В Україні продовжується сезон свіжих овочів, тому господині активно займаються заготовками на зиму. Пропонуємо рецепт смачної баклажанної ікри, за яким цю овочеву закуску готували наші бабусі. Він дуже простий, а результат сподобається навіть справжнім гурманам. Пише Агротер з посиланням на today.ua.
Бабусин рецепт ікри з баклажанів
Інгредієнти (на чотири літрові банки):
- Баклажани – 2 кілограми
- Помідори – 1,5 кілограма
- Морква – 500 грамів
- Болгарський перець – 300 грамів
- Цибуля – 500 грамів
- Часник – 5 зубчиків
- Червоний гострий перець – одна штука
- Рослинна олія – 200 мілілітрів
- Сіль – 1,5 столові ложки
- Цукор – 2 столові ложки
- Оцет – 1 столова ложка
Приготування:
Баклажани потрібно промити та нарізати на кубики.
Перекладіть нарізані овочі у велику миску і залийте їх розчином із холодної води та однієї столової ложки солі.
Залишіть баклажани на 15-20 хвилин, а в цей час займіться рештою овочів.
Цибулю слід очистити і нарізати кубиком.
На сковороді нагрійте олію та обсмажте цибулю до прозорості.
Перекладіть її у велику каструлю з товстим дном.
Моркву потрібно очистити, натерти на терці, обсмажити і перекласти до цибулі.
Болгарський та гострий перець та помідори слід помити, очистити та нарізати середнім кубиком, а гострий – маленьким.
Злийте воду з баклажанів і злегка відіжміть їх.
Перекладіть їх у сковороду, де раніше смажилися цибуля та морква.
Обсмажити баклажани на слабкому вогні близько 10 хвилин.
Додайте до них помідори та перець.
Тушкуйте ще 5-7 хвилин.
Після цього перекладіть овочі в каструлю з цибулею і морквою.
Перемішайте та протушкуйте 40 хвилин.
Баклажанну ікру можна перебити блендером або залишити шматочками.
Потім потрібно додати сіль, цукор та подрібнений часник.
Тушкуйте ще 15 хвилин, а потім додайте оцет.
Проваріть ікру ще дві хвилини та зніміть її з вогню.
Розкладіть закуску по підготовленим банкам і закатайте.
Переверніть їх на кришки та залиште до повного остигання під ковдрою.
Обговорення