Пляцок “Сніговик у тропіках” – це ніжні бісквітні коржі, вершковий крем зі шматочками персиків (манго) та білково-маковий корж… Усі інгредієнти чудово поєднуються та створюють справжній вибух смаку! Пише АgroTer.
Готується цей смаколик досить просто та швидко.
Отже, для бісквіту нам потрібні такі інгредієнти:
- Жовтки – 8 штук
- Яйця – 2 штуки
- Цукор – ½ склянки
- Борошно – ½ склянки
- Розпушувач – 1 ч.л.
Для макового коржа:
- Білки – 8 штук
- Цукор – 1 склянка
- Борошно – ½ склянки
- Мак – ½ склянки
- Розпушувач – 1 ч.л.
Для крему:
- Вода – 500 мл
- Лимонне желе – 2 упаковки
- Вершки (від 30 %) – 500 мл
- Цукрова пудра – 5 ст.л.
- Персики або манго (свіжі або консервовані) нарізані кубиками – 1 склянка
- Склянка = 250 мл
Приготування:
Яйця для приготування коржів мають бути кімнатної температури.
Бісквіт
До жовтків додаємо цілі яйця та цукор. Збиваємо до пишної світлої маси.
Борошно змішуємо з розпушувачем, просіюємо та додаємо кількома етапами до яєчної маси, акуратно вимішуємо лопаткою.
Викладаємо тісто у форму (22х33), дно якої застеляємо пергаментом. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 15 хвилин. Охолоджуємо. Розрізаємо на 2 тонкі коржі.
Маковий корж
Білки збиваємо до стійкої піни, по ложці додаємо цукор, щоразу добре збиваємо.
Борошно змішуємо з маком (сухим) та розпушувачем, додаємо до білків, акуратно вимішуємо лопаткою.
Викладаємо тісто у форму, застелену пергаментом та випікаємо близько 15 хвилин при температурі 180 градусів. Залишаємо до охолодження.
Крем
В гарячій воді розводимо желе, залишаємо до охолодження.
Добре охолоджені вершки збиваємо разом з цукровою пудрою до пишного стану. Зменшуємо швидкість міксера, тонкою цівкою вливаємо охолоджене (холодне, не тепле) желе, збиваємо до однорідності.
Додаємо нарізані персики або манго, перемішуємо.
Крем швидко застигає, тому готуємо його безпосередньо перед нанесенням.
Збираємо пляцок
Нижній корж кладемо назад у форму, застелену пергаментом. Викладаємо половину крему, накриваємо маковим коржем, викладаємо другу половину крему, накриваємо верхньою половиною бісквіту.
Ставимо наш пляцок в холодильник мінімум на 8 годин.
Перед подачею посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!
P.S. Випікала свій пляцок у круглій формі. Збирала – в тій же формі з використанням ацетатної плівки, оскільки, щойно приготований крем – досить рідкий!
Автор Maria Tychenok
Читайте також: Класичний віденський штрудель – це традиційний десерт Австрії: рецепт дня.
Класичний віденський штрудель – це традиційний десерт Австрії: рецепт дня
Обговорення