Якщо ти обожнюєш випічку і щоб у ній було більше начинки, ніж тіста, то цей рецепт яблучного кексу заполонить твоє серденько, пише Агротер.
Інгредієнти:
800 г яблук,
3 шт. яйця,
70 г борошна,
100 мл молока,
20 г масла вершкового або олії,
1 ч.л. розпушувача,
50~70 г цукру,
ванільний цукор або кориця,
масло на верх кексу.
Спосіб приготування:
Яйця збиваємо міксером або вінчиком до пишної піни. Додаємо молоко кімнатної температури та розтоплене вершкове масло.
Всипаємо цукор та просіюємо борошно разом з розпушувачем. Додаємо ванільний цукор або корицю і перемішуємо до поєднання.
Яблука за бажанням можна очистити від шкірки. Натираємо яблука на тонкі слайси на терці або нарізаємо.
Яблука викладаємо у форму, застелену пергаментом та змащену олією, і кожен шар поливаємо тістом.
В кінці зверху викладаємо декілька шматочків масла та присипаємо корицею чи ванільним цукром.
Випікаємо при температурі 180 градусів 35-45 хвилин.
Обговорення