П’яний голий священник вистрибнув з другого поверху Лаври
Черговий евакуаційний потяг з прифронтових областей зустрічали у Тернополі
У десятках сіл на Чортківщині про запровадження карантину
Трансформація громадського сектору: якими ми будемо завтра
Обрали нового голову Комітету з питань свободи слова
прапор і свічка
40 літрів спирту невідомого походження виявили у водія Opel у Зборові
свічка
Відставка Залужного стала б катастрофою
Проєкт «Розумна теплиця» родини Гнип став переможцем конкурсу бізнес-ідей
В Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відкрився мистецький проєкт майстрів Петра Левицького та Юлії Сватко

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Неважливо, що ви збираєтеся робити з грибами — заморожувати, смажити або закочувати в банки, їх все одно необхідно попередньо відварити. 

Спочатку гриби очищають від піску, бруду, моху і сухого листя, після чого ретельно промивають проточною водою.

Потім гриби необхідно відварити в декількох водах. Перший раз їх варять разом із лимонною кислотою. Це дасть змогу грибам не потемніти під час варіння і зберегти свій природний колір.

Потемнілі гриби набувають синього відтінку, через що мають неапетитний вигляд.

На велику каструлю додають не менше 3 столових ложок лимонної кислоти.

Замінити кислоту на оцет не можна, оскільки він не дасть потрібного ефекту.

Варити гриби з лимонною кислотою необхідно протягом 15 хвилин. При цьому гриби мають вільно плавати в каструлі, їм не має бути тісно.

Уже в друге варіння додавати лимонку не потрібно. Загалом гриби варять тричі, щоб позбутися гіркоти.

Пов'язані публікації

Обговорення