• Останні
  • У тренді

Що приготувати для сімейної вечері в неділю: добірка рецептів до затишного застілля

21.01.2023
ремонт доріг

У Тернополі триває поточний ремонт доріг і тротуарів

01.06.2025
«Продовжуємо насипати ворогу!» Третя штурмова подякувала киянам за дрони

«Продовжуємо насипати ворогу!» Третя штурмова подякувала киянам за дрони

31.05.2025
ДБР завершило розслідування щодо командира 211 бригади (Відео)

ДБР завершило розслідування щодо командира 211 бригади (Відео)

31.05.2025
«Оркестра Волі» запрошує на благодійний концерт у Тернополі

«Оркестра Волі» запрошує на благодійний концерт у Тернополі

31.05.2025
БФ «Подоляни» та Тернопільський центр профілактики хвороб уклали Меморандум про співпрацю

БФ «Подоляни» та Тернопільський центр профілактики хвороб уклали Меморандум про співпрацю

31.05.2025
Медичні послуги: саме важливе для кожного

У Тернополі запрацювали кабінети спортивної медицини: нові послуги для спортсменів

31.05.2025
Тернопільський ОТЦК та СП: Системні зміни в дії для прозорості та довіри

Тернопільський ОТЦК та СП: Системні зміни в дії для прозорості та довіри

31.05.2025
Українські військовослужбовиці мають додаткові соціальні гарантії від держави

Українські військовослужбовиці мають додаткові соціальні гарантії від держави

31.05.2025
Над Кременцем у січні у небі з’явилaсь веселкa

Тернопільські прокурори врятували Кременецький замок IX-XVI століть від руйнування

31.05.2025
Оголошено кaндидaтів нa посaду ректорa Тернопільського нaціонaльного педaгогічного університету

Оголошено кaндидaтів нa посaду ректорa Тернопільського нaціонaльного педaгогічного університету

31.05.2025
пляцок Снікерс

Старий добрий пляцок із записника: як приготувати домашній «Снікерс»

31.05.2025
ветеринарам вдалося стабілізувати стан пораненого лелеки

У Тернополі прооперували пораненого лелеку: птах одужує після складної травми

31.05.2025
Неділя, 1 Червня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Що приготувати для сімейної вечері в неділю: добірка рецептів до затишного застілля

Опубліковано Газета Місто
21.01.2023

Вечерю за великим родинним столом влаштовують не всі. Або якщо і влаштовують, то не надто часто. А, насправді, це чудовий привід спілкуватися частіше, проводити один день у затишку та спокої, готувати нові цікаві страви разом. Прикрасити стіл, взяти гарний посуд та свічки, поставити свіжі квіти. Не обов’язково чекати свята, щоби влаштувати такий вихідний. А ми підготували для вас добірку з рецептами страв, які допоможуть започаткувати таку круту традицію. Усі вони ідеально підходять для сімейної вечері:

1. Кіш зі шпинатом та бринзою

фото Depositphotos

Що треба: листкове тісто з магазину — 1 пластинка; 300 г шпинату та 350 бринзи, 3 картоплини та 100 мл вершків, 1 зубчик часнику; 1 ст.л вершкового масла, сіль та чорний перець, дрібка мускатного горіха меленого.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

намазок на бутерброди

12 найсмачніших намазок на бутерброди

03.02.2025
салат

Смачні салати, що можна легко приготувати взимку (Фото)

13.01.2025

Як приготувати:

Відваріть картоплю та відкладіть її охолоджуватися. Розігрійте сковороду, на вершковому маслі готуйте шпинат протягом 2–3 хвилин. Залийте його вершками, додайте перетертий часник та спеції, готуйте ще 5–7 хвилин на легкому вогні.

Форму застеліть тістом, так, щоби вистачило й на стінки. На тісто викладіть нарізану тонкими кільцями картоплю. Бринзу подрібніть на кубики, змішайте зі шпинатом та викладіть у форму. Випікайте не більше 30 хвилин при температурі до 180 градусів.

2. Запіканка з куркою та овочами

фото Depositphotos

Що треба: 3 грудки курячі, 1 кабачок та 1 баклажан, 1 помідор та 1 зубчик часнику; Трохи зелені за смаком, спеції, 2 яйця та 4 ст.л борошна, 50 мл вершків.

Як приготувати:

Форму для випічки покрийте маслом та борошном. Курятину відваріть та дайте їй охолонути. Вершки з борошном прогрійте в сковороді, збийте із сирими яйцями, часником, зеленню та всіма спеціями.

Кабачок, помідори та баклажан наріжте тонкими смужками, викладіть половину на дно форми. Зверху викладіть частину курятини, залийте яєчною сумішшю. Повторіть дію, поки не закінчаться компоненти. Випікайте, поки запіканка не стане густою, орієнтовно 20 хвилин при температурі 180 градусів.

3. Сирна запіканка з грибами

фото Depositphotos

Що треба: 500 г уже відварених макаронів твердих сортів, 300 г сиру (можна взяти різний, як твердий, так і домашній. З пліснявою чи сулугуні); 100 мл вершків, 300 г грибів білих, 2 зубчики часнику, олія для смаження та спеції за смаком (можна взяти сушені трави).

Як приготувати:

Форму для випічки застеліть пергаментним папером. Духовку ставте розігріватися до 180 градусів.

Розігрійте сковороду з олією, 1 хвилину підсмажте роздавлений часник і заберіть його з вогню. В олію додайте подрібнені гриби, підсмажте до золотистої скоринки із сіллю та спеціями. Зменште вогонь та залийте вершками, готуйте, поки вони трохи не загуснуть.

Весь сир подрібніть та змішайте з грибами. Цю сирну суміш поєднайте з макаронами та помістіть у форму. Випікайте орієнтовно 20 хвилин, поки запіканка не покриється золотистою скоринкою.

4. Запечені баклажани з рисом

фото Depositphotos

Що треба: 6 великих баклажанів, 300 г уже відвареного рису, 1 зубчик часнику та 100 г курячого фаршу, 1 ст.л томатної пасти і дрібка сушеного базиліку, 200 г твердого сиру, олія для смаження.

Як приготувати:

Розігрійте сковорідку, підсмажте на ній часник та відкладіть його. В олії підсмажте курячий фарш зі спеціями й томатною пастою. Змішайте його з рисом.

Баклажани розріжте вздовж на 2 частини, повирізайте серединки, щоби було місце для начинки. Помістіть у ямки фарш із рисом. Викладіть баклажани на деко, застелене пергаментним папером та випікайте 15 хвилин при температурі 190 градусів. Сир натріть на дрібній терці, покрийте ним баклажани та знову випікайте — поки не з’явиться золотиста скоринка.

5. Паста з домашнім томатним соусом

фото Depositphotos

Не обов’язково щоразу готувати складні страви. На вечерю згодиться і проста, але смачна паста. Візьміть: спагетті твердих сортів із розрахунку 100 г (сирих) на 1 людину. А для соусу: помідори, базилік, часник, олію та трішки червоного солодкого перцю. Також візьміть сіль і перець, твердий сир.

Як приготувати:

Читайте нас в Google News

Макарони відварити, а сир натерти на дрібній терці. Єдине що слід готувати довше, це соус. Очистьте помідори від шкірки, перебийте їх у пюре разом із перцем та базиліком. Налийте в каструлю олію, підсмажте часник і налийте помідорне пюре. Додайте сіль і перець. Готуйте на легкому вогні, поки соус не стане густим. Змішайте соус зі спагеті, розподіліть на тарілки та густо покрийте сиром.

6. Овочеве карі з куркою

фото Depositphotos

Також, надзвичайно проста страва. Усе що треба — велика глибока сковорода з товстим дном. Візьміть: по 300 г картоплі, цвітної капусти, моркви, кабачків та курки. Також по 3 ст.л томатної пасти та олії, по 1 ч.л приправ: карі та куркуми. Сіль, перець за смаком.

Як приготувати:

Очистьте всі овочі та наріжте кубиками. Моркву, картоплю, цвітну капусту — відваріть в окропі 2–3 хвилини та злийте воду.

У розігрітій сковороді зі спеціями підсмажте злегка курку. Додайте всі овочі, крім кабачків, томатну пасту й готуйте орієнтовно 5 хвилин. Наприкінці додайте кабачки та готуйте, поки картопля не стане м’якою.

7. Яблучний пиріг із сиром

фото Depositphotos

І, наостанок, десерт: ситний яблучний пиріг із домашнім сиром. Візьміть: 1 пластину листкового тіста, 400 г сиру нежирного, 100 г цукру і 4 яблука; 1 яйце, 2 ст.л борошна і 50 г родзинок.

Як приготувати:

Родзинки замочити в окропі та просушити. Збити міксером сир, яйце, цукор і борошно. Додати в сир родзинки. Яблука очистити та порізати пластинками. Викласти у форму тісто. Сформувавши бортики. Покрити тісто сирною начинкою, а зверху — викласти яблука. Випікати орієнтовно 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Смачні страви є, залишилося тільки запросити до столу найрідніших і гарно провести час.

Вікторія Демидюк 
спеціально для vsviti.com.ua

Теги: добірка рецептівзастіллярецепти
Share53ShareSend

Пов'язані публікації

Що приготувати на Святвечір: рецепти 12 страв

12 пісних страв, які мають бути на столі у Святвечі: швидкі рецепти

24.12.2024
У Тернополі застілля завершилося госпіталізацією та кримінальним провадженням

У Тернополі застілля завершилося госпіталізацією та кримінальним провадженням

20.12.2024
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Хто очолить Тернопільський національний педагогічний університет? 01.06.2025
  • БФ «Подоляни» та Тернопільський центр профілактики хвороб уклалил Меморандум про співпрацю 31.05.2025
  • У Тернополі чекаємо на нові маршрути громадського транспорту 31.05.2025
  • У Байковецькій громаді на Тернопільщині відкрили ветеранський центр 31.05.2025
  • У Тернополі третього червня частково не буде води 31.05.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.