Урізноманітнимо стіл млинцями з цільнозернового борошна та зі шпинатом.
Інгредієнти:
- яйце 1 шт.
- молоко 100 мл.
- пшеничне цільнозернове борошно 100 гр.
- шпинат 100 гр.
- розпушувач 1 ч.л.
- вода 250 мл.
- сіль за смаком
Збити яйце. Змішати борошно з розпушувачем. Додати до яйця та добре перемішати. Окремо в блендері збити шпинат (заморожений потрібно попередньо розморозити), сіль та молоко. Вилити у тісто і знову добре перемішати.
Дати йому настоятися 10-15 хвилин. Добре нагріти пательню та зменшити вогонь. Посмажити млинці. З одного боку млинець буде яскравим, з другого – коричневим. Можна повертати його так, як більше подобається.
Начинка може бути будь-якою. Чудово пасує м’яса начинка або начинка з вершкового сиру та солоної червоної риби.
Добре смакують зі сметаною, яку можна подати як є, а можна змішати з часником та зеленню.