опорна кухня
призначення Наталії Стрельбіцької
Василь Костюк
На Тернопільщині стартує патріотичний табір  для молоді «Гуркіт»
Другу добу поспіль дорожники Тернопільщини протистоять негоді
Який прилад для вимірювання тиску обрати: поради для новачків
Наслідки грози та шквального вітру на Тернопільщині: офіційно
“Вода була біла, як молоко”: у ставку на Тернопільщині загинула риба
У Тернополі перевіряють укриття в навчальних закладах
Хлопчика реанімували: на Кременеччині ледь не втопилася трирічна дитина
29 червня
У Тернополі відбулася стратегічна сесія з розвитку кластерних ініціатив

Неважливо, що ви збираєтеся робити з грибами — заморожувати, смажити або закочувати в банки, їх все одно необхідно попередньо відварити. 

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Спочатку гриби очищають від піску, бруду, моху і сухого листя, після чого ретельно промивають проточною водою.

Потім гриби необхідно відварити в декількох водах. Перший раз їх варять разом із лимонною кислотою. Це дасть змогу грибам не потемніти під час варіння і зберегти свій природний колір.

Потемнілі гриби набувають синього відтінку, через що мають неапетитний вигляд.

На велику каструлю додають не менше 3 столових ложок лимонної кислоти.

Замінити кислоту на оцет не можна, оскільки він не дасть потрібного ефекту.

Варити гриби з лимонною кислотою необхідно протягом 15 хвилин. При цьому гриби мають вільно плавати в каструлі, їм не має бути тісно.

Уже в друге варіння додавати лимонку не потрібно. Загалом гриби варять тричі, щоб позбутися гіркоти.

Пов'язані публікації