1 липня 2025 року кулінарна спільнота ділиться перевіреним рецептом приготування м’якого та ароматного сала в розсолі, яке стане окрасою будь-якого столу.
Інгредієнти
- 1 кг сала (бажано грудинка з м’ясними прошарками)
- 150 г крупної солі
- 60 г часнику
- 1 літр води
- Чорний мелений перець
- 4-5 лаврових листів
Приготування
- Сало промийте, обсушіть і наріжте на 5-6 шматочків.
- Часник наріжте часточками.
- Закип’ятіть воду з сіллю до повного розчинення.
- У скляну ємність викладіть шар сала, посипте перцем, додайте часник і лавровий лист. Повторіть шари.
- Залийте сало теплим розсолом (для м’якого сала) або окропом (для жорсткого). Накрийте тарілкою, поставте вантаж (наприклад, пачку солі або банку з водою).
- Дайте охолонути (якщо використовували окріп) і поставте в холодильник на 4 дні.
- Після цього обсушіть сало паперовими рушниками, покладіть у вакуумний пакет і зберігайте в морозилці.
- Якщо сало здається солоним, замочіть його на годину в холодній кип’яченій воді, обсушіть і поверніть у морозилку.
