Чанахі з квасолею та сушеними грибами — це ароматна та ситна страва, яку часто готують у горщиках у духовці. Використання сушених грибів додає страві насиченого лісового аромату.

Інгредієнти на 3 порції
- 150 г відварені сушені гриби
- 4-5 картоплин
- по 1 ст. л. готової маринованої білої квасолі
- 1 цибулина
- 1 морквина
- вода у кожен горщечок
Відварені гриби припустити на олії з цибулею, тоді додати моркву і спеції.
Картоплю очистити, нарізати шматочками, збираємо чанахи
На дно горщечка викладаємо засмажку, далі картоплю, половину квасолі, робимо ще один шар. Для краси можна закрити верх засмажкою, якщо залишиться.
Далі заливаємо горщики водою, накриваємо кришками, а якщо немає фольгою і ставимо запікатися на 50 хв-1 год. мінімум.
Дістаємо і насолоджуємося неймовірним смаком. Якщо у вас немає сушених грибів, можна використовувати печереці.

Також можливий варіант з ребрами замість грибів.
Раніше ми писали про те, як готували капусняк наші бабусі: традиційний пісний рецепт


















