• Останні
  • У тренді
яворівський пиріг

Рецепт того самого яворівського пирога від Євгена Клопотенка

25.09.2024
розшукує 62-річну Марію Замостяник

Поліція шукає 62-річну жінку з Підгаєцького району на Тернопільщині

05.11.2025
Мер міста з Тернопільщини виступив на Всесвітньому форумі міських голів в ОАЕ

Мер міста з Тернопільщини виступив на Всесвітньому форумі міських голів в ОАЕ

05.11.2025
встановлюють причину смерті 48-річного чоловіка

Трагедія на Кременеччині: в полі біля вантажівок знайшли мертвого чоловіка

05.11.2025
«Українська команда» допомогла 3-му армійському корпусу джерелами автономного живлення

«Українська команда» допомогла 3-му армійському корпусу джерелами автономного живлення

05.11.2025
Андрій Семаник

Герої серед нас: воїн зі Скала-Подільської громади Андрій Семаник отримав орден «За мужність»

05.11.2025
Вибухотехніки поліції Тернопільщини розміновують Ізюмський район

Вибухотехніки поліції Тернопільщини розміновують Ізюмський район

05.11.2025
Тернопільщина отримала низку трагічних звісток

Від понеділка девʼять скорботних звісток отримала Тернопільщина

05.11.2025
пиво на розлив

Як зберігається пиво на розлив: простими словами про те, чому воно залишається свіжим

05.11.2025
Громади Кременецького кластера підписали Меморандум про чисте майбутнє Тернопільщини

Громади Кременецького кластера підписали Меморандум про чисте майбутнє Тернопільщини

05.11.2025
скасував вирок

Суд скасував вирок через «невидимі катафоти» у справі ДТП

05.11.2025
Марія Ділай

Сержант Марія Ділай з Тернополя: «Бути військовою – це відповідальність»

05.11.2025
продовжують нищити техніку противника

Бійці 44 бригади знищили ворожі гармати на передовій

05.11.2025
Середа, 5 Листопада, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Рецепт того самого яворівського пирога від Євгена Клопотенка

Опубліковано Вірослава Їжак
25.09.2024

Яворівський пиріг – це класична страва галицької кухні, яка поєднує в собі простоту інгредієнтів та багатство смаку. Цей пиріг з картоплею та гречкою ідеально підходить як для святкового столу, так і для повсякденного обіду. Яворівський пиріг не вимагає особливих кулінарних навичок, а інгредієнти для нього легко знайти в кожному домі, пише Агротер з посиланням на Клопотенка.

яворівський пиріг
Яворівський пиріг. Фото: Клопотенко.

Інгредієнти:

  • Листкове дріжджове тісто – 500 г
  • Гречка – 1 склянка
  • Картопля – 8 шт. середнього розміру
  • Цибуля – 2 невеликі цибулини
  • Сир твердий (наприклад, КОМО Хаварті) – 160 г
  • Яйця – 2 шт. (1 для начинки, 1 для змащування)
  • Олія – 4 ст. ложки
  • Сіль та перець – за смаком
  • Борошно для підпилу – 2 ст. ложки

Приготування:

  1. Зваріть гречку до напівготовності та відваріть картоплю до готовності в підсоленій воді.
  2. Розтовчіть картоплю товкачиком.
  3. Наріжте цибулю дрібними кубиками та підсмажте на олії до легкої золотавості.
  4. У великій мисці змішайте картоплю, гречку, підсмажену цибулю, одне вбите яйце та натертий на крупній тертці сир. Посоліть і поперчіть до смаку.
  5. Розкачайте 2/3 тіста у пласт, щоб покрити дно та боки форми для випікання.
  6. Викладіть тісто у форму, залишаючи краї, що виходять за межі форми.
  7. Викладіть начинку всередину та розрівняйте.
  8. Розкачайте решту тіста у тонкий пласт за розмірами форми та накрийте ним начинку.
  9. Защипніть краї пирога, з’єднуючи нижній і верхній шари тіста.
  10. Змастіть верх пирога збитим яйцем за допомогою кулінарного пензлика.
  11. Випікайте яворівський пиріг у попередньо розігрітій до 180°C духовці протягом 40 хвилин до золотистого кольору.
  12. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою – вона повинна виходити з тіста сухою.
  13. Дайте пирогу трохи охолонути перед подачею.

Подавати яворівський пиріг можна як теплим, так і холодним. Традиційно його подають зі сметаною, кислим молоком або як доповнення до борщу. Наступного дня пиріг можна підсмажити на пательні з обох боків для нового смакового досвіду.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

підлива з м’ясом

Простий рецепт томатної підливи з м’ясом (відео)

04.11.2025
Ще смачніше і гучніше: expirenza by mono підтримала проект “Сучасної України” “Смачно, бо на дрони!”

Ще смачніше і гучніше: expirenza by mono підтримала проект “Сучасної України” “Смачно, бо на дрони!”

03.11.2025

Присмажені грінки з печерицями за рецептом невістки Івана Франка

Присмажені грінки з печерицями за рецептом невістки Івана Франка

Читайте нас в Google News
Теги: рецептрецепти Клопотенкасмачнотрадиційні стравиукраїнська кухняяворівський пиріг
Share183ShareSend

Пов'язані публікації

бульйон

Простий рецепт ідеального курячого бульйону

31.10.2025
горох

Як варити горох, щоб він був м’яким і смачним

28.10.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Президент відзначив Андрія Семаника з Тернопільщини престижною нагородою 05.11.2025
  • 44 бригада показала запеклий бій з окупантами 05.11.2025
  • Богдан Волошин з Тернополя задушливим прийомом переміг на Битві Хрестоносців 05.11.2025
  • Сьогодні через аварію газу не буде в Романівці на Тернопільщині 05.11.2025
  • На Тернопільщині чоловік підірвав гранату у руці 05.11.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.