Французи знаються на кухні, а в десертах особливо. Спробуємо і ми приготувати французький десерт, який вразить вас поєднанням незвичних складових, пише Агротер.
Інгредієнти:
- Рис – 200 грамів,
- виноград – 200 грамів,
- вода – 400 мілілітрів,
- масло вершкове – 50 грамів,
- цибуля – 1 штука,
- курячий бульйон – 300 мілілітрів,
- сир твердий – 50 грамів (натертий),
- яйця – 2 штуки,
- сухарі панірувальні – 2 столові ложки,
- рослинна олія, сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування:
Промити рис, залити водою, додати дрібку солі й довести до кипіння. Варити на середньому вогні під кришкою до повного вбирання води, приблизно 15 хвилин. Після цього зняти каструлю з вогню і дати рису постояти під кришкою ще 5 хвилин.
Дрібно нарізати цибулю, розігріти сковорідку з невеликою кількістю олії й обсмажити цибулю до золотистого кольору.
Додати рис, перемішати, потім додати курячий бульйон, вершкове масло, сіль і перець за смаком. Готувати, постійно помішуючи, поки бульйон не вбереться в рис. Після цього зняти з вогню і дати суміші охолонути.
Взяти глибоку форму для запікання або невеликі порційні форми. Змастити їх вершковим маслом і посипати панірувальними сухарями. У великій мисці збити яйця, додати натертий сир, а потім рисову суміш. Добре перемішати. Додати митий виноград і обережно перемішати, щоб не пошкодити ягоди.
Викласти отриману суміш у підготовлену форму, розрівняти й посипати зверху залишками натертого сиру.
Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин. Дістати запіканку з духовки, дати трохи охолонути й розрізати на порційні шматочки.
Обговорення