• Останні
  • У тренді
Буряк на зиму

Як смачно і просто заготовляти буряк на зиму

01.09.2025
Чортків відзначив 503-й День народження

Чортків відзначив 503-й День народження

04.09.2025
Олена Підгрушна стала мамою

Тернопільська біатлоністка Олена Підгрушна поділилася першими фото з сином

04.09.2025
турнір з футболу серед ветеранів віком 50+

У Підгайцях проведуть турнір ветеранів футболу на честь засновника Ниви Івана Потупи

04.09.2025
Ігор Пальчак

У Саранчуківській громаді на Тернопільщині підтвердили загибель захисника Ігоря Пальчака

04.09.2025
Nissan Navara для виконaння бойових зaвдaнь отримaлa 105-тa бригaдa ТРО, – Сергій Нaдaл

Nissan Navara для виконaння бойових зaвдaнь отримaлa 105-тa бригaдa ТРО, – Сергій Нaдaл

04.09.2025
Збаразька громада презентувала свою діяльність у Європейському парламенті

Збаразька громада презентувала свою діяльність у Європейському парламенті

04.09.2025
Наталія Курник: Мистецтво створювати натуральну красу

Наталія Курник: Мистецтво створювати натуральну красу

04.09.2025
У Тернополі затримали 22-річного крадія електроінструментів

У Тернополі затримали 22-річного крадія електроінструментів

04.09.2025
На Тернопільщині від початку 2025 року поліція розшукала 165 зниклих дітей

На Тернопільщині від початку 2025 року поліція розшукала 165 зниклих дітей

04.09.2025
Кривава різанина у Почаєві: смерть 54-річного мешканця Лановецької громади настала в результаті ударів в різні частини тіла

Різанина у Тернополі: на Тарнавського неповнолітній накинувся з ножем на сусіда

04.09.2025
У Підгайцях чоловік проломив братові голову шматком шиферу

У Підгайцях чоловік проломив братові голову шматком шиферу

03.09.2025
Monobank

Зняття готівки з картки Monobank: що важливо знати

03.09.2025
Четвер, 4 Вересня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Як смачно і просто заготовляти буряк на зиму

Рецепту понад 40 років і він, як і раніше, перший у моєму списку закруток

Опубліковано Газета Місто
01.09.2025

І до весни рідко щось лишається. Крім того, що ми їмо її просто ложкою з банки або готуємо з нею бутерброди, я використовую таку ікру як заправку для борщу. А ще часто додаю її в салати. Оселедець під шубою з таким буряком виходить особливо смачним! Тільки заради цього варто спробувати зробити хоч пару баночок, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти

  • Буряк — 1 кг
  • Морква — 1 кг
  • Цибуля — 0,5 кг
  • Помідори — 1,5 кг
  • Сіль — 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений — 0,5 ч.л.
  • Олія — 1 склянка (200 г)
  • Цукор — 2 ст.л.
  • Оцет 9% — 1 ст.л.

Приготування

Найскладніше у цьому рецепті — подрібнити всі овочі. Можна, звичайно, використовувати звичайну м’ясорубку. Але я не люблю, коли все дуже дрібно. А ще не люблю, коли трапляються шматочки шкірки від помідорів. Тому для помідорів я використовую соковитискач (у мене спеціальна насадка на м’ясорубку (дуже зручно)). Сік виходить з м’якоттю, без кісточок та шкірки.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

малосольні огірки

Швидкі малосольні огірки з сухим маринадом без води

01.09.2025
форшмак

Форшмак з оселедця: класичний та український рецепти

31.08.2025

Моркву та буряки я натираю на великій тертці. Мені дуже подобається, коли овочі саме шматочками. Мені так смачніше)) Також використовую насадку до м’ясорубки. Але, звісно, будь-яка велика тертка підійде.

І залишився лук. Його я натираю на дрібній тертці. Щоб вийшла цибулева “кашка”.

Овочі готові. Викладаю їх у каструлю та ставлю на вогонь. У мене каструля на 8 літрів.

До овочів додаю сіль, чорний мелений перець та олію. Перемішую це все, доводжу до кипіння, потім вогонь зменшую і варю на повільному вогні приблизно 1,5 години.

Хочу звернути увагу! Сильно кипіти не повинно! Повинно лише трохи побулькувати! Це навіть складно назвати словом “варю”. Швидше тушкую. Кришкою не накриваю. Рідина трохи випарується, а ікра стане гарного кольору та дуже ароматна!

Через 1,5 години додаю цукор та оцет. Знову перемішую, даю покипіти ще хвилин 10-15 і можна розливати по баночках!

З цієї кількості зазвичай виходить 8 баночок по 450 мл. Закручую кришками, накриваю теплою ковдрою і залишаю так до повного остигання.

Можна їсти одразу або дочекатися зими)) Це дуже смачно!

Читайте нас в Google News
Теги: Буряк на зимузаготівлярецепт
Share12ShareSend

Пов'язані публікації

салату з куркою та чорносливом

Новий рецепт салату з куркою та чорносливом

19.08.2025
Медовий торт

Рецепт медового торта з фісташками, вишнею та лимонним кремом

17.08.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • На фронті загинув захисник Ігор Пальчак із Саранчуківської громади 04.09.2025
  • Збаразька громада презентувала свою діяльність у Європейському парламенті 04.09.2025
  • У Тернополі мобілізували диякона кафедрального собору УПЦ 04.09.2025
  • Наталія Курник створює натуральну красу через макіяж 04.09.2025
  • У двох тернопільських школах відремонтували та обладнали укриття для учнів 04.09.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.