Попри складну назву, готується він дуже просто. Цей рецепт андалузького гаспачо, який перенесе вас у спекотне літо Іспанії. Простий у приготуванні, він поєднує в собі свіжість помідорів, пікантність перцю та ароматні трави.
Пише Агротер.
Інгредієнти:
1 кг стиглих помідорів,
2 невеликих зелених перці,
2 зубчики часнику,
100 г черствого хліба,
4 столові ложки оливкової олії,
1 столова ложка хересного оцту,
кип’ячена вода до смаку,
1 яйце (варене круто),
сіль.
Спосіб приготування:
Наріжте помідори кубиками, видаліть насіння з перцю та дрібно наріжте його. Часник подрібніть.
Замочіть черствий хліб у холодній воді протягом декількох хвилин, щоб він розм’як. У блендері або кухонному комбайні з’єднайте помідори, перець, часник, оливкову олію, хересний оцет, замочений хліб та сіль.
Збийте до отримання однорідної маси. За потреби додайте трохи кип’яченої води, щоб отримати бажану консистенцію супу.
Подавайте гаспачо холодним, розливши його по мисках. Додайте до кожної порції дрібно нарізані кубиками помідори, огірки, зелений перець, цибулю та варене яйце.
Обговорення