Демонтують незаконний торговий кіоск біля Дендропарку у Тернополі
Тернопільський краєзнавчий музей відзначив 112-ту річницю
«Українська команда» передала 153 ОМБр позашляховик, – Палатний
Тернопільщина зміцнює міжнародні зв’язки: в ЗУНУ відбулася конференція «Громади без кордонів»
На Кременеччині внаслідок лобового зіткнення госпіталізували батька і 15-річного сина
Андрій Шевченко вручив тернополянину відзнаку «Команда понад усе»
У Тернополі посадовець університету вимагав 1600 доларів за фіктивне працевлаштування для відстрочки від мобілізації
Житель Тернопільщини на замовлення російських спецслужб погодився на підпали на залізниці
Унікальна можливість для тернополян: квартири в ЖК “Комфорт Парк” тепер доступні за програмою єОселя
Курівецьку гімназію реорганізують у початкову школу через нові вимоги до фінансування

Слід пам’ятати, що будь-які розрізані фрукти та ягоди псуються дуже швидко, і в них починають швидко розмножуватися бактерії. Тому, якщо ви розрізали кавун, не залишайте його в теплі. Плід слід помістити на тарілку зрізом донизу та обмотати харчовою плівкою разом із тарілкою. Також з холодильника слід прибрати продукти із сильними запахами, щоб кавун не просочився цими ароматами, інформує Ukr.Media.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Оптимальною для зберігання є температура 2-5 градусів при вологості 70-85%. Розрізаний кавун довго зберігати не можна. Термін зберігання стиглої ягоди — до 2 діб (до 48 годин) у холодильнику при температурі 3-5 °C.

Як не можна зберігати розрізаний кавун

  • Не можна зберігати розрізаний кавун на столі в очікуванні, що хтось з’їсть шматочок.
  • У жодному разі не ставте кавун на вікно, де є сонячне проміння, він дуже швидко прокисне і зіпсується.
  • Не можна ставити розрізаний кавун, без плівки в холодильник. Він висохне, і в нього можуть потрапити сторонні речовини.
  • Не можна зберігати кавун довго. Будь-які розрізані фрукти та ягоди псуються дуже швидко, у них починають швидко розмножуватися бактерії.

Важливо! Перед розрізанням кавун потрібно добре помити, з милом, ретельно обполоснути водою. Незважаючи на те, що шкірку ми не їмо, з неї на м’якуш можуть потрапляти шкідливі або отруйні речовини, коли ми ріжемо кавун ножем. Дуже небезпечно не мити кавун перед їжею.

Чи можна нерозрізані кавуни зберігати протягом кількох місяців?

У холодильнику або льоху плоди можуть зберігатися протягом 3-4 місяців, у квартирі — близько 2 місяців.

Для тривалого зберігання більше підходять плоди з пізніми термінами дозрівання. Особливість пізніх різновидів у тому, що процес хімічного синтезу цукрів у них відбувається повільніше, а тому розпад хімічних зв’язків потребує більше часу. Такі сорти можуть зберігати смак та пружність до 5 місяців.

Вогкість та висока температура сприяють процесу гниття. Для того, щоб кавун якомога довше залишався свіжим та смачним, рекомендується зберігати його у підвішеному стані окремо від інших культур.

Чи можна кавун заморозити?

Кавун, розрізаний на шматочки, можна зберігати в морозильній камері. Для цього рекомендується видалити кірку, розрізати м’якуш на рівномірні дрібні частини і викласти на плоску поверхню в один шар (наприклад, на піднос або деко) і заморозити в камері. Після цього заморожені шматочки плода потрібно перекласти по контейнерах або зіп пакетах. Зберігати їх можна до наступного врожаю.

Кавуни також можна квасити та солити, але смак м’якоті за таких способів зберігання зміниться.

Пов'язані публікації