• Останні
  • У тренді
Monbar

Український бренд Monbar відроджує закарпатський сидр за давнім рецептом

17.06.2025
Тетяна Пискливець

Ректор ТНМУ Михайло Корда вручив атестат доцента відомій медикині Тетяні Пискливець

30.09.2025
Кінологиня Катерина Кузик

Тернопільська кінологиня Катерина Кузик на “УХ-радіо” розповіла про роботу собак-рятівників

30.09.2025
Живий концерт гурту «Очі в очі» у Тернополі

Живий концерт гурту «Очі в очі» у Тернополі

30.09.2025
П’яного працівника ТЦК з Тернопільщини відсторонили після наїзду на патрульного і трьох аварій

П’яного працівника ТЦК з Тернопільщини відсторонили після наїзду на патрульного і трьох аварій

30.09.2025
Легендарного бійця з Тернопільщини нагородили “Срібним хрестом”

Легендарного бійця з Тернопільщини нагородили “Срібним хрестом”

30.09.2025

Екс-прокурор з Тернопільщини придбав 6 га землі біля Львова за 44 млн грн

30.09.2025
Медикиня Юлія стала до лав ЗСУ: «Захищати країну – мій обов’язок»

Медикиня Юлія стала до лав ЗСУ: «Захищати країну – мій обов’язок»

30.09.2025
Прокуратура викрила корупційні схеми на Тернопільщині: 16 підозрюваних, збитки на 10 млн гривень

Прокуратура викрила корупційні схеми на Тернопільщині: 16 підозрюваних, збитки на 10 млн гривень

30.09.2025
червоного буряка та моркви

Чому важливо зібрати буряк та моркву до перших заморозків

30.09.2025
Збитки від зaбруднення річки стaновлять мaйже 200 тис грн – підозрюють посaдовця комунaльного підприємствa нa Тернопільщині

Збитки від зaбруднення річки стaновлять мaйже 200 тис грн – підозрюють посaдовця комунaльного підприємствa нa Тернопільщині

30.09.2025
“Життя під прапором сонця”: вшанували тернопільського поета Василя Ярмуша мистецьким вечором

“Життя під прапором сонця”: вшанували тернопільського поета Василя Ярмуша мистецьким вечором

30.09.2025
арт-захід для поранених захисників

У Тернополі провели арт-захід для військових і поліцейських

30.09.2025
Середа, 1 Жовтня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Український бренд Monbar відроджує закарпатський сидр за давнім рецептом

Опубліковано Газета Місто
17.06.2025

Monbar

Український виробник Monbar презентує сидр з добірних свіжих яблук, створений на основі старовинної австрійської сільської технології. Представники бренду впевнені: це більше, ніж просто напій. Це повернення до життя легенди, що пов’язує Закарпаття з таємничим Орденом Тамплієрів. А ще — яскраве свідчення культурної та історичної спільності України з європейськими народами.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Тернопільські журналісти відвідали крафтову сироварню «Семеро Козенят» у Бучачі

Тернопільські журналісти відвідали крафтову сироварню «Семеро Козенят» у Бучачі

19.09.2025
домашній кетчуп

Як приготувати домашній кетчуп з яблуками на зиму

06.09.2025

В основі ідеології Monbar лежить проста й водночас довершена формула, яку століттями передавали в австрійських родинах: «свіжовичавлений яблучний сік + природне бродіння = справжній сидр». Такий підхід докорінно змінює стале сучасне уявлення про цей напій. Про концепцію, історичне підґрунтя та тонкощі виробництва розповіли співзасновники бренду: Яна Матвійчук, Андрій Мелеш та Федір Андрейцов.

Monbar сидр

Чистий смак: австрійський підхід проти нормандського методу

На українському ринку переважно представлений сидр, вироблений за так званим нормандським методом. Ця технологія передбачає використання вже перестиглих, ферментованих плодів. Їх віджимають пресом, отримане сусло фільтрують, після чого воно бродить і проходить глибоку термічну обробку (пастеризацію). Такий метод надає напою характерний терпкий, часто агресивний посмак, який багато хто помилково сприймає за еталон.

Співзасновники Monbar відкидають цю технологію. Головна перевага їхнього сидру полягає у використанні виключно свіжих, ретельно відібраних українських яблук.

«Ми створюємо наш сидр за тією ж технологією, що й австрійські селяни сотні років тому, — зазначає співзасновниця бренду Яна Матвійчук, відома також як співвласниця Young Business Club. — Це означає, що основою є сік прямого віджиму з чистих, свіжих фруктів. Ми не додаємо ані цукру, ані спирту, ані жодних штучних домішок. Пастеризація відбувається за щадних температур. Завдяки цьому напій має делікатний, м’який смак і зберігає всі корисні властивості яблук».

Зв’язок часів: від лицарів-храмовників до сучасної України

Назва бренду, Monbar, несе в собі глибокий історичний сенс. Вона є даниною поваги до Андре де Монбара, одного з великих магістрів Ордену Тамплієрів. Історичні джерела вказують, що лицарі цього ордену мали у володінні Середнянський замок на Закарпатті. За легендами, саме там вони виготовляли сидр за австрійською рецептурою.

«Monbar — це ретельно відновлена рецептура, що колись була поширена і в Європі, і на українських землях. Особливо на Закарпатті — у краї, який славиться своїми яблуневими садами протягом багатьох століть», — підкреслює Яна Матвійчук.

Традиції та інновації: секрет якості Monbar

Хоча рецепт сидру Monbar старовинний, виробництво відбувається на сучасному підприємстві. У чистих, нових приміщеннях заводу працює найкраще в Україні обладнання з Австрії та Бельгії. Це дозволяє поєднати автентичність із найвищими стандартами якості та стабільності кожної крафтової партії.

Джерелом сировини для Monbar слугують українські яблука та фрукти преміальної якості. Партнером бренду виступає фермерське господарство «Коник», яке опікується величезними садами (понад 720 тисяч дерев) у серці закарпатської екосистеми. Виробництво розташоване в безпосередній близькості до садів, що мінімізує час транспортування та гарантує максимальну свіжість плодів.

сидр Monbar

Натуральність як філософія: сидр для свідомого споживача

Запускаючи бренд Monbar, його творці мали на меті дати українському споживачеві справжній, натуральний та чесний продукт, що стане альтернативою промисловим напоям масового виробництва.

Яблучний сидр Monbar вже чекає на своїх шанувальників на офіційному сайті бренду та в мережі супермаркетів «Сільпо». Покупці можуть обрати як класичні яблучні смаки, так і оригінальні мікси з іншими ягодами та фруктами.

Читайте нас в Google News
Теги: Monbarкрафтсидряблука
Share8ShareSend

Пов'язані публікації

Осінній урожай яблук

Як правильно зібрати і зберігати яблука, щоб були свіжими до весни

02.09.2025
«Крафт, що тримає Україну»: Тернопільщина зміцнює тил через розвиток локальних виробництв

«Крафт, що тримає Україну»: Тернопільщина зміцнює тил через розвиток локальних виробництв

20.08.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Тернопільська митниця нагадує про важливість своєчасного отримання авторизації 30.09.2025
  • Мирослава Гонґадзе відвідала рідні Бережани на Тернопільщині 30.09.2025
  • Поліцейські Збаража зʼясовують обставини загибелі працівника місцевого підприємства 30.09.2025
  • У Збаражі відбулася прем’єра моновистави за текстами Іди Фінк 30.09.2025
  • У тернопільських Подолянах організовують турнір для ветеранів 30.09.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.