У Тернополі дорожчає не тільки пальне, а й продукти харчування. Яка ситуація на центральному ринку станом на 31 травня.
Так, ціна молочку зростає чи не кожного дня. Однак, вартість м’ясних виробів не змінилася.
Масло і сир дорожчають кожного дня, а ковбаса поки що стоїть на тій самій ціні. Кожна закупка дорожча. Зараз люди менше купляють, бо раніше було більше приїжджих, а зараз нема ні наших, ні інших, – каже продавчиня Марія.
Загалом ціни на м’ясні продукти такі:
- Варена ковбаса – 70, 110, 120, 149 гривень;
- Домашня копчена ковбаса – 100, 160, 149 гривень;
- Шинка – 210 гривень;
- Бочок – 170.
Продавці бідкаються і не знають, чому постачальники підносять вартість продуктів. Припускають, що це пов’язано з дефіцитом і здорожчанням пального, адже перевозити товар зараз стало затратніше.
Інша продавчиня каже, що ціна на сир не змінилася, а масло подорожчало на 2-3 гривні.
Ціни на молокопродукти:
- Масло – 139, 189, 245 та 269 гривень;
- Твердий сир – 179, 249, 279, 298 та 310 гривень.
Яйця на тернопільському ринку вже подорожчали. Якщо раніше ціна була 1.30, 1,20 гривень і навіть 90 копійок за 1 штуку, то зараз – 1,50, 1,80, та 2.20 гривні за штуку.
Ціна на хліб не змінилася. Однак на ринку хлібобулочні вироби купують менше. Як розповіла продавчиня прилавку, якщо вона раніше за день продавала 400 буханок, то тепер 100.