Тісто для цих пиріжків готується дещо інакше, ніж класичне дріжджове – навиворіт. І воно може навіть більше сподобатися. Виходять пухкі рум’яні пиріжки з вишнями.
Пише АгроТер.
Інгредієнти:
1 яйце;
100 г цукру;
30 г дріжджів;
1 ст. ложка сметани;
250 мл молока;
20 г масла;
1 ст. ложка олії; борошно
Начинка на ваш смак (наприклад, вишні).
Спосіб приготування:
1 яйце, 100 г цукру, 30 г дріжджів, 1 ст. ложка сметани – усе з’єднати та розмішати. 250 мл молока і 20 г масла – закип’ятити, трішки охолодити та влити до попередньо підготовленої суміші. Додати борошна, щоб було як густа сметана, все розмішати вінчиком. Залишити на 1,5 год в теплому місці (вкутати).
Замісити тісто, додати 1 ст. ложку олії та місити, поки не буде липнути до рук. Залишити ще на 30 хв, щоб підійшло тісто.
Зробити пиріжки (я відразу ділю на кульки, а потім ліплю). Коли пиріжки готові, ввімкнути духовку, вони тим часом підійдуть. Зверху помазати яйцем. Випікати 30-40 хв при 180 °C.
Обговорення