• Останні
  • У тренді
грибна юшка

Рецепт грибної юшки зі свіжих грибів

19.07.2025
Заступник начальника Тернопільської ОВА Тарас Пастух зустрівся із родинами зниклих безвісти та полонених військовослужбовців

Заступник начальника Тернопільської ОВА Тарас Пастух зустрівся із родинами зниклих безвісти та полонених військовослужбовців

04.09.2025
Закриття малокомплектних шкіл на Тернопільщині: загроза селу чи помилка влади

У Чортківському районі реорганізували 22 малокомплектні школи

04.09.2025
У Тернополі зафіксували температурний рекорд

У Тернополі зафіксували температурний рекорд

04.09.2025
У Тернополі мобілізували диякона кафедрального собору УПЦ

У Тернополі мобілізували диякона кафедрального собору УПЦ

04.09.2025
введено тимчасове обмеження руху великовагового транспорту

На Тернопільщині введено обмеження руху великовагового транспорту через спеку

04.09.2025
«Опілля» з нами постійно: «Вікінги» розповіли, як броварня підтримує ампфутбольну команду

«Опілля» з нами постійно: «Вікінги» розповіли, як броварня підтримує ампфутбольну команду

04.09.2025
Чортків і Сатанів стали містами-побратимами: підписано угоду про партнерство

Чортків і Сатанів стали містами-побратимами: підписано угоду про партнерство

04.09.2025
Теодор Мартинюк отримав відзнаку

Бригада “Едельвейс” відзначила митрополита Теодора Мартинюка нагрудним хрестом

04.09.2025
Чортків відзначив 503-й День народження

Чортків відзначив 503-й День народження

04.09.2025
Олена Підгрушна стала мамою

Тернопільська біатлоністка Олена Підгрушна поділилася першими фото з сином

04.09.2025
турнір з футболу серед ветеранів віком 50+

У Підгайцях проведуть турнір ветеранів футболу на честь засновника Ниви Івана Потупи

04.09.2025
Ігор Пальчак

У Саранчуківській громаді на Тернопільщині підтвердили загибель захисника Ігоря Пальчака

04.09.2025
П’ятниця, 5 Вересня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Рецепт грибної юшки зі свіжих грибів

Опубліковано Вірослава Їжак
19.07.2025

Грибна юшка – одна з найпопулярніших страв карпатської кухні, яка завоювала серця гурманів по всій Україні. Цей насичений ароматний суп готують переважно зі свіжих білих грибів, хоча можна використовувати й інші види лісових грибів.

Інгредієнти

Для приготування традиційної грибної юшки зі свіжих грибів знадобиться:

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Буряк на зиму

Як смачно і просто заготовляти буряк на зиму

01.09.2025
малосольні огірки

Швидкі малосольні огірки з сухим маринадом без води

01.09.2025
  • 500 г свіжих білих грибів (або печериць, якщо білих немає)
  • 2 середні цибулини
  • 1 морква
  • 4 картоплини середнього розміру
  • 2-3 лаврові листи
  • Сіль та чорний перець за смаком
  • 1,5-2 літри води
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • Свіжа зелень для подачі

Свіжі білі гриби потрібно ретельно очистити від землі та лісового сміття, промити під холодною проточною водою. Великі гриби краще порізати на невеликі шматочки, щоб вони рівномірно проварилися та віддали максимум смаку бульйону. Залити водою, посолити і варити годину. Це основний етап приготування, від якого залежить насиченість смаку майбутньої юшки.

Приготування овочевої основи

Поки гриби варяться, підготуйте овочі. Цибулю почистьте та дрібно поріжте. Моркву очистьте та потріть на дрібній тертці або поріжте тонкими кружечками. Картоплю почистьте та наріжте кубиками середнього розміру.

Моркву треба потерти на дрібній тертці і закинути в бульйон. Коли морква звариться, додати лавровий лист і чорний перець за смаком.

У каструлі з товстим дном розігрійте вершкове масло та обсмажте нарізану цибулю до золотистого кольору. Це надасть юшці додатковий аромат та приємний колір.

Коли гриби проварилися протягом години, додайте до них обсмажену цибулю та потерту моркву. Продовжуйте варити ще 15-20 хвилин на середньому вогні.

Після цього додайте нарізану картоплю та варіть до її готовності – приблизно 15-20 хвилин. В кінці варіння покладіть лаврові листи та приправте сіллю і перцем за смаком.

Зверніть увагу: грибна юшка за рецептом Карпатської кухні настільки самобутня й ароматна, що зовсім немає необхідності додавати ніяких додаткових спецій, хіба що трохи гостренького перчика для пікантності.

Справжня карпатська грибна юшка вирізняється своєю простотою та натуральністю. Основний акцент робиться на природному смаку грибів, який підкреслюється мінімумом додаткових інгредієнтів.

Готову грибну юшку подавайте гарячою, розливши по тарілках. Перед подачею посипте дрібно нарізаною свіжою зеленню – кропом, петрушкою або зеленою цибулею.

До юшки традиційно подають свіжий хліб або сухарики. Деякі господині додають до готової страви ложку сметани, що робить смак більш ніжним та вершковим.

Грибна юшка зі свіжих грибів – це не лише смачна, але й корисна страва, багата на білки та вітаміни. Вона чудово підходить як для сімейного обіду, так і для святкового столу.

Читайте також: Швидкий рецепт лінивих вареників з картоплею.

Читайте нас в Google News
Теги: грибна юшкарецептсмачнотрадиційні страви
Share44ShareSend

Пов'язані публікації

форшмак

Форшмак з оселедця: класичний та український рецепти

31.08.2025
салату з куркою та чорносливом

Новий рецепт салату з куркою та чорносливом

19.08.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • На Підгаєччині чоловік проломив братові голову шматком шиферу 04.09.2025
  • На фронті загинув захисник Ігор Пальчак із Саранчуківської громади 04.09.2025
  • Збаразька громада презентувала свою діяльність у Європейському парламенті 04.09.2025
  • У Тернополі мобілізували диякона кафедрального собору УПЦ 04.09.2025
  • Наталія Курник створює натуральну красу через макіяж 04.09.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.