За останні кілька тижнів паляниця з традиційної страви української кухні перетворилась у справжню кулінарну зброю. Крім цього, це гарний рецепт на випадок, коли у вас залишилось обмаль продуктів.
Давайте разом спечемо традиційну українську паляницю.
Інгрдієнти:
- Борошно – 400 грам
- Вода – 250 грам
- Сіль – 1 ч. л.
- Сода – 1 ч. л.
- Оцет для гашення соди
- Олія – 1 ст. л.
Процес приготування:
- Просійте борошно.
- Додайте до борошна сіль, погашену соду та добре перемішайте.
- Сформуйте з сухих інгредієнтів гірку з ямкою посередині.
- Почніть додавати до ямки воду, обережно вимішуючи тісто. З’єднуйте сухі складники з рідиною поступово, щоб уникнути утворення грудочок.
- Зробіть з тіста плоский, круглий корж.
- Підготуйте деко, застеліть його змащеним олією пергаментним папером, покладіть корж і відправте у духовку на 40 хвилин при температурі 200 С.
Можна також спекти паляницю на сковороді під кришкою, додавши трошки олії.
Смачного! Слава Україні!
Обговорення