Смачний пиріг із шарами тоненького та хрусткого тіста філо і соковитої начинки зі шпинату та сирів. Спанакопіта — це класичнна страва грецької кухні. Для начинки використовують різні сорти сирів, такі як фета, сулугуні, рікотта або інші м’які сири.
Цей ароматний пиріг можна подавати як закуску, або головну страву. Він ідеально підходить для святкового столу або звичайного обіду чи вечері.
@kate.nora.blogМій улюблений хрумкий зверху, соковитий всередині #пиріг із сиром та шпинатом 😋 Спробуйте грецький пиріг #спанакопіта у вигляді равлика! • 400 г тіста філо • 300 г шпинату • 1/2 пучка петрушки • 1/2 пучка кропу • 5-6 пірʼїн зеленої цибулі • 200 г сиру фета • 180 г сиру сулугуні • 180 г кисломолочного сиру • 3-4 яйця • 70 г масла • 20 г оливи • 1 ч.л. прованських трав • сіль, чорний перець мелений, кунжут. Розморозьте тісто філо. Зелень помийте, обсушіть. Шпинат поріжте крупно, іншу зелень дрібно. До зелені додайте розімʼяту фету, натертий грубо сулугуні та кисломолочний сир. Трохи присоліть (не багато, сири солоні), додайте дрібку перцю та прованські трави. Додайте злегка збиті яйця і перемішайте. Розтопіть вершкове масло, додайте оливу (можна лише вершкове). Половину листа філо змастіть маслом, накрийте другою половиною, змастіть ще і викладіть начинку. Зверніть трубочкою, трохи перекрутіть, сформуйте равлика, викладіть в змащену форму для випікання. У такий спосіб сформуйте весь пиріг. Змажте рештою масла, присипте кунжутом. Випікайте 35-40 хв. при 180 градусах. #рецепт #випічка #рецептиукраїнською #шпинат #spanakopita
Обговорення