На сторінці «Зошит Рецептів» поділилися простим і водночас дуже смачним рецептом — запечена картопля у грибному соусі. Страва легко готується, має насичений аромат і чудово підходить як для буденного обіду, так і для сімейної вечері.
Інгредієнти
Для картоплі:
- 1 кг картоплі середнього розміру
- сіль
- олія
- гілочка розмарину
Для грибного соусу:
- 1/2 цибулини
- 2 зубці часнику
- 250 г печериць
- 150 г вершків (можна 1:1 — вершки та сметана)
- сіль
- перець
- зелень зеленої цибулі
- зелень кропу
Спосіб приготування
Картоплю очистити, добре вимити та нарізати кружечками так, щоб утворилася «гармошка». Викласти на деко, посолити, змастити олією та додати гілочку розмарину.
Духовку розігріти до 200 градусів. Запікати картоплю 50–55 хвилин, до повної готовності.
На сковорідку влити олію, додати дрібно нарізану цибулю та обсмажити до м’якості. Потім додати печериці, нарізані кубиками, і подрібнений часник. Обсмажити до готовності грибів.
Наприкінці влити вершки (або суміш вершків зі сметаною), додати сіль, перець та нарізану зелень. Усе ретельно перемішати й прогріти кілька хвилин.
Гарячий грибний соус викласти на щойно запечену картоплю та щедро посипати зеленню.
У «Зошиті Рецептів» зазначають, що страва особливо смакує з кефіром або легким літнім салатом.
Раніше ми писали про те, Як приготувати коцюрбу – стародавню страву з картоплею, галушками, шкварками та цибулею (відео)
Як приготувати коцюрбу – стародавню страву з картоплею, галушками, шкварками та цибулею (відео)


















