• Останні
  • У тренді

Рецепт справжнього українського борщу

28.09.2022
Від ринку до фронту: сержант з Тернополя розповів про службу зв’язківцем у ЗСУ

Від ринку до фронту: сержант з Тернополя розповів про службу зв’язківцем у ЗСУ

18.09.2025
Петро Тихович

Начальника відділу ювенальної превенції Тернопільщини розповів про вербування дітей спецслужбами, булінг та ДТП

18.09.2025
Осіння обрізка вишні: чому садівникам варто бути обережними

Осіння обрізка вишні: чому садівникам варто бути обережними

18.09.2025
Емілія Нестерович

Померла актриса Тернопільського драмтеатру Емілія Нестерович

18.09.2025
П’яний водій спричинив серію aвaрій у Тернополі тa вчинив нaїзд нa поліцейського

П’яний водій спричинив серію aвaрій у Тернополі тa вчинив нaїзд нa поліцейського

18.09.2025
На Тернопільщині прибиральниця обікрала роботодавця

На Тернопільщині прибиральниця обікрала роботодавця

18.09.2025
У Тернополі чоловік влaштувaв конфлікт зі стрільбою: поліція склaлa aдмінпротоколи

У Тернополі чоловік влaштувaв конфлікт зі стрільбою: поліція склaлa aдмінпротоколи

18.09.2025
ДТП у Козівській громаді: двоє пасажирів отримали травми

ДТП у Козівській громаді: двоє пасажирів отримали травми

18.09.2025
Освіта майбутнього

Освіта майбутнього: цифрові технології у школах і університетах

18.09.2025
15 років за держзраду

За корупцію до відповідaльності притягнуто зaступницю директорa нaвчaльного зaклaд в Кременці

18.09.2025
запечених баклажанів з помідорами

Баклажани в духовці з помідорами, сиром і грибами

18.09.2025
отримала почесну Подяку

Байковецька громада отримала Подяку за підтримку Збройних Сил

18.09.2025
Четвер, 18 Вересня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Рецепт справжнього українського борщу

Опубліковано Газета Місто
28.09.2022

Щоб вам не казали і як би не переконували, але справжній український борщ – це той борщ, який варять у вашій родині.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

тушкованої картоплі

Тушкована картопля, як у дитинстві: простий рецепт, який завжди вдається

17.09.2025
челендж до Дня українського борщу

У Вишнівецькій громаді на Тернопільщині оголосили челендж до Дня українського борщу

12.09.2025

В Україні існує десятки рецептів борщу. Вони варіюються у залежності від регіону. Але в кожного борщ асоціюється зі смаком дитинства – з борщем, який варила мама чи бабуся.

Пропонуємо вам класичний рецепт українського борщу. А також пропонуємо приготувати до нього пампушки з часником за нашим рецептом.

Інгредієнти:

  • Свинячі кістки з м’ясом – 500 г
  • Квасоля – 200 г
  • Буряк – 1 шт
  • Картопля – 3-4 шт
  • Капуста – 0,5 маленької головки
  • Морква – 1 шт
  • Цибуля – 1 шт
  • Томатна паста – 70 г
  • Цукор – 1 ст. л
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Сіль – до смаку
  • Лимонний сік – до смаку
  • Перець духмяний – 3-4 горошини
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Часник – 2 зубці
  • Олія – для смаження
  • Сметана – для подачі

Крок І

Першим підготовчим етапом у приготуванні борщу є бульйон. Його можна зварити заздалегідь, бо цей процес займає кілька годин.

Свинину на кістці промийте. Залийте водою і варіть приблизно 2-3 години, знімаючи шумовиння, яке утворюватиметься на поверхні.

Вогонь має бути невеликий, а сам бульйон не має кипіти, щоб залишитися чистим і прозорим. Наприкінці готовності посоліть бульйон і додайте перець духмяний та лавровий листок.

Крок ІІ

Квасолю краще замочити у холодній воді на ніч – так вона швидше звариться. Якщо ви цього не зробили, тоді просто промийте, залийте водою і варіть до готовності. Коли квасоля буде м’якою, воду відцідіть.

Крок ІІІ

Буряк почистьте і натріть на крупній терці або поріжте брусочками – як вам смакує більше. Тушкуйте під кришкою на сковороді з невеликою кількістю олії до готовності. Періодично підливайте воду, щоби буряк не смажився, а саме тушкувався.

Крок ІV

Цибулю нарізати кубиками, тушкувати на невеликому вогні у невеликій кількості олії. Моркву крупно натерти на тертці. Додати до цибулі, тушкувати 2-3 хвилини, додати томатну пасту і тушкувати ще декілька хвилин.

Крок V

З бульйону дістати кістку і відокремити від неї м’ясо, порізати на невеликі шматки. Вкинути м’ясо назад у бульйон.

Крок VІ

Почистити і порізати картоплю невеликими кубиками. Вкинути у бульйон з м’ясом. Додати тонко пошатковану капусту, буряк та квасолю. Варити до м’якості картоплі.

Крок VІІ

Читайте нас в Google News

Додайте цукор і оцет. В борщ всипати засмажку. Скуштувати – посолити до смаку, кислоту регулювати лимонним соком.

Довести до кипіння. Заправити розчавленим часником і вимкнути вогонь.

Крок VІІІ

Накрити кришкою і настоювати 15 хвилин перед подачею на стіл.

Подавати зі сметаною та пампушками з часником.

Джерело: ВВС
Теги: Борщрецепт
Share17ShareSend

Пов'язані публікації

рулету з лаваша з сиром і грушею

Рецепт рулету з лаваша з сиром і грушею

11.09.2025
домашній кетчуп

Як приготувати домашній кетчуп з яблуками на зиму

06.09.2025
Завантажити ще
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • П’яний водій спричинив серію аварій у Тернополі 18.09.2025
  • Тернополянин відкрив стрілянину через сварку зі своєю співмешканкою 18.09.2025
  • Історія тернопільського захисника Бориса з 44-ї артилерійської бригади 18.09.2025
  • Тернопільська митниця оформила понад 36000 митних декларацій за 2025 рік 18.09.2025
  • Студенти Галицького фахового коледжу презентували власну розробку на “Країні інженерів” 18.09.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.