• Останні
  • У тренді
пляцок Снікерс

Старий добрий пляцок із записника: як приготувати домашній «Снікерс»

31.05.2025
Як проросійські воші відбілюють українських гнид або фейсбучний спецназ на інформаційному фронті

Як проросійські воші відбілюють українських гнид або фейсбучний спецназ на інформаційному фронті

04.11.2025
звинуватили в розпиванні алкоголю

У Тернополі неповнолітню студентку покарали за розпивання алкоголю в гуртожитку

04.11.2025
Які троянди потребують укриття на зиму та способи їх укриття

Які троянди потребують укриття на зиму та способи їх укриття

04.11.2025
творчий звіт народного ансамблю

У Заліщиках на Тернопільщині відбувся творчий звіт чоловічого вокального ансамблю

04.11.2025
підлива з м’ясом

Простий рецепт томатної підливи з м’ясом (відео)

04.11.2025
48 релігійних громад

На Тернопільщині 48 релігійних громад вийшли з УПЦ МП

04.11.2025
чемпіонат з армрестлінгу та пара-армрестлінгу

У Тернополі відбувся чемпіонат з армрестлінгу та пара-армрестлінгу за участі військових, ветеранів і поліцейських

04.11.2025
Дмитро Романко

Львівський священник Дмитро Романко спричинив бурю у соцмережах заявою про народження дітей

04.11.2025
на підприємстві трагічно загинули двоє працівників

На Тернопільщині під час роботи на підприємстві загинули двоє працівників

04.11.2025
18-та окрема бригада армійської авіації – ті, хто тримає наше небо

18-та окрема бригада армійської авіації – ті, хто тримає наше небо

04.11.2025
застосування обмежень електропостачання

На сьогодні в Україні збільшили період відключення електроенергії через атаки

04.11.2025
тимчасово припинили водопостачання

У Тернополі декілька будинків залишилися без водопостачання

04.11.2025
Вівторок, 4 Листопада, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Старий добрий пляцок із записника: як приготувати домашній «Снікерс»

Опубліковано Вірослава Їжак
31.05.2025

Серед безлічі сучасних десертів іноді так хочеться повернутись до перевірених, домашніх рецептів, які готували колись. Саме таким є пляцок «Снікерс» за записами Лесі Кравецької — простий у виконанні, але напрочуд вдалий. Пухкий шоколадний корж, насичений арахісовий прошарок, а за бажанням — крем і глазур. Це справжній смак дитинства, який знову повертається на кухонні столи.

«Дуже давно його не готувала, зазирнула у старий записник і вирішила усе пригадати. Це, мабуть, найпростіший, найлегший та один із найсмачніших давніх пляцків, які мені доводилося колись готувати», — зазначає авторка рецепта.

Пляцок готується у формі 18×28 см. Вага готового виробу — близько 2,8 кг, висота — до 7 см. Це не лише смачно, а й візуально ефектно — страва виглядає святково навіть без додаткових прикрас.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

підлива з м’ясом

Простий рецепт томатної підливи з м’ясом (відео)

04.11.2025
Ще смачніше і гучніше: expirenza by mono підтримала проект “Сучасної України” “Смачно, бо на дрони!”

Ще смачніше і гучніше: expirenza by mono підтримала проект “Сучасної України” “Смачно, бо на дрони!”

03.11.2025

Інгредієнти

Шоколадний корж:

  • 250 г борошна
  • 50 г какао
  • 300 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 7 г харчової соди
  • 2 г солі
  • 2 яйця (по 65 г)
  • 260 г кефіру
  • 60 мл олії
  • 60 г вершкового масла
  • 7 мл столового оцту (9%)

Арахісовий прошарок:

  • 200–400 г підсмаженого арахісу
  • 170 г шоколадного крекеру
  • 200 г вершкового масла
  • 500 г вареного згущеного молока
  • 15 мл коньяку

Крем (за бажанням):

  • 350 мл молока
  • 60 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 40 г кукурудзяного крохмалю
  • 220 г вершкового масла

Глазур (за бажанням):

  • 60 г сметани (21%)
  • 100 г вершкового масла
  • 50 г цукру
  • 30 г какао

Покрокове приготування

Шоколадний корж

У великій мисці змішують усі сухі інгредієнти: борошно, какао, цукор, ванільний цукор, соду і сіль. Це важливо зробити ретельно, адже саме на цьому етапі формується основа структури майбутнього тіста.

Окремо додають яйця, кефір, олію, розм’якшене вершкове масло та оцет. Перемішування проводиться мінімально — тільки до поєднання інгредієнтів. Тісто повинне бути як густа сметана.

Форму 36×28 см застеляють пергаментом і рівномірно виливають тісто. Випікають у духовці при 160°С (без конвекції) 25 хвилин — до «сухої шпажки». Після повного охолодження корж розрізають на дві частини по 18×28 см.

Важливо: перед використанням охолоджений корж краще загорнути у харчову плівку і залишити на 3–4 години, щоб волога рівномірно розподілилася.

Арахісовий прошарок

Шоколадний крекер (не відкриваючи пачки) злегка розбивають молотком. Аналогічно подрібнюють і обсмажений очищений арахіс. Ідеально — шматочки різного розміру.

М’яке вершкове масло збивають до світлості й повітряної текстури. Поступово вводять варене згущене молоко кімнатної температури — лише до об’єднання, щоб не перевзбити масу. Додають суху суміш з крекеру та арахісу, а також коньяк. Перемішують ложкою до однорідності.

Ця маса — самодостатня начинка, яка вже чудово смакує разом із шоколадним коржем.

Крем (опційно)

У невеликій каструлі змішують молоко, цукор, ванільний цукор і крохмаль. Варять на малому вогні до загустіння, після чого охолоджують під плівкою «впритул».

М’яке вершкове масло збивають, поступово додають охолоджену заварну масу. Крем виходить шовковистий і м’який — його можна нанести додатковим шаром між коржами або зверху.

У форму з бортиками (18×28 см) викладають перший корж, далі — арахісову масу, за бажанням — крем, і накривають другим коржем. За потреби зверху додають глазур. Пляцок витримують у холодильнику кілька годин для стабілізації.

Цей пляцок справді має «домашній характер» — не переобтяжений зайвим, але насичений смаком, текстурою і спогадами. Його можна адаптувати — із кремом чи без, з глазур’ю або тільки з прошарком. Але у будь-якому варіанті він залишиться одним із тих десертів, до якого хочеться повертатись.

Читайте нас в Google News

Читайте також: Рецепт автентичного галицького пляцка “Вишиванка”.

Теги: випічкапляцокрецептсмачно
Share10ShareSend

Пов'язані публікації

бульйон

Простий рецепт ідеального курячого бульйону

31.10.2025
горох

Як варити горох, щоб він був м’яким і смачним

28.10.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Викладачі ТНПУ взяли участь у Програмі професійного розвитку академічних менеджерів 04.11.2025
  • Роботи з благоустрою доріг показала Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області 04.11.2025
  • У Тернополі проводять нaвчaння ОСББ тa ЖЕКів на випадок блекаутів 04.11.2025
  • Ще смачніше і гучніше: expirenza by mono підтримала проект “Сучасної України” “Смачно, бо на дрони!” 04.11.2025
  • У Тернополі друкували книжки з лелітками 04.11.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.