• Останні
  • У тренді
Секрети ідеального маринаду для шашлику

Секрети ідеального маринаду для неперевершеного шашлику

14.08.2025
Кадиров посилає російського генерала Шаманова на війну в Україну

Кадиров посилає російського генерала Шаманова на війну в Україну

03.10.2025
загибель і смерть трьох військових

Сумні звістки з фронту: на Тернопільщині прощаються з трьома захисниками

03.10.2025
хабар ТЦК

Працівника ТЦК з Тернополя оштрафували на 17 тис. грн за хабар у $400 від мобілізованого

03.10.2025
В Одесі поліція викрила транснаціональну шахрайську мережу з фіктивними інвестиціями

В Одесі поліція викрила транснаціональну шахрайську мережу з фіктивними інвестиціями

03.10.2025
Судитимуть подружжя тернополян, які  зaволоділи чужим мaйном, в тому числі іноземних інвесторів зі США, нa понaд 3,8 млн грн

Судитимуть подружжя тернополян, які  зaволоділи чужим мaйном, в тому числі іноземних інвесторів зі США, нa понaд 3,8 млн грн

03.10.2025
Боєць із Тернополя потребує допомоги

Боєць із Тернополя потребує допомоги

03.10.2025
Сільського голову на Тернопільщині підозрюють у розтраті бюджетних коштів

Сільського голову на Тернопільщині підозрюють у розтраті бюджетних коштів

03.10.2025
Захисник із Тернопільщини Андрій Гудзіновський удостоєний ордена «За мужність»

Захисник із Тернопільщини Андрій Гудзіновський удостоєний ордена «За мужність»

03.10.2025
«Встигнути та врятувати»: історія бойового медика поліції Артема Підлісного

«Встигнути та врятувати»: історія бойового медика поліції Артема Підлісного

03.10.2025
Тернопільський артилерист Володимир опанував «Вампір» і закликає цінувати життя в тилу

Тернопільський артилерист Володимир опанував «Вампір» і закликає цінувати життя в тилу

02.10.2025
У Тернополі обговорили стійкість митниці в умовах війни: круглий стіл у ЗУНУ

У Тернополі обговорили стійкість митниці в умовах війни: круглий стіл у ЗУНУ

02.10.2025
З російського полону звільнили ще двох захисників із Тернопільщини

З російського полону звільнили ще двох захисників із Тернопільщини

02.10.2025
П’ятниця, 3 Жовтня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Секрети ідеального маринаду для неперевершеного шашлику

Опубліковано Вірослава Їжак
14.08.2025

Секрети ідеального маринаду для шашлику. Кожен, хто хоч раз пробував готувати шашлик, знає це почуття розчарування. Здавалося б, все зробив правильно, а м’ясо виходить жорстким або без смаку. Проблема часто криється саме в маринуванні – цьому важливому етапі, який багато хто недооцінює.

Давайте розберемося, як зробити так, щоб ваш шашлик став справжньою окрасою будь-якого пікніка.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

овочеве рагу

Простий рецепт найсмачнішого овочевого рагу

02.10.2025
Тернопільміськгаз привітав захисників

Тернопільміськгаз привітав захисників зі святом

01.10.2025

Вибираємо м’ясо та готуємо його

Перше правило хорошого шашлика – якісне м’ясо. Найкраще підходить свинина з шиї або лопатки, яловичина з реберної частини, баранина з задньої ноги. М’ясо має бути свіжим, з невеликою кількістю жиру – це забезпечить соковитість готової страви.

Ріжемо м’ясо правильно – шматки розміром 4-5 сантиметрів, не більше. Якщо порізати занадто дрібно, воно пересохне на вогні. Занадто великі куски просто не прожаряться всередині. Проти волокон різати необов’язково, але якщо м’ясо жорсткувате, цей прийом допоможе.

Деякі господарі роблять легкі надрізи на кожному шматку – так маринад краще зайде всередину. Але тут головне не переборщити, інакше м’ясо розвалиться прямо на шампурі.

Секрети ідеального маринаду для шашлику

Найпростіший і водночас найефективніший маринад – цибуля з сіллю. Ріжемо цибулю кільцями, перемішуємо з м’ясом, солимо і залишаємо на 2-3 години. Цибулевий сік розм’якшує волокна, а сіль витягує зайву вологу.

Винний маринад також дає чудові результати. Червоне вино, часник, лавровий лист, перець горошком – класика жанру. Тільки не використовуйте надто кисле вино, інакше м’ясо “звариться” ще до потрапляння на мангал.

Для любителів пікантного смаку підійде маринад з кефіру або йогурту. Молочна кислота чудово розм’якшує навіть найжорсткіше м’ясо. Додаємо спеції на смак і маринуємо від 4 до 12 годин.

Час і температура маринування

Ось тут багато хто помиляється. Свинину достатньо маринувати 2-4 години при кімнатній температурі. Яловичину та баранину – 6-8 годин, краще в холодильнику. Довше маринувати не варто – м’ясо може “розлізтися” від кислоти.

Якщо маринуєте в холодильнику, обов’язково дістаньте м’ясо за годину до приготування. Холодне м’ясо погано прожарюється і може згоріти зовні, залишившись сирим всередині.

Ніколи не додавайте оцет у великій кількості – це найпоширеніша помилка. Максимум столова ложка на кілограм м’яса, інакше отримаєте кислятину замість шашлика. Краще використовувати лимонний сік або вино.

Секретні інгредієнти досвідчених майстрів

Справжні професіонали мають свої хитрощі. Хтось додає трохи мінеральної води з газом – вуглекислота також розм’якшує м’ясо. Інші кладуть шматочок ананаса – ферменти цього фрукту творять справжні дива з найжорсткішою яловичиною.

Мед у маринаді не тільки додає смаку, але й допомагає м’ясу красиво підрум’яритися. А от цукор краще не використовувати – він швидко пригорає і дає гіркоту.

Не забувайте про спеції, але не додавайте їх надто багато. Класичний набір – сіль, чорний перець, кмин, коріандр. Все інше – за бажанням і смаком ваших гостей.


Довідкова інформація: Оптимальна температура для маринування в холодильнику – 2-4°C. При кімнатній температурі не залишайте м’ясо більше ніж на 4 години, особливо в спеку. М’ясо птиці маринується швидше за інші види – достатньо 1-2 годин.

Читайте також: Рецепт м’ясного пирога з телятиною.

Рецепт м’ясного пирога з телятиною

Читайте нас в Google News
Теги: головнедомашня їжамаринадсмачношашлик
Share10ShareSend

Пов'язані публікації

Секрет ідеальних дерунів з грибами: рецепт, який зводить з розуму

Секрет ідеальних дерунів з грибами: рецепт, який зводить з розуму

29.09.2025
рецептом пісних голубців

Пісні голубці з гречкою та грибами

26.09.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Кадиров посилає генерала Шаманова на війну в Україну 03.10.2025
  • СБУ та Нацполіція навчають школярів Тернопільщини протидіяти вербуванню в мережі 03.10.2025
  • 3 окрема танкова Залізна бригада: варто знати Героїв, які захищають Україну 02.10.2025
  • На фронті загинув захисник з Монастириської громади Іван Насадик 02.10.2025
  • Ветеран Артем Комісарчук з Тернополя пройшов шлях від солдата до командира взводу 02.10.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.