• Останні
  • У тренді
пляцок Снікерс

Старий добрий пляцок із записника: як приготувати домашній «Снікерс»

31.05.2025
П’ять громад Тернопільщини розпочали ремонт доріг на умовах співфінансування

П’ять громад Тернопільщини розпочали ремонт доріг на умовах співфінансування

01.08.2025
Найважче не знешкодити снаряд, а до нього доїхати і повернутися: історія сапера з 44-ї бригади

Найважче не знешкодити снаряд, а до нього доїхати і повернутися: історія сапера з 44-ї бригади

31.07.2025
Сапери тернопільської 105-ї бригади: кожен вихід — між життям і смертю

Сапери тернопільської 105-ї бригади: кожен вихід — між життям і смертю

31.07.2025
Понад 10 років на проєкт: як у Тернополі модернізують системи теплопостачання 

Понад 10 років на проєкт: як у Тернополі модернізують системи теплопостачання 

31.07.2025
У Тернополі водій маршрутки збив пішохода

У Тернополі водій маршрутки збив пішохода

31.07.2025
Контракт у 24 – через Львів: новий центр рекрутингу ЗСУ приймає перших охочих із Тернополя

Контракт у 24 – через Львів: новий центр рекрутингу ЗСУ приймає перших охочих із Тернополя

31.07.2025
Леся Романчук.

В Тернополі відзначили ювілей письменниці Лесі Романчук

31.07.2025

У Тернополі шукають працівників для роботи в міських парках

31.07.2025
Уряд запустив контракт “18-24” для операторів дронів на особливих умовах

Уряд запустив контракт “18-24” для операторів дронів на особливих умовах

31.07.2025
Ірина Лупійчук

“Сни” Ліри: юна співачка з Тернополя зворушила новим кліпом

31.07.2025
№13533

НАБУ і САП знову незалежні: Рада підтримала новий закон

31.07.2025
скaргу нa вирок

Справу Головка переглянуть: ексголова Тернопільської облради оскаржує вирок

31.07.2025
П’ятниця, 1 Серпня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Старий добрий пляцок із записника: як приготувати домашній «Снікерс»

Опубліковано Вірослава Їжак
31.05.2025

Серед безлічі сучасних десертів іноді так хочеться повернутись до перевірених, домашніх рецептів, які готували колись. Саме таким є пляцок «Снікерс» за записами Лесі Кравецької — простий у виконанні, але напрочуд вдалий. Пухкий шоколадний корж, насичений арахісовий прошарок, а за бажанням — крем і глазур. Це справжній смак дитинства, який знову повертається на кухонні столи.

«Дуже давно його не готувала, зазирнула у старий записник і вирішила усе пригадати. Це, мабуть, найпростіший, найлегший та один із найсмачніших давніх пляцків, які мені доводилося колись готувати», — зазначає авторка рецепта.

Пляцок готується у формі 18×28 см. Вага готового виробу — близько 2,8 кг, висота — до 7 см. Це не лише смачно, а й візуально ефектно — страва виглядає святково навіть без додаткових прикрас.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

домашній соус

Швидкий соус до м’яса, який точно затьмарить кетчуп

30.07.2025
салат з огірків

Рецепт огірків з корейською морквою

26.07.2025

Інгредієнти

Шоколадний корж:

  • 250 г борошна
  • 50 г какао
  • 300 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 7 г харчової соди
  • 2 г солі
  • 2 яйця (по 65 г)
  • 260 г кефіру
  • 60 мл олії
  • 60 г вершкового масла
  • 7 мл столового оцту (9%)

Арахісовий прошарок:

  • 200–400 г підсмаженого арахісу
  • 170 г шоколадного крекеру
  • 200 г вершкового масла
  • 500 г вареного згущеного молока
  • 15 мл коньяку

Крем (за бажанням):

  • 350 мл молока
  • 60 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 40 г кукурудзяного крохмалю
  • 220 г вершкового масла

Глазур (за бажанням):

  • 60 г сметани (21%)
  • 100 г вершкового масла
  • 50 г цукру
  • 30 г какао

Покрокове приготування

Шоколадний корж

У великій мисці змішують усі сухі інгредієнти: борошно, какао, цукор, ванільний цукор, соду і сіль. Це важливо зробити ретельно, адже саме на цьому етапі формується основа структури майбутнього тіста.

Окремо додають яйця, кефір, олію, розм’якшене вершкове масло та оцет. Перемішування проводиться мінімально — тільки до поєднання інгредієнтів. Тісто повинне бути як густа сметана.

Форму 36×28 см застеляють пергаментом і рівномірно виливають тісто. Випікають у духовці при 160°С (без конвекції) 25 хвилин — до «сухої шпажки». Після повного охолодження корж розрізають на дві частини по 18×28 см.

Важливо: перед використанням охолоджений корж краще загорнути у харчову плівку і залишити на 3–4 години, щоб волога рівномірно розподілилася.

Арахісовий прошарок

Шоколадний крекер (не відкриваючи пачки) злегка розбивають молотком. Аналогічно подрібнюють і обсмажений очищений арахіс. Ідеально — шматочки різного розміру.

М’яке вершкове масло збивають до світлості й повітряної текстури. Поступово вводять варене згущене молоко кімнатної температури — лише до об’єднання, щоб не перевзбити масу. Додають суху суміш з крекеру та арахісу, а також коньяк. Перемішують ложкою до однорідності.

Ця маса — самодостатня начинка, яка вже чудово смакує разом із шоколадним коржем.

Крем (опційно)

У невеликій каструлі змішують молоко, цукор, ванільний цукор і крохмаль. Варять на малому вогні до загустіння, після чого охолоджують під плівкою «впритул».

М’яке вершкове масло збивають, поступово додають охолоджену заварну масу. Крем виходить шовковистий і м’який — його можна нанести додатковим шаром між коржами або зверху.

У форму з бортиками (18×28 см) викладають перший корж, далі — арахісову масу, за бажанням — крем, і накривають другим коржем. За потреби зверху додають глазур. Пляцок витримують у холодильнику кілька годин для стабілізації.

Цей пляцок справді має «домашній характер» — не переобтяжений зайвим, але насичений смаком, текстурою і спогадами. Його можна адаптувати — із кремом чи без, з глазур’ю або тільки з прошарком. Але у будь-якому варіанті він залишиться одним із тих десертів, до якого хочеться повертатись.

Читайте нас в Google News

Читайте також: Рецепт автентичного галицького пляцка “Вишиванка”.

Теги: випічкапляцокрецептсмачно
Share9ShareSend

Пов'язані публікації

свинячі реберця з картоплею

Свинячі реберця з картоплею: домашня страва з ароматом затишку

22.07.2025
кабачки

Два круті кабачкові рецепти від Тані Песик з “VIP Тернопіль”

20.07.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Поблизу Бахмута загинув захисник із Залозецької громади Євген Рязанов 31.07.2025
  • Тернополянин з позивним Іспанець на своїй, уже четвертій війні 31.07.2025
  • Географічний факультет ТНПУ дає унікальні можливості для відкриття світу та кар’єрного зростання 31.07.2025
  • Українські підлітки стали частиною розгалуженої терористичної мережі ворога 31.07.2025
  • Тернополянка Адріана Петрокушина готує ароматні трав’яні чаї 31.07.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.