Випускниця Тернопільського коледжу здобула перемогу на престижному європейському конкурсі
Віталій Марків
У пожежно-рятувальної служби Тернопільщини – новий керівник
Захар Венчур
сарна
Леонід Тибінь
Петро Тарасовський
Перші контрактники 18-24 пройшли контрольно-тактичні заняття у 92-й бригаді
Презентували книгу про один із найстаріших храмів Тернополя
Православний молодіжний табір “Вірля-2025”  на Тернопільщині чекає на молодь
Можливі затримки пенсій та соцвиплат: мінсоцполітики пояснило причини
Закрив собою вагітну дружину і доньку: сім’я з Тернополя була вдома у момент ворожого прильоту

Неважливо, що ви збираєтеся робити з грибами — заморожувати, смажити або закочувати в банки, їх все одно необхідно попередньо відварити. 

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Спочатку гриби очищають від піску, бруду, моху і сухого листя, після чого ретельно промивають проточною водою.

Потім гриби необхідно відварити в декількох водах. Перший раз їх варять разом із лимонною кислотою. Це дасть змогу грибам не потемніти під час варіння і зберегти свій природний колір.

Потемнілі гриби набувають синього відтінку, через що мають неапетитний вигляд.

На велику каструлю додають не менше 3 столових ложок лимонної кислоти.

Замінити кислоту на оцет не можна, оскільки він не дасть потрібного ефекту.

Варити гриби з лимонною кислотою необхідно протягом 15 хвилин. При цьому гриби мають вільно плавати в каструлі, їм не має бути тісно.

Уже в друге варіння додавати лимонку не потрібно. Загалом гриби варять тричі, щоб позбутися гіркоти.

Пов'язані публікації