• Останні
  • У тренді
Медовий торт

Рецепт медового торта з фісташками, вишнею та лимонним кремом

17.08.2025
Контракт 18-24: Долучайся й ти до сильних та вмотивованих

Контракт 18-24: Долучайся й ти до сильних та вмотивованих

03.10.2025
У Галицькому коледжі відзначили 10-річчя студентського храму Покрови

У Галицькому коледжі відзначили 10-річчя студентського храму Покрови

03.10.2025
У Тернополі ВПО отримали корм для тварин: Червоний Хрест підтримав переселенців до Дня тварин

У Тернополі ВПО отримали корм для тварин: Червоний Хрест підтримав переселенців до Дня тварин

03.10.2025
загострення хронічних хвороб

Чому восени частішають проблеми з суглобами і як їх уникнути

03.10.2025
Unissued diplomas

У ТНПУ відкрили виставку «Unissued diplomas» на честь загиблих студентів

03.10.2025
Росія вийшла з Конвенції проти тортур: що це означає для України та світу

Росія вийшла з Конвенції проти тортур: що це означає для України та світу

03.10.2025
стали переможцями

Учні тернопільської школи перемогли у Всеукраїнському конкурсі «Безпека в житті – життя у безпеці»

03.10.2025
офіційно розпочали опалювальний сезон

У Тернополі стартує опалювальний сезон

03.10.2025
Кадиров посилає російського генерала Шаманова на війну в Україну

Кадиров посилає російського генерала Шаманова на війну в Україну

03.10.2025
загибель і смерть трьох військових

Сумні звістки з фронту: на Тернопільщині прощаються з трьома захисниками

03.10.2025
хабар ТЦК

Працівника ТЦК з Тернополя оштрафували на 17 тис. грн за хабар у $400 від мобілізованого

03.10.2025
В Одесі поліція викрила транснаціональну шахрайську мережу з фіктивними інвестиціями

В Одесі поліція викрила транснаціональну шахрайську мережу з фіктивними інвестиціями

03.10.2025
П’ятниця, 3 Жовтня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Рецепт медового торта з фісташками, вишнею та лимонним кремом

Опубліковано Вірослава Їжак
17.08.2025

Блогерка Юлія Віліч поділилася рецептом медового торта з вишнею, лимонним курдом і фісташковим кремом. Вона детально описала процес приготування бісквітів, начинок та збірки десерту.

“Медовий торт з вишнею, лимоном та фісташкою. Зберігайте рецепт”, – написала Юлія.

Рецепт медового бісквіту🍯

2 форми по 18 см.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

овочеве рагу

Простий рецепт найсмачнішого овочевого рагу

02.10.2025
Секрет ідеальних дерунів з грибами: рецепт, який зводить з розуму

Секрет ідеальних дерунів з грибами: рецепт, який зводить з розуму

29.09.2025

Інгредієнти:

  • 4 яйця;
  • 120 г цукру;
  • 150 г натурального меду;
  • 190 г борошна;
  • 1 ч.л. соди.

Мед розігріваємо на водяній бані, додаємо соду та перемішуємо вінчиком. Примітка: буде шипіти)

Далі розділяємо яйця окремо на білки і жовтки. Жовтки додаємо в мед, активно перемішуючи вінчиком. Масу відставляємо в сторону. Тим часом, розпочинаємо збивати білки з дрібкою солі. Як тільки вони добре спінилися, додаємо по столовій ложці цукор, продовжуючи збивати на високих оборотах міксера. В результаті повинна вийти білосніжна пишна щільна маса, яка не спадає з вінчика. В цей момент вінчик відкладаємо в сторону і беремо лопатку. Додаємо мед з жовтками, які вже встигли стати кімнатної температури.Акуратно вимішуємо лопаткою. Після цього вводимо в три прийоми просіяне борошно. Не лякайтесь, що тісто буде доволі густе, все добре, вимішуйте доки все борошно не воз’єднається з яєчно-медовою основою. Далі тісто перекладаємо у форми і відправляємо в попередньо розігріту до 160° духовку на 30-35 хв. Готовність перевіряєте шпажкою. Ні в якому разі не відкривайте дверцята перші 25 хв. Готові бісквіти залишаємо при відкритій духовці на 10хв. Далі виймаємо з духовки, акуратно проходимо по краях гострим ножем і виймаємо з форм. Перевертаємо і відправляємо на решітку. Як тільки бісквіти повністю охолонуть, ховаємо них під харчову плівку і відправляємо в холодильник на 5 год. Знімаємо харчову плівку і розрізаємо на рівні частини. В мене вийшло аж 6 коржиків, проте в тортику, я використала 5.

Вишнева начинка

Для початку приготуємо вишневу начинку

Для неї візьміть:

  • 250 г вишнень без кісточок (свіжа, або заморожена);
  • 120 г цукру;
  • 8 г желатину замоченого у 45 мл. холодної води.

Вишню засипаємо цукром, ставимо на невеликий вогонь і трішки підігріваємо. Пробиваємо блендером до стану пюре. Знову відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння. В гарячу масу додаємо набряклий желатин і вимішуємо вінчиком до однорідного стану.

Лимонний курд

  • 80 мл лимонного соку;
  • цедра одного лимона;
  • 2 яєчні жовтки;
  • 80 г цукру;
  • 70 г білого шоколаду;
  • 4 г желатину замоченого у 25 мл. холодної води.

З лимона знімаємо цедру. Увага! Тільки верхню частину, де містяться лимонні масла. Біла плівка, що знаходиться під шкіркою буде гірчити. Вижимаємо будь-яким зручним методом сік.

Окремо вінчиком збиваємо жовтки з цукром, додаємо сік та цедру. Ставимо масу на водяну баню і постійно помішуючи вінчиком доводимо до легкого загустіння. Знімаємо з водяної бані і додаємо желатин. Слідом закидаємо кусочки шоколаду. Ретельно вимішуємо до однорідності.

Обов’язково пропускаємо курд через сито, щоб позбутися лимонних кісточок та цедри. Даємо повністю охолонути при кімнатній температурі.

На зображенні може бути: торт

Вершкові креми

Готуємо два види вершкового крему зі сметаною: з додаванням меду та з додаванням фісташкової пасти. І так, знадобиться:

  • 1 кг вершкового сиру;
  • 300 г жирної сметани від 20 %;
  • 120 г цукрової пудри.

Всі інгредієнти повинні бути максимально охолодженими. В глибокій ємкості збиваємо сир, сметану та пудру до пишної світлої маси. Розділяємо крем на дві частини. В першу додаємо фісташкову пасту (1 ст.л). та трішки зеленого барвника. Сама по собі фісташкова паста не дасть відповідного привабливого кольору. Посилання на пасту залишу в самому кінці) + я ще купувала фісташковий кранфіл, але це не є обов’язково. Ретельно вимішуємо і ставимо в холодильник для того, щоб крем став більш щільніший. Буквально 10-15 хв. В другу частину крему, додаємо 2 ст.л натурального меду, також перемішуємо до однорідності і ставимо і холодильник на 10-15 хв.

Для медової пропитки візьміть:

  • 300 мл. води;
  • 130 г цукру;
  • 3 ст.л. меду.

Воду з цукром проваріть після закіпання 2-3 хв. Дайте повністю охолонути і вже після додайте мед. Вінчиком розмішайте до однорідності.

Збірка тортика

  1. На злегка змащену кремом підложку викладаємо медовий корж.
  2. Щедро просочуємо медовим сиропом.
  3. Викладаємо частину фісташкового крему і робимо бортики.
  4. По центру викладаємо лимонний курд, якщо він встиг трішки застигнути, просто розігрійте на водній бані.
  5. Накриваємо медовим коржем і знову щедро просочуємо. Викладаємо частину вершково-медового крему, та робимо бортики.
  6. По центрі викладаємо частину вишневої начинки і закриваємо наступним коржем.
  7. Ось таким чином чергуємо коржі, креми та начинки до кінця.

Далі тортик обгортаємо ацетатною плівкою, затискаємо і ставимо під кільце. Зверху акуратно притисніть тортик “втрамбуйте”, щоб все повітря між коржами, начинками та кремом вийшло.

Відправляємо в холодильник на 5 год. Знімаємо плівку і вирівнюємо. Щодо вирівнювання, рекомендую класичний крем-чіз на маслі, якщо буде декор. Якщо просто тортик для чаювання, то можна використати цей же ж крем. Діаметр тортика 18 см. Висота 11 см. (без вирівнювання).

На даний тортик потрібно орієнтовно 800 г крему для вирівнювання.

Крем-чіз на маслі:

Читайте нас в Google News
  • 600 г вершкового сиру;
  • 200 г жирного вершкового масла;
  • 150 г цукрової пудри.

Збиваємо вершкове масло кімнатної температури з пудрою до пишної світлої маси. Орієнтовно 7 хв. Додаємо охолоджений сир. І доводимо міксером до однорідної кремової структури на низьких оборотах. Ні в якому разі не збивайте крем довго, щоб не він не розшарувався. 30-40 с достатньо. Готово.

Спробуйте приготувати також простий маковий рулет з листкового тіста за 40 хвилин.

Теги: вишнева начинкадесертмедовий бісквітрецептсмачнотортфісташковий крем
Share12ShareSend

Пов'язані публікації

рецептом пісних голубців

Пісні голубці з гречкою та грибами

26.09.2025
цвітна капуста

Запечена цвітна капуста з пармезаном

24.09.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Про забезпечення інституційної стійкості української митниці в умовах війни говорили у ЗУНУ 03.10.2025
  • Боєць із Тернополя потребує допомоги на дороговартісне лікування 03.10.2025
  • Росія вийшла з Конвенції проти тортур 03.10.2025
  • Кадиров посилає генерала Шаманова на війну в Україну 03.10.2025
  • В Одесі поліція викрила транснаціональну шахрайську мережу з фіктивними інвестиціями 03.10.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.