• Останні
  • У тренді
грибна юшка

Рецепт грибної юшки зі свіжих грибів

19.07.2025
Блаженніший Митрополит Епіфаній прибув на Чортківщину

Блаженніший Митрополит Епіфаній прибув на Чортківщину

03.09.2025
Медійна спільнота закликає владу та донорів рятувати локальні медіа

Медійна спільнота закликає владу та донорів рятувати локальні медіа

03.09.2025
Ремонт дороги

На Тернопільщині ремонтують дорогу Щаснівка-Медин

03.09.2025
ролі дитячої книги

У Тернопільській ОУНБ обговорили воєнну літературу для дітей

03.09.2025
Веселі козенята

Екоферма «Веселі козенята» на Тернопільщині: сири, кози та зелений туризм

03.09.2025
поновлення Михайла Яцини

Михайло Яцина остаточно поновлений на посаді головного податківця Тернопільщини

03.09.2025
будівлі колишньої школи

У Байковецькій громаді на Тернопільщині підтримали передачу приміщення колишньої школи релігійній громаді

03.09.2025
зібрали 20 літрів крові

У Борсуківській громаді на Тернопільщині зібрали 20 літрів крові для порятунку життів

03.09.2025
У двох тернопільських школaх відремонтувaли тa облaднaли укриття для учнів, – Сергій Нaдaл

У двох тернопільських школaх відремонтувaли тa облaднaли укриття для учнів, – Сергій Нaдaл

03.09.2025
У Тернополі 8о 8 років позбaвлення волі зaсудили зaсновницю блaгодійного фонду зa фінaнсувaння військових зс рф

У Тернополі 8о 8 років позбaвлення волі зaсудили зaсновницю блaгодійного фонду зa фінaнсувaння військових зс рф

03.09.2025
Як уникнути шагрені під час нанесення лаку

Як уникнути шагрені під час нанесення лаку

03.09.2025
Поліцейська з Тернопільщини встановила рекорди України

Поліцейська з Тернопільщини встановила рекорди України

03.09.2025
Середа, 3 Вересня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Рецепт грибної юшки зі свіжих грибів

Опубліковано Вірослава Їжак
19.07.2025

Грибна юшка – одна з найпопулярніших страв карпатської кухні, яка завоювала серця гурманів по всій Україні. Цей насичений ароматний суп готують переважно зі свіжих білих грибів, хоча можна використовувати й інші види лісових грибів.

Інгредієнти

Для приготування традиційної грибної юшки зі свіжих грибів знадобиться:

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Буряк на зиму

Як смачно і просто заготовляти буряк на зиму

01.09.2025
малосольні огірки

Швидкі малосольні огірки з сухим маринадом без води

01.09.2025
  • 500 г свіжих білих грибів (або печериць, якщо білих немає)
  • 2 середні цибулини
  • 1 морква
  • 4 картоплини середнього розміру
  • 2-3 лаврові листи
  • Сіль та чорний перець за смаком
  • 1,5-2 літри води
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • Свіжа зелень для подачі

Свіжі білі гриби потрібно ретельно очистити від землі та лісового сміття, промити під холодною проточною водою. Великі гриби краще порізати на невеликі шматочки, щоб вони рівномірно проварилися та віддали максимум смаку бульйону. Залити водою, посолити і варити годину. Це основний етап приготування, від якого залежить насиченість смаку майбутньої юшки.

Приготування овочевої основи

Поки гриби варяться, підготуйте овочі. Цибулю почистьте та дрібно поріжте. Моркву очистьте та потріть на дрібній тертці або поріжте тонкими кружечками. Картоплю почистьте та наріжте кубиками середнього розміру.

Моркву треба потерти на дрібній тертці і закинути в бульйон. Коли морква звариться, додати лавровий лист і чорний перець за смаком.

У каструлі з товстим дном розігрійте вершкове масло та обсмажте нарізану цибулю до золотистого кольору. Це надасть юшці додатковий аромат та приємний колір.

Коли гриби проварилися протягом години, додайте до них обсмажену цибулю та потерту моркву. Продовжуйте варити ще 15-20 хвилин на середньому вогні.

Після цього додайте нарізану картоплю та варіть до її готовності – приблизно 15-20 хвилин. В кінці варіння покладіть лаврові листи та приправте сіллю і перцем за смаком.

Зверніть увагу: грибна юшка за рецептом Карпатської кухні настільки самобутня й ароматна, що зовсім немає необхідності додавати ніяких додаткових спецій, хіба що трохи гостренького перчика для пікантності.

Справжня карпатська грибна юшка вирізняється своєю простотою та натуральністю. Основний акцент робиться на природному смаку грибів, який підкреслюється мінімумом додаткових інгредієнтів.

Готову грибну юшку подавайте гарячою, розливши по тарілках. Перед подачею посипте дрібно нарізаною свіжою зеленню – кропом, петрушкою або зеленою цибулею.

До юшки традиційно подають свіжий хліб або сухарики. Деякі господині додають до готової страви ложку сметани, що робить смак більш ніжним та вершковим.

Грибна юшка зі свіжих грибів – це не лише смачна, але й корисна страва, багата на білки та вітаміни. Вона чудово підходить як для сімейного обіду, так і для святкового столу.

Читайте також: Швидкий рецепт лінивих вареників з картоплею.

Читайте нас в Google News
Теги: грибна юшкарецептсмачнотрадиційні страви
Share44ShareSend

Пов'язані публікації

форшмак

Форшмак з оселедця: класичний та український рецепти

31.08.2025
салату з куркою та чорносливом

Новий рецепт салату з куркою та чорносливом

19.08.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Долучайся до 44 окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола 03.09.2025
  • Тернопільський футболіст Василь Буртник на правах оренди гратиме за київське Динамо 03.09.2025
  • Історія бійця 125-ї бригади ЗСУ з Потуторів на Тернопільщині 03.09.2025
  • В ОК Захід розповіли про будівельників фортифікаційних укріплень на фронті 03.09.2025
  • Краща вчителька України очолила Козівську ДЮСШ 03.09.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.