• Останні
  • У тренді
Monbar

Український бренд Monbar відроджує закарпатський сидр за давнім рецептом

17.06.2025
Ольга Менденко

Випускниця з Теребовлі здобула максимальні 200 балів на НМТ з української мови

17.06.2025
Олена Шуляк під час змагань «Сильні України», які пройшли 14 червня в Ірпені (Київщина): Наш проєкт став платформою, яка заряджає й мотивує ветеранів об'єднуватися навколо спільних цінностей

У “Слузі Народу” знайшли спосіб об’єднати ветеранів навколо спорту

17.06.2025
Bentley в Украине. Цены, где купить Бентли. Новые модели Бентли

Стиль життя у форматі Bentley: як вибрати ідеальну модель для себе

17.06.2025
скло для смартфона

Чи справді потрібне захисне скло для смартфона?

17.06.2025
Юна тернополянка здобула нагороду на Міжнародній олімпіаді геніїв у США

Юна тернополянка здобула нагороду на Міжнародній олімпіаді геніїв у США

17.06.2025
У Тернополі відбулася довгоочікувана сесія обласної ради

На Тернопільщині частину землі геріатричного пансіонату передадуть ветеранському простору

17.06.2025
Михайло Головко закликає президента визнати день народження Степана Бандери загально-національним державним святом

У ВАКС оголосять вирок екс-голові Тернопільської облради Михайлу Головку

17.06.2025
Тeрнопільтеплокомуненерго

Судитимуть кременчанку, якa присвоїла 343 тис грн порaненого брaтa-військового

17.06.2025
Тернопільські громади зможуть взяти участь в програмі транскордонного співробітництва

“Кожна гривня – це хвилина миру”: Польща пояснила, чому підтримка України вигідна всім

17.06.2025
Двоє депутатiв Тернопiльської облради складають повноваження

Двоє депутатiв Тернопiльської облради складають повноваження

17.06.2025
Шaхрaйство під прикриттям допомоги aрмії. Будьте обaчні, – застерігають тернопільські податківці

Шaхрaйство під прикриттям допомоги aрмії. Будьте обaчні, – застерігають тернопільські податківці

17.06.2025
Одразу семеро учні із Чортківської громади отримали 200 балів на НМТ

Кременчанин на НМТ з математики набрав максимальних 200 балів

17.06.2025
Середа, 18 Червня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Український бренд Monbar відроджує закарпатський сидр за давнім рецептом

Опубліковано Газета Місто
17.06.2025

Monbar

Український виробник Monbar презентує сидр з добірних свіжих яблук, створений на основі старовинної австрійської сільської технології. Представники бренду впевнені: це більше, ніж просто напій. Це повернення до життя легенди, що пов’язує Закарпаття з таємничим Орденом Тамплієрів. А ще — яскраве свідчення культурної та історичної спільності України з європейськими народами.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

На Тернопільщині зʼявиться новий завод

На ринку в Тернополі яблука коштують дорожче, ніж банани

04.06.2025
Ветеранський бізнес: у Тернополі військовий відкрив сокарню

Ветеранський бізнес: у Тернополі військовий відкрив сокарню

22.10.2024

В основі ідеології Monbar лежить проста й водночас довершена формула, яку століттями передавали в австрійських родинах: «свіжовичавлений яблучний сік + природне бродіння = справжній сидр». Такий підхід докорінно змінює стале сучасне уявлення про цей напій. Про концепцію, історичне підґрунтя та тонкощі виробництва розповіли співзасновники бренду: Яна Матвійчук, Андрій Мелеш та Федір Андрейцов.

Monbar сидр

Чистий смак: австрійський підхід проти нормандського методу

На українському ринку переважно представлений сидр, вироблений за так званим нормандським методом. Ця технологія передбачає використання вже перестиглих, ферментованих плодів. Їх віджимають пресом, отримане сусло фільтрують, після чого воно бродить і проходить глибоку термічну обробку (пастеризацію). Такий метод надає напою характерний терпкий, часто агресивний посмак, який багато хто помилково сприймає за еталон.

Співзасновники Monbar відкидають цю технологію. Головна перевага їхнього сидру полягає у використанні виключно свіжих, ретельно відібраних українських яблук.

«Ми створюємо наш сидр за тією ж технологією, що й австрійські селяни сотні років тому, — зазначає співзасновниця бренду Яна Матвійчук, відома також як співвласниця Young Business Club. — Це означає, що основою є сік прямого віджиму з чистих, свіжих фруктів. Ми не додаємо ані цукру, ані спирту, ані жодних штучних домішок. Пастеризація відбувається за щадних температур. Завдяки цьому напій має делікатний, м’який смак і зберігає всі корисні властивості яблук».

Зв’язок часів: від лицарів-храмовників до сучасної України

Назва бренду, Monbar, несе в собі глибокий історичний сенс. Вона є даниною поваги до Андре де Монбара, одного з великих магістрів Ордену Тамплієрів. Історичні джерела вказують, що лицарі цього ордену мали у володінні Середнянський замок на Закарпатті. За легендами, саме там вони виготовляли сидр за австрійською рецептурою.

«Monbar — це ретельно відновлена рецептура, що колись була поширена і в Європі, і на українських землях. Особливо на Закарпатті — у краї, який славиться своїми яблуневими садами протягом багатьох століть», — підкреслює Яна Матвійчук.

Традиції та інновації: секрет якості Monbar

Хоча рецепт сидру Monbar старовинний, виробництво відбувається на сучасному підприємстві. У чистих, нових приміщеннях заводу працює найкраще в Україні обладнання з Австрії та Бельгії. Це дозволяє поєднати автентичність із найвищими стандартами якості та стабільності кожної крафтової партії.

Джерелом сировини для Monbar слугують українські яблука та фрукти преміальної якості. Партнером бренду виступає фермерське господарство «Коник», яке опікується величезними садами (понад 720 тисяч дерев) у серці закарпатської екосистеми. Виробництво розташоване в безпосередній близькості до садів, що мінімізує час транспортування та гарантує максимальну свіжість плодів.

сидр Monbar

Натуральність як філософія: сидр для свідомого споживача

Запускаючи бренд Monbar, його творці мали на меті дати українському споживачеві справжній, натуральний та чесний продукт, що стане альтернативою промисловим напоям масового виробництва.

Яблучний сидр Monbar вже чекає на своїх шанувальників на офіційному сайті бренду та в мережі супермаркетів «Сільпо». Покупці можуть обрати як класичні яблучні смаки, так і оригінальні мікси з іншими ягодами та фруктами.

Читайте нас в Google News
Теги: Monbarкрафтсидряблука
Share6ShareSend

Пов'язані публікації

шарлотка

Рецепт улюбленої шарлотки

24.09.2024
яблука в клярі

Рецепт смачних яблучних кілець в клярі

16.09.2024
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Дружини тернопільських священників здійснили пішу прощу до Зарваниці 17.06.2025
  • У одному з тернопільських парків місцеві мешканці помітили змію 17.06.2025
  • Тендітна тернопільська біатлоністка у розкішній сукні прогулялась Віднем 17.06.2025
  • Шахраї намагаються нажитися на долі полонених та пропалих безвісти захисників 17.06.2025
  • Аграрії Тернопільщини знають секрет підняття врожайності моркви на 40 відсотків 17.06.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.