Ви коли-небудь пекли хліб вдома? Навіть якщо ви ніколи не пекли домашній хліб, цей рецепт хліба ідеально підходить для початківців. Всього 15 хвилин вашого активного часу, і за 2 години у вас буде смачний хліб із хрусткою золотистою скоринкою та пухким м’якушем.
Інгредієнти:
небілене борошно – 500 г.
тепла вода – 350 мл.
швидкодіючі сухі дріжджі – 6 г.
сіль – 1 чайна ложка
цукор – 1 чайна ложка
олія – 1 чайна ложка
У глибоку миску просіюємо борошно.
Додаємо дріжджі, сіль, цукор і все добре перемішуємо.
Додаємо теплу воду і починаємо замішувати тісто.
Тісто вимішувати близько 4-5 хвилин у мисці. Потім притрушуємо робочу поверхню борошном і продовжуємо замішувати на поверхні протягом 4-5 хвилин. При необхідності притрушуємо борошном.
Коли тісто підійшло, притрушуємо поверхню для тіста борошном, викладаємо на нього тісто та гортаємо краї пару разів в середину. Викладаємо тісто в миску на пергаментний папір, знову накриваємо і даємо піднятися 30 хвилин.
Тим часом кладемо порожню чавунну каструлю в духовку на 220С.
Коли тісто підійде, обережно перекладаємо тісто разом з пергаментом в чавунну каструлю та
робимо один надріз посередині. Накриваємо кришкою і випікати 30 хвилин.
Відкриваємо кришку і випікайте ще 10-15 хвилин до золотистої хрусткої поверхні.
Охолоджує хліб на решітці.