• Останні
  • У тренді
пляцок Снікерс

Старий добрий пляцок із записника: як приготувати домашній «Снікерс»

31.05.2025
Що посадити влітку після збирання врожаю цибулі і часнику

Що посадити влітку після збирання врожаю цибулі і часнику

31.07.2025
росія намагається радикалізувати мирні акції в Україні

росія намагається радикалізувати мирні акції в Україні

31.07.2025
Світлана Боднар

Депутатка Збаразької міськради Світлана Боднар відмовляється від мандата

31.07.2025
Тернопільська школа №20 зібрала кошти і передала дрон на фронт

Тернопільська школа №20 зібрала кошти і передала дрон на фронт

31.07.2025
ТНПУ запрошує абітурієнтів з окупованих територій на спрощений вступ

ТНПУ запрошує абітурієнтів з окупованих територій на спрощений вступ

31.07.2025
Російська атака на Київ: шестеро загиблих, серед них шестирічна дитина

Російська атака на Київ: шестеро загиблих, серед них шестирічна дитина

31.07.2025
За смертельну ДТП напідпитку тернополянин отримав вісім років тюрми

За смертельну ДТП напідпитку тернополянин отримав вісім років тюрми

31.07.2025
Обрали нового голову Тернопільської організації Всеукраїнського товариства «Лемківщина»

“Це був геноцид нашого народу”. Після депортації на Тернопільщині оселилось близько 200 тисяч осіб

31.07.2025
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

30.07.2025
У Шумську на Тернопільщині зіткнулися автомобіль і скутер: двоє травмованих

У Шумську на Тернопільщині зіткнулися автомобіль і скутер: двоє травмованих

30.07.2025
Стоматолог з Тернополя Андрій Нищота розповів про протезування зубів

Стоматолог з Тернополя Андрій Нищота розповів про протезування зубів

30.07.2025
У рідному селі митрополита Андрея Шептицького тернополяни погасили ювілейну марку і презентували книгу

У рідному селі митрополита Андрея Шептицького тернополяни погасили ювілейну марку і презентували книгу

30.07.2025
Четвер, 31 Липня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Старий добрий пляцок із записника: як приготувати домашній «Снікерс»

Опубліковано Вірослава Їжак
31.05.2025

Серед безлічі сучасних десертів іноді так хочеться повернутись до перевірених, домашніх рецептів, які готували колись. Саме таким є пляцок «Снікерс» за записами Лесі Кравецької — простий у виконанні, але напрочуд вдалий. Пухкий шоколадний корж, насичений арахісовий прошарок, а за бажанням — крем і глазур. Це справжній смак дитинства, який знову повертається на кухонні столи.

«Дуже давно його не готувала, зазирнула у старий записник і вирішила усе пригадати. Це, мабуть, найпростіший, найлегший та один із найсмачніших давніх пляцків, які мені доводилося колись готувати», — зазначає авторка рецепта.

Пляцок готується у формі 18×28 см. Вага готового виробу — близько 2,8 кг, висота — до 7 см. Це не лише смачно, а й візуально ефектно — страва виглядає святково навіть без додаткових прикрас.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

домашній соус

Швидкий соус до м’яса, який точно затьмарить кетчуп

30.07.2025
салат з огірків

Рецепт огірків з корейською морквою

26.07.2025

Інгредієнти

Шоколадний корж:

  • 250 г борошна
  • 50 г какао
  • 300 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 7 г харчової соди
  • 2 г солі
  • 2 яйця (по 65 г)
  • 260 г кефіру
  • 60 мл олії
  • 60 г вершкового масла
  • 7 мл столового оцту (9%)

Арахісовий прошарок:

  • 200–400 г підсмаженого арахісу
  • 170 г шоколадного крекеру
  • 200 г вершкового масла
  • 500 г вареного згущеного молока
  • 15 мл коньяку

Крем (за бажанням):

  • 350 мл молока
  • 60 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 40 г кукурудзяного крохмалю
  • 220 г вершкового масла

Глазур (за бажанням):

  • 60 г сметани (21%)
  • 100 г вершкового масла
  • 50 г цукру
  • 30 г какао

Покрокове приготування

Шоколадний корж

У великій мисці змішують усі сухі інгредієнти: борошно, какао, цукор, ванільний цукор, соду і сіль. Це важливо зробити ретельно, адже саме на цьому етапі формується основа структури майбутнього тіста.

Окремо додають яйця, кефір, олію, розм’якшене вершкове масло та оцет. Перемішування проводиться мінімально — тільки до поєднання інгредієнтів. Тісто повинне бути як густа сметана.

Форму 36×28 см застеляють пергаментом і рівномірно виливають тісто. Випікають у духовці при 160°С (без конвекції) 25 хвилин — до «сухої шпажки». Після повного охолодження корж розрізають на дві частини по 18×28 см.

Важливо: перед використанням охолоджений корж краще загорнути у харчову плівку і залишити на 3–4 години, щоб волога рівномірно розподілилася.

Арахісовий прошарок

Шоколадний крекер (не відкриваючи пачки) злегка розбивають молотком. Аналогічно подрібнюють і обсмажений очищений арахіс. Ідеально — шматочки різного розміру.

М’яке вершкове масло збивають до світлості й повітряної текстури. Поступово вводять варене згущене молоко кімнатної температури — лише до об’єднання, щоб не перевзбити масу. Додають суху суміш з крекеру та арахісу, а також коньяк. Перемішують ложкою до однорідності.

Ця маса — самодостатня начинка, яка вже чудово смакує разом із шоколадним коржем.

Крем (опційно)

У невеликій каструлі змішують молоко, цукор, ванільний цукор і крохмаль. Варять на малому вогні до загустіння, після чого охолоджують під плівкою «впритул».

М’яке вершкове масло збивають, поступово додають охолоджену заварну масу. Крем виходить шовковистий і м’який — його можна нанести додатковим шаром між коржами або зверху.

У форму з бортиками (18×28 см) викладають перший корж, далі — арахісову масу, за бажанням — крем, і накривають другим коржем. За потреби зверху додають глазур. Пляцок витримують у холодильнику кілька годин для стабілізації.

Цей пляцок справді має «домашній характер» — не переобтяжений зайвим, але насичений смаком, текстурою і спогадами. Його можна адаптувати — із кремом чи без, з глазур’ю або тільки з прошарком. Але у будь-якому варіанті він залишиться одним із тих десертів, до якого хочеться повертатись.

Читайте нас в Google News

Читайте також: Рецепт автентичного галицького пляцка “Вишиванка”.

Теги: випічкапляцокрецептсмачно
Share9ShareSend

Пов'язані публікації

свинячі реберця з картоплею

Свинячі реберця з картоплею: домашня страва з ароматом затишку

22.07.2025
кабачки

Два круті кабачкові рецепти від Тані Песик з “VIP Тернопіль”

20.07.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • ТНПУ запрошує абітурієнтів з окупованих територій на спрощений вступ 31.07.2025
  • Робота саперного підрозділу 105-ї окремої бригади тероборони ЗСУ (відео) 31.07.2025
  • У рідному селі митрополита Андрея Шептицького тернополяни погасили ювілейну марку і презентували книгу 30.07.2025
  • З 30 липня у Тернополі частково обмежать рух транспорту 30.07.2025
  • У Тернополі продовжують пікетувати ТОВА щодо обмежень в діяльності НАБУ та САП 30.07.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.