• Останні
  • У тренді
Традиційний ураїнський десерт: 5 незвичних рецептів сирників

Традиційний ураїнський десерт: 5 незвичних рецептів сирників

02.01.2024
Прокуратура

Прокуратура Тернопільщини вимагає відшкодувати 173 тис. грн за незаконну вирубку дерев у «Дністровському каньйоні»

04.07.2025
Пенсійний фонд назвав умови призначення пенсії військовослужбовцям

Полiцiя розпочала кримiнальне провадження щодо посадовця мiськради Зборова за вчинення шахрайств з ветеранами

04.07.2025
2025

Розпочато розслiдування за фактом шахрайства щодо допомоги вiйськовим у Зборівській громаді на Тернопiльщинi

04.07.2025
Клуби активного довголіття Тернопільщина

У громадах Тернопільщини успішно працюють Клуби активного довголіття від Червоного Хреста

04.07.2025
Цю новинку тернопільська пивоварня приготувала спеціально до сезону-2025.

“Опілля Чорний”: чим особливий новий квас

04.07.2025
З російського полону звільнили двох бійців із Тернопільщини

З російського полону звільнили двох бійців із Тернопільщини

04.07.2025
Руслан Цимбалістий

У бою на Харківщині загинув борщів’янин Руслан Цимбалістий

04.07.2025
Руслані Кушнір

Апеляційний суд остаточно скасував догану керівниці Лановецького терцентру Руслані Кушнір

04.07.2025
обмін полоненими

Україна повернула з російського полону ще одну групу своїх громадян

04.07.2025
РФ приховує свої злочини

Інформаційні вкиди Росії про полонених – частина гібридної війни: Омбудсман Дмитро Лубінець

04.07.2025
Михайло Непийвода

У ТНПУ помер комендант головного корпусу Михайло Непийвода

04.07.2025
Кривава різанина у Почаєві: смерть 54-річного мешканця Лановецької громади настала в результаті ударів в різні частини тіла

Кривава різанина на Тернопільщині: вбивці “світить” 15 років тюрми

04.07.2025
П’ятниця, 4 Липня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Традиційний ураїнський десерт: 5 незвичних рецептів сирників

Опубліковано Газета Місто
02.01.2024

Сирники – традиційна страва української кухні, що бере свій початок в сільській місцевості. Це можна зрозуміти за простими, натуральними та пригідними для щоденного вживання інгредієнтам. Страва фігурує в описах побуту українців досить з давніх часів – 18-19 століття. Готують їх по-різному, хтось в духовці, хтось підсмажує на пательні. Але, найбільш поширеним все-таки є другий спосіб. Безперечними перевагами страви є те, що вона не складна у приготуванні, має доступні інгредієнти й однаково гарно смакує гарячою та холодною.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Сало в маринаді

Секрети смачного сала в розсолі: простий рецепт для всіх

01.07.2025
«гнізда» з макаронів з фаршем

«Гнізда» з макаронів з фаршем, помідорами і сиром

30.06.2025

Ми зібрали для вас 5 цікавих рецептів аби ваш сніданок був смачним, поживним та тішив вас і ваших домашніх своїм різноманіттям.

ЛЬВІВСЬКІ СИРНИКИ

Для випікання знадобиться велика прямокутна форма.

Інгредієнти для сирників:

  • жирний домашній сир – 500 г
  • манна крупа – 1 ст.л
  • куряче яйце – 3 шт
  • масло вершкове – 100 г
  • цукор – 150 г
  • родзинки – 50 г
  • цедра лимону

Інгредієнти для глазурі:

  • масло вершкове – 1 ст. л
  • какао – 2 ст. л
  • сметана – 3 ст. л
  • цукор – 2 ст. л

Приготування:

  1. Збийте сир у блендері до однорідної маси аби не було грудочок.
  2. Додайте цедру лимону, родзинки, манку, масло та ще раз ретельно перемішайте блендером.
  3. Відокремте жовтки від білків. Білки відкладіть, вони пізніше нам знадобляться.
  4. Жовтки змішайте з цукром та збийте до однорідної маси.Збиті жовтки додайте в сирну масу та перемішайте.
  5. Білки збийте в піну і теж додайте в сирну масу. Ретельно перемішайте.Змастіть формочку вершковим маслом, застеліть її харчовим папером та вилийте сирну масу.
  6. Розігрійте духовку та випікайте при температурі 180-190 градусів протягом 45 хвилин.
  7. Після цього вимкніть духовку та залиште в ній сирники ще хвилин на 10 для того, щоб десерт не осів від різкої зміни температури.

Поки сирники стоять в духовці приготуємо глазур:

  1. Інгредієнти для глазурі помістіть в невелику місткість, поставте на маленький вогонь та доведіть до кипіння помішуючи.
  2. Після кипіння приберіть глазур з вогню та відразу ж полийте сирники.
  3. Залиште десерт на 5-12 годин в холодильнику. Після цього страва готова до вживання.

АПЕЛЬСИНОВІ СИРНИКИ

Інгредієнти:

  • сир – 500 г
  • борошно – 50 г
  • цукор – 40 г
  • куряче яйце – 1 шт
  • апельсин – 1 шт
  • апельсиновий сироп – 1 ст. л
  • сіль – щіпка

Приготування:

  1. З апельсина зніміть цедру, а з половини фрукту вичавіть сік.
  2. Сир, яйце, сіль та цукор перемішайте до однорідної маси.
  3. Додайте сироп, сік, цедру та гарно перемішайте.Додайте борошно та перемішайте до уникнення грудочок.
  4. Якщо тісто вийшло зарідким, додайте борошна до потрібної консистенції.
  5. Викладайте тісто на розігріту пательню змащену олією та смажте по 2-3 хвилини з кожного боку.Перед подачею полийте сирники сиропом.

СИРНИКИ БЕЗ ЯЄЦЬ, ПШЕНИЧНОГО БОРОШНА ТА ЦУКРУ

Інгредієнти:

  • сир – 200 г
  • фініки – 6 шт
  • кокосова стружка – 30 г
  • рисове борошно – 25 г
  • ванілін – щіпка

Приготування:

  1. Попередньо замочіть фініки на ніч у воді, щоб пом’якшити їх.
  2. Перед приготуванням злийте воду, промийте і дістаньте кісточки.
  3. Перемішайте в блендері фініки із сиром до однорідної маси.
  4. Додайте кокосову стружку та ванілін.
  5. Сформуйте оладки та обкатайте у рисовому борошні.
  6. Смажте по 2-3 хвилини з кожного боку до появи рум’яної скоринки.

СИРНИКИ ЗІ ШПИНАТОМ ТА БРИНЗОЮ

Інгредієнти:

  • сир 2% – 200 г
  • бринза 200 г
  • куряче яйце – 2 шт
  • борошно – 8 ст. л
  • листя шпинату – 50 г
  • цукор – 1,5 ст. л
  • сіль – на смак.

Приготування:

  1. Шпинат заморожений – розморозьте та відіжміть зайву воду, свіжий – подрібніть.
  2. Змішайте його із сиром, бринзою, цукром і яйцями у блендері.
  3. Додайте борошно та вимішайте тісто до липкості.
  4. Сформуйте оладки та обкатайте у борошні.
  5. Смажте на пательні до появи скоринки.

СИРНИКИ «ПЛОМБІРКА» У ФРИТЮРІ

Інгредієнти:

  • сир – 200 г
  • куряче яйце – 2 шт
  • борошно – 40 г
  • кукурудзяні пластівці – 50 г
  • цукор – 1 ст. л
  • морозиво – 50 г
  • сіль – на смак
  • топінг – на смак

Приготування:

  1. Сир, 1 куряче яйце, борошно, цукор та сіль збийте до однорідної маси.
  2. Подрібніть пластівці та перемішайте з масою.
  3. Сформуйте плоскі оладки. Між них вкладіть шматочки гарно змерзлого морозива та ретельно зліпіть між собою оладки.
  4. Занурте їх у збите яйце та обсмажте у фритюрі, приблизно по 1 хвилині з кожного боку.
  5. Прикрасьте топінгом та подавайте страву гарячою.

Хай смакує!

Читайте нас в Google News
Теги: рецептсирники
Share13ShareSend

Пов'язані публікації

Закарпатський бограч

Смак Закарпаття: як приготувати справжній бограч за класичним рецептом

27.06.2025
Як приготувати медову пахлаву: простий рецепт з волоськими горіхами

Як приготувати медову пахлаву: простий рецепт з волоськими горіхами

25.06.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • На війні загинув захисник Василь Шевчук з Тернопільщини 04.07.2025
  • На Тернопільщині чоловік самовільно почистив потічок та потрапив на олівець до поліції 04.07.2025
  • На Тернопільщині СБУ затримала прокремлівського дезертира 04.07.2025
  • На фронті загинув захисник із Залозецької громади Василь Дацишин 04.07.2025
  • У Зборові на Тернопільщині посадовці міськради ошукали ветеранів 04.07.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.