Пів невеликої капустини (600-800г), 2-3 яйця, 1 велика морквина, 1 велика цибулина, 3 ст. ложки олії, 5-6 ст. ложок манної крупи, сіль, перець, спеції.
Капусту нашаткувати якомога тонше або краще потерти, залити гарячою водою і відварити до м’якості. Час залежить від сорту і пори року, навесні і влітку досить 7-10 хв, взимку – 15-20.
Головне, щоб капустяна соломка стала м’якою і практично готовою. Підсмажити терту моркву і цибулю до прозорості, але не до рум’яності.
Капусту відцідити, злегка віджати, дати трохи охолонути і з’єднати із засмажкою, яйцями, сіллю, перцем, спеціями, манкою, перемішати, залишаємо на кілька хвилин, щоб манка ввібрала вологу.
Вологими руками сформувати невеликі деруни і посмажити спочатку на одній стороні без кришки до рум’яності, перевернути, накрити кришкою і довести до готовності.
Пише Агротер.
Обговорення