сліди життєдіяльності бобрів
106 сертифікатів на отримання холодильників
Мирослави Копчі
Євген Філь
Центр захисту прав людини
Тараc Попенко
Хімічний калейдоскоп
проводять евакуацію поранених безпосередньо під вогнем
офіційне звернення
про загибель дев'ятьох військовослужбовців
«Українська команда» Тернопільщини передала допомогу воїнам 160-ї бригади
Колектив Тернопільської споживспілки здійснив духовну поїздку до Зарваниці напередодні Різдва

Неважливо, що ви збираєтеся робити з грибами — заморожувати, смажити або закочувати в банки, їх все одно необхідно попередньо відварити. 

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Спочатку гриби очищають від піску, бруду, моху і сухого листя, після чого ретельно промивають проточною водою.

Потім гриби необхідно відварити в декількох водах. Перший раз їх варять разом із лимонною кислотою. Це дасть змогу грибам не потемніти під час варіння і зберегти свій природний колір.

Потемнілі гриби набувають синього відтінку, через що мають неапетитний вигляд.

На велику каструлю додають не менше 3 столових ложок лимонної кислоти.

Замінити кислоту на оцет не можна, оскільки він не дасть потрібного ефекту.

Варити гриби з лимонною кислотою необхідно протягом 15 хвилин. При цьому гриби мають вільно плавати в каструлі, їм не має бути тісно.

Уже в друге варіння додавати лимонку не потрібно. Загалом гриби варять тричі, щоб позбутися гіркоти.

Пов'язані публікації