• Останні
  • У тренді
Як приготувати медову пахлаву: простий рецепт з волоськими горіхами

Як приготувати медову пахлаву: простий рецепт з волоськими горіхами

25.06.2025
Читай українське

Тернопільська письменниця Зоряна Биндас розповіла про участь у фестивалі «Читай українське»

17.11.2025
керівника ветеранського простору

Рада ветеранів Тернопільської області подала кандидатуру керівника ветеранського простору

17.11.2025
У INSHOES Чорна п’ятниця стартує на тиждень раніше — у нас Секретна п’ятниця

У INSHOES Чорна п’ятниця стартує на тиждень раніше — у нас Секретна п’ятниця

17.11.2025
випадок африканської чуми свиней

У Збаразькій громаді підтвердили випадок африканської чуми свиней

17.11.2025
сонячні панелі для бізнесу

Як підприємства знижують витрати на електроенергію завдяки сонячній генерації

17.11.2025
великі бики

У Підволочиську по дорозі гуляли великі бики

17.11.2025
будівництво біля храму

На території церкви Петра у Тернополі затіяли будівельні роботи

17.11.2025
нові втрати серед військових

Від середи Тернопільщина втратила 11 захисників

17.11.2025
Тернопільщина розширює міжнародну співпрацю

Тернопільщина розширює міжнародну співпрацю

17.11.2025
«Епік, уходиш? Ну і п….й»: У Тернополі вивісили банер через зміну «Епіцентром» домашнього стадіону в УПЛ

«Епік, уходиш? Ну і п….й»: У Тернополі вивісили банер через зміну «Епіцентром» домашнього стадіону в УПЛ

17.11.2025
Шахістка з Тернопільщини стала срібною призеркою на турнірі в Польщі

Шахістка з Тернопільщини стала срібною призеркою на турнірі в Польщі

17.11.2025
Тернопільськa митниця: діяльність, виклики, можливості – відкритa лекція для студентів ЗУНУ

Тернопільськa митниця: діяльність, виклики, можливості – відкритa лекція для студентів ЗУНУ

17.11.2025
Понеділок, 17 Листопада, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Як приготувати медову пахлаву: простий рецепт з волоськими горіхами

Опубліковано Вірослава Їжак
25.06.2025

Тістечко з медом, горіхами та прянощами – саме таким запам’ятовується класичний смак пахлави. У цьому рецепті немає зайвих інгредієнтів, усе – доступне та зрозуміле. Рецепт рецепт пахлави з горіхами та медом – домашній, з тіста на дріжджах. Готується пахлава у два етапи: спершу – тісто, потім – горіхова начинка.

Інгредієнти для тіста:

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Пісний капусняк

Як готували капусняк наші бабусі: традиційний пісний рецепт

15.11.2025
Сочевиця з овочами

Рецепт пісної, але поживної сочевиці з овочами

13.11.2025
  • Пшеничне борошно – 2 склянки
  • Вершкове масло – 50 г
  • Дріжджі – 20 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – ½ склянки

Інгредієнти для начинки:

  • Волоські горіхи – 250 г
  • Цукор – 1 склянка
  • Мед – 100–120 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Кориця
  • Кардамон

Як готувати: крок за кроком

Вершкове масло розтоплюють на маленькому вогні.

Яйце збивають із розтопленим маслом, додають дріжджі (розведені в теплій воді), борошно – замішують тісто. Його залишають підходити на 1,5-2 години.

Поки тісто підходить, готують начинку: горіхи підсушують на сковороді, подрібнюють ножем, змішують з цукром, корицею й кардамоном.

Тісто ділять на дві частини. Один пласт розкачують товщиною 2 мм, інший – 3 мм.

Деко змащують маслом. Спочатку викладають товстіший шар тіста, зверху – горіхову начинку товщиною 4 мм, а потім – тонший шар тіста. Краї защипують.

Залишають пахлаву постояти 10 хвилин, потім змащують збитим жовтком і нарізають ромбиками.

Випікають у духовці за температури 200-220°С приблизно 20-25 хвилин.

Готову гарячу пахлаву щедро поливають медом – щоби просочився не тільки верхній шар, а й начинка.

Солодка медова пахлава готова. Завари чай і насолоджуйся!

Читайте також: Полуничне варення та джеми: перевірені сезонні рецепти для зимового затишку.

Читайте нас в Google News
Теги: випічкаволоські горіхипахлаварецептсмачно
Share8ShareSend

Пов'язані публікації

борщ з грибами

Пісний борщ з лісовими грибами

10.11.2025
Пляцок

Галицький пляцок на скору руку

07.11.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля різдвяне Опілля різдвяне Опілля різдвяне
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Кухня ССО: Педан, Кацурін, Гаваї та фіш-енд-чіпс (відео) 17.11.2025
  • Учитель з Тернопільщини уроки проводив з фронту (відео) 17.11.2025
  • Ветеран з Тернопільщини керує агродронами та навчає інших 17.11.2025
  • Тернопільський обласний перинатальний центр відвідав Василь Князевич 16.11.2025
  • У Тернополі волонтерський центр “Бункер С” відновив свою роботу 16.11.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.