Ірина Музика
в останню путь Віктора Пасічника
Із 103 воїнів, яких вдалося повернути в Україну з російського полону, троє – з Тернопільщини
провал асфальту
вишкіл
В Україні хочуть скасувати “золоті” та “срібні” медалі у школах: що відомо
Тернопільська Озеряна 2024
присвоїла звання
Нива Тернопіль
підпалів військових авто

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Вершкова консистенція грибів та картопляний гарнір – найбільш вдале поєднання, щоб завершити цьогорічний щедрий сезон грибів.

Розігрійте духовку до 200 градусів.

Скип’ятіть курячий бульйон, додайте туди очищені та нарізані гриби, лавровий лист і варіть до готовності.

Інгредієнти

  • Очищені гриби – 300 г
  • Сіль та перець
  • Курячий бульйон – 500 мл
  • Лавровий лист
  • Картопля – 500 г
  • Оливкова олія – 2 ч. ложки
  • Вершкове масло – 20 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Курячі грудки – 2 шт.
  • Борошно – 1 ст. ложка

Тим часом очистіть картоплю. Налийте підсоленої води у велику каструлю, щоб вона вкрила картоплю та варіть, доки та не стане дещо м’якою, але ще не буде до кінця готовою. Залиште картоплю охолоджуватись, а тоді наріжте її кружальцями.

Обсмажте у великій сковороді на оливковій олії нарізану цибулю. Тоді додайте нарізану курячу грудку, обсмажуйте її кілька хвилин. Потім додайте борошна, тушкуйте п’ять хвилин, приправте перцем та сіллю.

Влийте гриби та бульйон в сковороду з куркою, як слід перемішайте. Суміш викладіть у форму для випікання розміром 18 на 24 см.

Зверху викладіть скибочки картоплі, змастіть їх вершковим маслом.

Випікайте у духовці страву 35-40 хвилин, доки картопля не стане хрусткою і золотистою, а начинка не закипить.

Подавайте на стіл страву гарячою.

Пов'язані публікації

Обговорення