• Останні
  • У тренді

Рецепт справжнього українського борщу

28.09.2022
демонтаж будинку

У Тернополі розбирають будинок, зруйнований російською ракетою

09.12.2025
Поліція з’ясовує обставини смерті жителя Чортківського району

Поліція з’ясовує обставини смерті жителя Чортківського району

09.12.2025
суттєве пожвавлення зовнішньої торгівлі

На Тернопільщині зріс товарообіг у 2025 році — дані Тернопільської митниці

09.12.2025
коцюрба

Як приготувати коцюрбу – стародавню страву з картоплею, галушками, шкварками та цибулею (відео)

09.12.2025
Зеленський у Римі зустрівся із Папою Римським: говорили про військовополонених та мир

Зеленський у Римі зустрівся із Папою Римським: говорили про військовополонених та мир

09.12.2025
Це вони рвали кордон рф: 225 ОШП завжди там, де найважче

Це вони рвали кордон рф: 225 ОШП завжди там, де найважче

09.12.2025
У музеї Тернополя розповіли історію “Тризуба” у двотомному виданні

“Треба до солдата як до сина”, – одкровення екснардепа, який вже роки провів на війні

09.12.2025
95 років

Театру імені Тараса Шевченка в Тернополі — 95 років

09.12.2025
В ЗУНУ обговорили шляхи зміцнення культури академічної доброчесності

В ЗУНУ обговорили шляхи зміцнення культури академічної доброчесності

09.12.2025
у випадку повторного вступу після відрахування

Верховний Суд підтвердив право студентів на відстрочку після повторного вступу

09.12.2025
Волонтерку, просвітянку і педагога Галину Шот нагороджено відзнакою Тернопільської облради

Волонтерку, просвітянку і педагога Галину Шот нагороджено відзнакою Тернопільської облради

09.12.2025
назвала свого сина Іудою

В Україні батьки назвали сина Іудою

09.12.2025
Вівторок, 9 Грудня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Рецепт справжнього українського борщу

Опубліковано Газета Місто
28.09.2022

Щоб вам не казали і як би не переконували, але справжній український борщ – це той борщ, який варять у вашій родині.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Капустяник

Простий рецепт капустяника без тіста

28.11.2025
Смажені пиріжки

Покроковий рецепт смажених домашніх пиріжків з горохом

27.11.2025

В Україні існує десятки рецептів борщу. Вони варіюються у залежності від регіону. Але в кожного борщ асоціюється зі смаком дитинства – з борщем, який варила мама чи бабуся.

Пропонуємо вам класичний рецепт українського борщу. А також пропонуємо приготувати до нього пампушки з часником за нашим рецептом.

Інгредієнти:

  • Свинячі кістки з м’ясом – 500 г
  • Квасоля – 200 г
  • Буряк – 1 шт
  • Картопля – 3-4 шт
  • Капуста – 0,5 маленької головки
  • Морква – 1 шт
  • Цибуля – 1 шт
  • Томатна паста – 70 г
  • Цукор – 1 ст. л
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Сіль – до смаку
  • Лимонний сік – до смаку
  • Перець духмяний – 3-4 горошини
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Часник – 2 зубці
  • Олія – для смаження
  • Сметана – для подачі

Крок І

Першим підготовчим етапом у приготуванні борщу є бульйон. Його можна зварити заздалегідь, бо цей процес займає кілька годин.

Свинину на кістці промийте. Залийте водою і варіть приблизно 2-3 години, знімаючи шумовиння, яке утворюватиметься на поверхні.

Вогонь має бути невеликий, а сам бульйон не має кипіти, щоб залишитися чистим і прозорим. Наприкінці готовності посоліть бульйон і додайте перець духмяний та лавровий листок.

Крок ІІ

Квасолю краще замочити у холодній воді на ніч – так вона швидше звариться. Якщо ви цього не зробили, тоді просто промийте, залийте водою і варіть до готовності. Коли квасоля буде м’якою, воду відцідіть.

Крок ІІІ

Буряк почистьте і натріть на крупній терці або поріжте брусочками – як вам смакує більше. Тушкуйте під кришкою на сковороді з невеликою кількістю олії до готовності. Періодично підливайте воду, щоби буряк не смажився, а саме тушкувався.

Крок ІV

Цибулю нарізати кубиками, тушкувати на невеликому вогні у невеликій кількості олії. Моркву крупно натерти на тертці. Додати до цибулі, тушкувати 2-3 хвилини, додати томатну пасту і тушкувати ще декілька хвилин.

Крок V

З бульйону дістати кістку і відокремити від неї м’ясо, порізати на невеликі шматки. Вкинути м’ясо назад у бульйон.

Крок VІ

Почистити і порізати картоплю невеликими кубиками. Вкинути у бульйон з м’ясом. Додати тонко пошатковану капусту, буряк та квасолю. Варити до м’якості картоплі.

Крок VІІ

Читайте нас в Google News

Додайте цукор і оцет. В борщ всипати засмажку. Скуштувати – посолити до смаку, кислоту регулювати лимонним соком.

Довести до кипіння. Заправити розчавленим часником і вимкнути вогонь.

Крок VІІІ

Накрити кришкою і настоювати 15 хвилин перед подачею на стіл.

Подавати зі сметаною та пампушками з часником.

Джерело: ВВС
Теги: Борщрецепт
Share18ShareSend

Пов'язані публікації

рецепт овочевого плову

Рецепт овочевого плову з гарбузом і квасолею

26.11.2025
рецептом вінегрету

Рецепт класичного салату вінегрету

25.11.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля різдвяне Опілля різдвяне Опілля різдвяне
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Хрестом Доблесті нагородили десантника з Тернопільщини 09.12.2025
  • Родинна усипальниця Козєбродзьких зберігає пам’ять про минуле села Глібів 08.12.2025
  • Ветеранів та ветеранок запрошують на форум “ReStart: Тернопільщина. Жити і творити” 08.12.2025
  • Лідерська філософія головного сержанта Командування Сил підтримки ЗС України Дмитра Гайтка 08.12.2025
  • Про героя Озі написав Тернопільський обласний ТЦК СП 07.12.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.