Всі звикли, що чебуреки готуються з м’ясною начинкою. Ці рецепти підійдуть і для прихильників класичного приготування чебуреків, і для тих, хто любить експериментувати.
Чебуреки на кефірі з фаршем
Інгредієнти:
Кефір 1% – 1 склянка;
Яйце куряче – 1 шт.;
Борошно – 3,5 склянки;
Фарш (свинний) – 400 г;
Цибуля – 3 шт.;
Перець горошком – 9 шт.;
Вода кип’ячена – 100 мл.;
Сіль – 1 ч. л.
Покрокове приготування:
До кефіру додати яйце, посолити, збити виделкою.
Ввести просіяне борошно, перемішати.
Вимісити тісто, загорнути в харчову плівку, залишити в теплому місці на 1 годину.
Готуємо начинку: почистити цибулю пропустити через м’ясорубку, додати до фаршу, посолити, поперчити, додати воду, перемішати.
З тіста сформувати кульки, розкачати, на кожну заготовку викласти фарш, скласти тісто навпіл акуратно підрівняти краї.
Смажити на середньому вогні 8-10 хвилин у великій кількості олії.
Чебуреки на мінеральній воді
Інгредієнти:
Куряче яйце – 1 шт.;
Борошно – 500 г;
Мінеральна вода – 250 мл;
Сир – 300-400 г;
Сіль – 1 ч. л.;
Цукор – 2 ч. л.;
Олія (для смаження).
Покрокове приготування:
Замісити тісто на мінеральній воді, використовуючи борошно, яйце, сіль та цукор, дати йому постояти 20 хвилин.
Сир потерти на великій тертці.
На одинакові невеликі шматочки розділити тісто, розкачати, щоб утворити заготовки для чебуреків.
Розкласти сирну начинку.
Сформувати чебуреки, склавши навпіл тісто, краї зліпити виделкою.
Смажити на рослинній олії 1-2 хвилини.
Обговорення