В'ячеслав Негода
Підгайці
велосипедист збив жінку
На Тернопільщині відбувся перший в Україні фестиваль «Чарівний світ ляльки-мотанки»!
Елеватор
Віталій Коваль
У житловому мікрорайоні Кременця впала стріла баштового крана
Три жінки з Тернопільщини відзначили 100-літній ювілей
Захисника із Заводської громади нагороджено державними та військовими відзнаками
ПрАТ "Тернопільміськгаз"
Громадянин мобілізаційного віку Олег Кшевецький пройшов військово-лікарську комісію та направлений на службу, – Тернопільський ОТЦК та СП

Неважливо, що ви збираєтеся робити з грибами — заморожувати, смажити або закочувати в банки, їх все одно необхідно попередньо відварити. 

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Спочатку гриби очищають від піску, бруду, моху і сухого листя, після чого ретельно промивають проточною водою.

Потім гриби необхідно відварити в декількох водах. Перший раз їх варять разом із лимонною кислотою. Це дасть змогу грибам не потемніти під час варіння і зберегти свій природний колір.

Потемнілі гриби набувають синього відтінку, через що мають неапетитний вигляд.

На велику каструлю додають не менше 3 столових ложок лимонної кислоти.

Замінити кислоту на оцет не можна, оскільки він не дасть потрібного ефекту.

Варити гриби з лимонною кислотою необхідно протягом 15 хвилин. При цьому гриби мають вільно плавати в каструлі, їм не має бути тісно.

Уже в друге варіння додавати лимонку не потрібно. Загалом гриби варять тричі, щоб позбутися гіркоти.

Пов'язані публікації