скорбота
На Тернопільщині попрощалися з воїном Василем Скавронським
меморіальна таблиця
Україна відновила довоєнний експорт товарів: як це вдалося та скільки заробляємо
Тернопільський міськрайонний суд має нового голову
Квас «Опілля»: в новий сезон – у новому форматі
«Король мертвий», або Історія найдавнішої гри у світі
А час назад не повернути: історія з життя
«Нива» здобула впевнену перемогу над «Металургом»
Робота спеціалістів. Фото Водоканал
"Легенда УПА"

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Неважливо, що ви збираєтеся робити з грибами — заморожувати, смажити або закочувати в банки, їх все одно необхідно попередньо відварити. 

Спочатку гриби очищають від піску, бруду, моху і сухого листя, після чого ретельно промивають проточною водою.

Потім гриби необхідно відварити в декількох водах. Перший раз їх варять разом із лимонною кислотою. Це дасть змогу грибам не потемніти під час варіння і зберегти свій природний колір.

Потемнілі гриби набувають синього відтінку, через що мають неапетитний вигляд.

На велику каструлю додають не менше 3 столових ложок лимонної кислоти.

Замінити кислоту на оцет не можна, оскільки він не дасть потрібного ефекту.

Варити гриби з лимонною кислотою необхідно протягом 15 хвилин. При цьому гриби мають вільно плавати в каструлі, їм не має бути тісно.

Уже в друге варіння додавати лимонку не потрібно. Загалом гриби варять тричі, щоб позбутися гіркоти.

Пов'язані публікації

Обговорення