У соцмережах користувачка “Кулінарія Симончук” поділилась рецептом страви, яку назвала «дуууже смачною». У публікації на Facebook жінка розповіла, як готувати картопляні сирні галушки, які, за її словами, смакують усій родині.
«Готуємо і дуже в захваті, нам смакує… і дуже вам раджу, хто ще не готував», – написала Симончук.
Для приготування галушок потрібні прості продукти:
- картопля – 1 кг;
- сир кисломолочний – 500 г;
- яйця – 2 шт;
- борошно – 1,5 склянки;
- сіль і перець – за смаком.
Як приготувати
Картоплю потрібно помити та зварити в «мундирі», після чого дати трохи схолонути й очистити, поки вона ще тепла. Потім – потерти на дрібну тертку. До картоплі додати сир, яйця, сіль, перець і перемішати до однорідної маси.
Поступово всипати борошно – тісто має бути м’яке, не липке, але й не перенасичене борошном.
Далі його треба поділити на кілька частин, кожну розкачати в «ковбаску» і порізати на шматочки. З них сформувати кульки й трохи придавити пальцем, щоб утворилася невелика вм’ятина.
Галушки варять у киплячій підсоленій воді 1-2 хвилини після того, як вони спливуть на поверхню. Готову страву варто засмачити вершковим маслом або шкварками та посипати зеленою цибулькою.
«Смакувати. Це дууууже смачно!» – підсумувала авторка рецепту.

Читайте також, як приготувати ніжну тушену квасолю.