• Останні
  • У тренді
Ситна та з копченостями. Рецепт горохової юшки з всесвіту “Відьмака”

Ситна та з копченостями. Рецепт горохової юшки з всесвіту “Відьмака”

04.12.2022
Володимир Труш

Ексголова Тернопільської ОВА може працювати у Львівському медуніверситеті

06.07.2025
Олега Побережнюка

Справу комбрига Олега Побережнюка передали до суду

06.07.2025
Оксана Пастущин

Наймолодша тернопільська бджолярка веде господарство разом з сином і батьком

06.07.2025
Одинадцять ліцеїстів з Тернополя здобули максимальні бали на НМТ

Одинадцять ліцеїстів з Тернополя здобули максимальні бали на НМТ

06.07.2025
В Тернопільській області введено обмеження руху великовагового транспорту

В Тернопільській області введено обмеження руху великовагового транспорту

06.07.2025
Галиною Лащик

На Тернопільщині попрощалися з молодою військовослужбовицею Галиною Лащик

06.07.2025
Михайло Діанов

Одружився захисник Маріуполя Михайло Діанов

06.07.2025
Хмельниччину атакували “Кинджали”: в ОВА розповіли, чи є наслідки

Хмельниччину атакували “Кинджали”: в ОВА розповіли, чи є наслідки

06.07.2025
Світлана Яцишин

У Великих Гаях Світлана Яцишин створила унікальну квітучу локацію

06.07.2025
Освіжитись «Опіллям» під ритми фламенко: тернопільська продукція вже є й в Іспанії

Освіжитись «Опіллям» під ритми фламенко: тернопільська продукція вже є й в Іспанії

06.07.2025
Підвели підсумки і визначили рейтинг спроможності 55 громадТернопільщини за січень–червень 2025 року

Тернопільська ОВА оприлюднила рейтинг спроможності 55 громад за перше півріччя 2025 року

05.07.2025
Ігор Гайдук

Апеляційна палата ВАКС почала розглядати справу колишнього заступника голови Тернопільської ОДА

05.07.2025
Понеділок, 7 Липня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Ситна та з копченостями. Рецепт горохової юшки з всесвіту “Відьмака”

У книгах про Геральта з Рівії Анджея Сапковського ця юшка називається "солдатською".

Опубліковано Газета Місто
04.12.2022

Коли деякі твори б’ють усі рекорди популярності, і в них часто згадується всіляка їжа, видавці йдуть за трендами та випускають кулінарні книги за всесвітами тих чи інших творів. Так сталося зі світом Гаррі Поттера, книгами Джорджа Мартіна “Пісня Льоду та Полум’я” та з “Відьмаком” Анджея Сапковського.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

курячий супчик з галушками

Курячий супчик з галушками

05.07.2025
Сало в маринаді

Секрети смачного сала в розсолі: простий рецепт для всіх

01.07.2025

Геральт з Рівії часто мріяв про просту горохову юшку, яку у Польщі називають “грохувка”.

І це дійсно чудовий суп для холодів. Він ситний, наваристий і чудово насичує. Продуктів для нього потрібно небагато: головне — це горох та копченина.

Інградієнти:

Свинячі копчені ребра — 500 г;

Горох — 350 г;

Копчений бекон — 300 г;

П’ять картоплин;

Дві моркви;

Два зубчики часнику;

Лавровий лист, чорний запашний перець, сіль, майоран, зелена цибуля.

Для початку готуємо горох — його потрібно залити водою та залишити на кілька годин. Тоді він звариться швидше. Нарізаємо реберця і кладемо в каструлю. Доводимо до кипіння і додаємо лавровий лист і запашний перець. Варимо на повільному вогні близько години. Поки вариться бульйон, потрібно підготувати бекон. Також можна додати ковбасу, на зразок домашньої, і сало. Тоді юшка вийде більш наваристою, але й жирнішою — це треба враховувати. Підсмажуємо їх на сковороді.

Промиваємо горох і додаємо його в каструлю до реберець. Варимо, доки горох не стане м’яким. Незадовго до цього нарізаємо картопля і моркву і додаємо в юшку. Після цього додаємо наш бекон.

Нарізаємо часник і закидаємо у каструлю. Коли суп вже буде практично готовий — додайте майоран і вирівняйте по солі, адже реберця зазвичай солені. Подавайте з дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Читайте нас в Google News
Теги: гороховий супрецепт
Share20ShareSend

Пов'язані публікації

«гнізда» з макаронів з фаршем

«Гнізда» з макаронів з фаршем, помідорами і сиром

30.06.2025
Закарпатський бограч

Смак Закарпаття: як приготувати справжній бограч за класичним рецептом

27.06.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • На фронті загинув захисник Михайло Підгребя з Тернопільщини 06.07.2025
  • Двоє бійців стрілецького батальйону поліції Тернопільщини удостоєні високої державної нагороди (відео) 06.07.2025
  • Новий, особливий, смачний квас “Опілля Чорний” 06.07.2025
  • Від початку року 2286 військовослужбовців з Тернополя отримали від міської ради допомогу на спорядження 06.07.2025
  • На Тернопільщині стартує молодіжний табір Гуркіт 06.07.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.