Експерти U-LEAD розповіли громадам Тернопільщини про особливості працевлаштування ВПО
На Тернопільщині запускають завод з виробництва будівельних матеріалів
У Тернополі голову політичної партії звинувачують у збройному нападі на сім’ю із дитиною
Чому збільшується живіт та про що це може свідчити
У Тернопільській ОВА обговорили стоматологічну допомогу ветеранам та підготовку медзакладів до зими
Тернопільський «Альянс» здобув Кубок України з флорболу
Кабмін схвалив проект Держбюджету-2026
У колективі Тернопільської митниці – нові спеціалісти
Уряд спростив процедуру отримання права керування транспортними засобами категорії СЕ на період воєнного стану
В Борсуківській громаді відкрили меморіальні дошки двом загиблим Героям
На Тернопільщині ДП «Укрспирт» сплaтило до бюджету мaйже 14 млн грн через сaмовільне водокористувaння
На Тернопільщині затримали керівника коледжу за підозрою в хабарі: журналістам стало відоме ім’я

Неважливо, що ви збираєтеся робити з грибами — заморожувати, смажити або закочувати в банки, їх все одно необхідно попередньо відварити. 

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Спочатку гриби очищають від піску, бруду, моху і сухого листя, після чого ретельно промивають проточною водою.

Потім гриби необхідно відварити в декількох водах. Перший раз їх варять разом із лимонною кислотою. Це дасть змогу грибам не потемніти під час варіння і зберегти свій природний колір.

Потемнілі гриби набувають синього відтінку, через що мають неапетитний вигляд.

На велику каструлю додають не менше 3 столових ложок лимонної кислоти.

Замінити кислоту на оцет не можна, оскільки він не дасть потрібного ефекту.

Варити гриби з лимонною кислотою необхідно протягом 15 хвилин. При цьому гриби мають вільно плавати в каструлі, їм не має бути тісно.

Уже в друге варіння додавати лимонку не потрібно. Загалом гриби варять тричі, щоб позбутися гіркоти.

Пов'язані публікації