Традиційна українська кухня багата на прості, але водночас ситні та смачні страви. Однією з таких є горохові оладки, або горохляники. Їх рецепт з цікавим та неочікуваним інгредієнтом пропонує ArgoTer.
Це чудова альтернатива звичним млинчикам чи дерунам як на сніданок, так і на легкий обід або вечерю. Приготування цієї страви відрізняється швидкістю та простотою, а результат приємно здивує навіть вибагливих гурманів.
Горохляники насправді — це банальні оладки з гороху. Раніше були досить поширені, бо вважалися ситною й недорогою стравою. Готували їх дуже просто: горох розварювали, розтирали в пюре, додавали борошно, вимішували та смажили на добре розігрітій сковороді — на смальці або на олії. Подавали зі шкварками, товченим часником та сметаною. Якщо ж на дворі був піст, то горохляники їли з олією та смаженою цибулею.
Інгредієнти:
- зелений горошок (свіжий або морожений) — 2 склянки
- яйце — 1 шт.
- борошно або панірувальні сухарі — 2 ст. л.
- листочки м’яти — жменя
- сіль, перець — до смаку
- олія — для смаження
- сметана або йогурт — для подачі
Спосіб приготування:
Горошок відварюємо хвилин п’ять у киплячій підсоленій воді. Коли горошок буде готовий, подрібнюємо його блендером або перекручуємо м’ясорубкою.
Додаємо яйце, дрібно посічену м’яту, борошно або панірувальні сухарі. Солимо, перчимо, добре вимішуємо.
Формуємо невеличкі котлетки та смажимо їх на добре розігрітій і змащеній олією пательні. Подаємо зі сметаною або натуральним йогуртом.
Спробуйте приготувати традиційну українську страву в новому авторському виконанні — і ви не пошкодуєте! Горохові оладки з м’ятою запам’ятаються вам приємним ароматом та оригінальним смаком.
Раніше ми писали оригінальний рецепт вінегрету незвичної форми з новим смаком.
Оригінальний рецепт вінегрету незвичної форми з новим смаком
Обговорення