• Останні
  • У тренді
квашення

Класичний рецепт квашеної капусти

24.10.2024
У Тернополі відбувся книгообмін Книжкова площа

У Тернополі відбувся книгообмін Книжкова площа

18.08.2025
У Теребовлі відбувся шаховий турнір: Кубок міського голови об’єднав гравців

У Теребовлі відбувся шаховий турнір: Кубок міського голови об’єднав гравців

18.08.2025
У Тернополі викрили шахрая: обіцяв інвалідність за 16 000 доларів

У Тернополі викрили шахрая: обіцяв інвалідність за 16 000 доларів

18.08.2025
Відео наземних роботизованих комплексів

Тернопільський обласний ТЦК показав епічне відео наземних роботизованих комплексів

18.08.2025
На війні загинув військовослужбовець Василь Бучинський

На війні загинув військовослужбовець з Кoпичинецькoї грoмaди Василь Бучинський

18.08.2025
На війні загинув воїн Андрій Гуцал

На війні загинув воїн Андрій Гуцал зі Скалатщини

18.08.2025
Відкритий турнір з волейболу сидячи

У Тернополі провели турнір з волейболу сидячи серед ветеранів та правоохоронців

18.08.2025
Степана Паньківа

У Бережанах попрощалися з військовослужбовцем Степаном Паньківим

18.08.2025
графіки відключень газу

З 11:00 до 15:00 год буде часткове припинення газопостачання в селі Смиківці

18.08.2025
Смерть дитини через лікарську помилку: лікарню в Тернополі зобов’язали відшкодувати матері більше 2 млн гривень

Смерть дитини через лікарську помилку: лікарню в Тернополі зобов’язали відшкодувати матері більше 2 млн гривень

18.08.2025
Повертайся з СЗЧ. На тебе чекають!

Повертайся з СЗЧ. На тебе чекають!

18.08.2025
У Тернополі швидка відмовила у допомозі непритомному: врятувала поліція

У Тернополі швидка відмовила у допомозі непритомному: врятувала поліція

18.08.2025
Понеділок, 18 Серпня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Класичний рецепт квашеної капусти

Опубліковано Вірослава Їжак
24.10.2024

Квашена капуста – традиційна страва української кухні, яка не лише смачна, але й багата на вітаміни та корисні речовини. Правильне квашення капусти зберігає її хрумкість та приємний кисло-солоний смак.

Квашення капусти – це давня традиція української кухні, що бере свій початок з часів, коли люди шукали способи зберігати овочі на зиму. Завдяки природному процесу ферментації капуста не лише зберігається тривалий час, але й набуває особливого смаку, багатого на корисні бактерії.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Медовий торт

Рецепт медового торта з фісташками, вишнею та лимонним кремом

17.08.2025
Секрети ідеального маринаду для шашлику

Секрети ідеального маринаду для неперевершеного шашлику

14.08.2025
квашення
Ілюстративне фото з мережі.

Інгредієнти

На 10 кг білокачанної капусти знадобиться:

  • Морква – 1 кг
  • Сіль кам’яна – 200-250 г
  • Кріп (зонтики) – 3-4 шт
  • Лавровий лист – 5-6 шт
  • Чорний перець горошком – 15-20 шт
  • Вода для розсолу – за потреби

Підготовка капусти

Капусту слід вибирати пізніх сортів, щільну та свіжу. Качани очищають від верхніх листків та шаткують тонкими смужками. Моркву натирають на крупній тертці або нарізають соломкою.

Процес квашення

  • Нашатковану капусту змішують з морквою та сіллю.
  • Масу ретельно перетирають руками до появи соку.
  • Додають спеції.
  • Щільно укладають в емальовану або дерев’яну ємність.
  • Зверху кладуть цілі капустяні листки.
  • Притискають чистим дерев’яним кружком і встановлюють гніт.

Особливості ферментації

Оптимальна температура для ферментації – 18-22°C. Через добу капусту протикають дерев’яною паличкою до дна для виходу газів. Перші 3-4 дні – активна ферментація, після чого капусту переносять у прохолодне місце (до +10°C).

Готовність капусти визначають за характерним кисло-солоним смаком та хрумкою консистенцією, зазвичай через 5-7 днів.

Рецепт лінивих котлет з капустою

Рецепт лінивих котлет з капустою

Читайте нас в Google News
Теги: заготовки на зимуквашена капустарецептсмачнотрадиційні рецептиукраїнська кухняферментація
Share158ShareSend

Пов'язані публікації

кабачкових чебуреків

Рецепт кабачкових чебуреків з шинкою та сиром

10.08.2025
Піца з листкового тіста

Швидка домашня піца з листкового тіста

09.08.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Тернопільська компанія побудує асфальтобетонний завод на Закарпатті 18.08.2025
  • Простий рецепт пікантного смачного сала по-тернопільськи 18.08.2025
  • Цікаві документи від крєзнавців отримав Державний архів Тернопільщини 18.08.2025
  • На Тернопільщині успішно вирощують рідкісні для нашого краю культури 18.08.2025
  • Фотовиставку Війна в обличчях відкрили на площі перед пам’ятником Степанові Бандері у Тернополі 18.08.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.