Деруни з сиром – дуже смачне виконання класичної та знайомої всім страви. Приготування займе зовсім небагато часу.
Такі деруни смакують як гарнір чи повноцінна вегетаріанська страва. Їх можна подавати з овочами, м’ясом чи рибою.
Почистьте та вимийте картоплю. Натріть її на грубій терці, приправте сіллю та перцем.
Дрібно поріжте зелену цибулю, потріть також сир та додайте все до картоплі. Туди ж додайте яйце, борошно й пиво. Як слід все перемішайте, щоб вийшло досить густе тісто.
Інгредієнти
Картопля – 0,5 кг
Зелена цибуля – 2 гілочки
Твердий сир (наприклад, пармезан) – 50 г
Яйце
Борошно – 50 г
Пиво – 3 ст. ложки
Сіль та перець
Олія
Влийте в сковороду олії та як слід розігрійте її на великому вогні.
Тоді обережно викладайте тісто на сковороду великою ложкою, формуючи невеличкі оладки.
Обсмажуйте деруни одну-дві хвилини з кожного боку до золотистого кольору.
Викладіть готові деруни на кухонний папір, щоб він увібрав залишки жиру.
Обговорення