Українська фахівчиня зі здорового харчування Мар’яна Дієтолог поділилася рецептом салату Олів’є з морепродуктами – простої та корисної страви, яка може стати альтернативою традиційному варіанту з ковбасою.
Для приготування салату потрібно:
- креветки – 200 г (відварені, очищені);
- яйця – 2 шт (зварені);
- огірок свіжий – 100 г;
- огірок солоний – 50 г;
- відварена морква – 80 г;
- авокадо – 70 г;
- зелений горошок – 80 г;
- йогурт натуральний 2% – 60 г;
- гірчиця – 1 ч. л.;
- сіль, перець, лимонний сік – за смаком.
За словами Мар’яни, калорійність страви становить 112 ккал на 100 г, у складі – 12 г білків, 5 г жирів і 4 г вуглеводів.
«Наріж усі інгредієнти дрібними кубиками. Креветки подрібни або залиш цілими для краси. Змішай йогурт із гірчицею, лимонним соком і спеціями. З’єднай усі складники, заправ соусом, перемішай. Подай охолодженим, прикрась креветками або зеленню», – зазначила Мар’яна Дієтолог.
Рецепт підходить як для святкового столу, так і для повсякденного раціону, адже страва залишається поживною, але не важкою. Завдяки використанню йогурту замість майонезу калорійність зменшується, а смак залишається ніжним.
Олів’є з мoрепродуктами можна подавати у порційних креманках, на тостах або як холодну закуску. Мар’яна радить використовувати цілі креветки для декору, щоб страва виглядала апетитніше.

Читайте також, як приготувати ніжну тушену квасолю.


















