• Останні
  • У тренді
Як приготувати медову пахлаву: простий рецепт з волоськими горіхами

Як приготувати медову пахлаву: простий рецепт з волоськими горіхами

25.06.2025
офіційно розпочали опалювальний сезон

У Тернополі стартує опалювальний сезон

03.10.2025
Кадиров посилає російського генерала Шаманова на війну в Україну

Кадиров посилає російського генерала Шаманова на війну в Україну

03.10.2025
загибель і смерть трьох військових

Сумні звістки з фронту: на Тернопільщині прощаються з трьома захисниками

03.10.2025
хабар ТЦК

Працівника ТЦК з Тернополя оштрафували на 17 тис. грн за хабар у $400 від мобілізованого

03.10.2025
В Одесі поліція викрила транснаціональну шахрайську мережу з фіктивними інвестиціями

В Одесі поліція викрила транснаціональну шахрайську мережу з фіктивними інвестиціями

03.10.2025
Судитимуть подружжя тернополян, які  зaволоділи чужим мaйном, в тому числі іноземних інвесторів зі США, нa понaд 3,8 млн грн

Судитимуть подружжя тернополян, які  зaволоділи чужим мaйном, в тому числі іноземних інвесторів зі США, нa понaд 3,8 млн грн

03.10.2025
Боєць із Тернополя потребує допомоги

Боєць із Тернополя потребує допомоги

03.10.2025
Сільського голову на Тернопільщині підозрюють у розтраті бюджетних коштів

Сільського голову на Тернопільщині підозрюють у розтраті бюджетних коштів

03.10.2025
Захисник із Тернопільщини Андрій Гудзіновський удостоєний ордена «За мужність»

Захисник із Тернопільщини Андрій Гудзіновський удостоєний ордена «За мужність»

03.10.2025
«Встигнути та врятувати»: історія бойового медика поліції Артема Підлісного

«Встигнути та врятувати»: історія бойового медика поліції Артема Підлісного

03.10.2025
Тернопільський артилерист Володимир опанував «Вампір» і закликає цінувати життя в тилу

Тернопільський артилерист Володимир опанував «Вампір» і закликає цінувати життя в тилу

02.10.2025
У Тернополі обговорили стійкість митниці в умовах війни: круглий стіл у ЗУНУ

У Тернополі обговорили стійкість митниці в умовах війни: круглий стіл у ЗУНУ

02.10.2025
П’ятниця, 3 Жовтня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Як приготувати медову пахлаву: простий рецепт з волоськими горіхами

Опубліковано Вірослава Їжак
25.06.2025

Тістечко з медом, горіхами та прянощами – саме таким запам’ятовується класичний смак пахлави. У цьому рецепті немає зайвих інгредієнтів, усе – доступне та зрозуміле. Рецепт рецепт пахлави з горіхами та медом – домашній, з тіста на дріжджах. Готується пахлава у два етапи: спершу – тісто, потім – горіхова начинка.

Інгредієнти для тіста:

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

овочеве рагу

Простий рецепт найсмачнішого овочевого рагу

02.10.2025
Секрет ідеальних дерунів з грибами: рецепт, який зводить з розуму

Секрет ідеальних дерунів з грибами: рецепт, який зводить з розуму

29.09.2025
  • Пшеничне борошно – 2 склянки
  • Вершкове масло – 50 г
  • Дріжджі – 20 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – ½ склянки

Інгредієнти для начинки:

  • Волоські горіхи – 250 г
  • Цукор – 1 склянка
  • Мед – 100–120 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Кориця
  • Кардамон

Як готувати: крок за кроком

Вершкове масло розтоплюють на маленькому вогні.

Яйце збивають із розтопленим маслом, додають дріжджі (розведені в теплій воді), борошно – замішують тісто. Його залишають підходити на 1,5-2 години.

Поки тісто підходить, готують начинку: горіхи підсушують на сковороді, подрібнюють ножем, змішують з цукром, корицею й кардамоном.

Тісто ділять на дві частини. Один пласт розкачують товщиною 2 мм, інший – 3 мм.

Деко змащують маслом. Спочатку викладають товстіший шар тіста, зверху – горіхову начинку товщиною 4 мм, а потім – тонший шар тіста. Краї защипують.

Залишають пахлаву постояти 10 хвилин, потім змащують збитим жовтком і нарізають ромбиками.

Випікають у духовці за температури 200-220°С приблизно 20-25 хвилин.

Готову гарячу пахлаву щедро поливають медом – щоби просочився не тільки верхній шар, а й начинка.

Солодка медова пахлава готова. Завари чай і насолоджуйся!

Читайте також: Полуничне варення та джеми: перевірені сезонні рецепти для зимового затишку.

Читайте нас в Google News
Теги: випічкаволоські горіхипахлаварецептсмачно
Share8ShareSend

Пов'язані публікації

рецептом пісних голубців

Пісні голубці з гречкою та грибами

26.09.2025
цвітна капуста

Запечена цвітна капуста з пармезаном

24.09.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Кадиров посилає генерала Шаманова на війну в Україну 03.10.2025
  • В Одесі поліція викрила транснаціональну шахрайську мережу з фіктивними інвестиціями 03.10.2025
  • СБУ та Нацполіція навчають школярів Тернопільщини протидіяти вербуванню в мережі 03.10.2025
  • 3 окрема танкова Залізна бригада: варто знати Героїв, які захищають Україну 02.10.2025
  • На фронті загинув захисник з Монастириської громади Іван Насадик 02.10.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.