Цей рецепт відкриває секрет приготування смачного персикового тарта з ніжним ванільним кремом. В основі десерту — легке, маслянисте тісто, яке доповнюється ароматною начинкою з персиків, а також багатим кремом на основі яєчних жовтків та кориці. Процес приготування включає кілька простих етапів, які допоможуть створити десерт, що задовольнить найвибагливіший смак.
Інгредієнти
Інгредієнти для тіста:
- 200 г борошна
- 125 г оливкової олії
- 30 г цукрової пудри
- 1 великий яєчний жовток
Інгредієнти для ванільного крему:
- 350 мл жирного молока
- 4 великі яєчні жовтки
- 50 г м’якого світло-коричневого цукру
- 15 г борошна
- 15 г кукурудзяного крохмалю
- 1 ч. л меленої кориці
Інгредієнти для начинки:
- 5-6 жовтих персиків
- 50 г масла
- 50 г м’якого темно-коричневого цукру
- 50 мл подвійних вершків
Спосіб приготування:
Покладіть борошно, масло, цукрову пудру й 1 великий яєчний жовток в кухонний комбайн і змішуйте, доки суміш не збереться в кулю. Якщо потрібно додати води, 1 ч. л буде достатньо. Розкачайте тісто на злегка посипану мукою дошці до товщини 5 мм і використовуйте форму для тарта діаметром 25 см зі знімним дном. Охолодити протягом 30 хвилин.
Щоб приготувати крем, доведіть молоко майже до кипіння; залиште остигати. У мисці збийте яєчні жовтки та коричневий цукор до загустіння. Додати борошно, кукурудзяний крохмаль і корицю; збивайте до однорідної маси.
Поступово влийте молоко, збиваючи. Поверніть суміш у чисту каструлю і помішуйте на середньому вогні, поки вона не почне густіти.
Енергійно перемішайте, зменште вогонь до мінімуму і варіть, помішуючи, 2-3 хвилини, поки не загусне. Зніміть з вогню, вилийте суміш у форму для тарта та розрівняйте. Охолодіть протягом 4 годин.
Для начинки наріжте персики скибочками та розкладіть поверх крему. У каструлі повільно розігрійте масло, коричневий цукор і вершки, доки вони не розплавляться. Доведіть до кипіння, варіть протягом 1 хвилини, потім остудіть протягом 2-3 хвилин та полийте персики.
Раніше ми писали рецепт того самого “Божевільного пирога”.
Обговорення