У Тернополі відбудеться лекція Вахтанга Кіпіані про вшанування захисників України в діаспорі
Штурмовик
У Тернополі вшанували пам’ять жертв Голодоморів
24 листопaдa
24-річну жительку Тернопільщини затримали за спробу перевезення жінок до Польщі для сексуальної експлуатації
У Тернопільській області збудують завод харчових напівфабрикатів
Дмитро Фірташ
пошкодження
центр репатріації
Миколи Ткачука
очищення чайника від накипу
Алея Пам'яті героїв Гримайлова

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Неважливо, що ви збираєтеся робити з грибами — заморожувати, смажити або закочувати в банки, їх все одно необхідно попередньо відварити. 

Спочатку гриби очищають від піску, бруду, моху і сухого листя, після чого ретельно промивають проточною водою.

Потім гриби необхідно відварити в декількох водах. Перший раз їх варять разом із лимонною кислотою. Це дасть змогу грибам не потемніти під час варіння і зберегти свій природний колір.

Потемнілі гриби набувають синього відтінку, через що мають неапетитний вигляд.

На велику каструлю додають не менше 3 столових ложок лимонної кислоти.

Замінити кислоту на оцет не можна, оскільки він не дасть потрібного ефекту.

Варити гриби з лимонною кислотою необхідно протягом 15 хвилин. При цьому гриби мають вільно плавати в каструлі, їм не має бути тісно.

Уже в друге варіння додавати лимонку не потрібно. Загалом гриби варять тричі, щоб позбутися гіркоти.

Пов'язані публікації

Обговорення