“Гармошку” з баклажанів, начинених помідорами та сиром, можна подавати як закуску, першу страву або як гарнір до м’яса. Обіцяємо, тобі і тим, кого плануєш пригощати, сподобається! Пише Агротер.
Інгредієнти:
2 баклажани,
2 помідори,
150 сиру сулугуні.
Для соусу:
30 г петрушка,
2 зубчики часник,
2 ст. л. оливкової олії,
сіль,
перець.
Приготування:
Баклажани помий і наріж кільцями шириною 2-3 см, не дорізаючи до кінця, щоб баклажани вийшли у формі гармошки. Посоли та залиш на 20 хвилин.
Приготуємо соус. Петрушку подрібни, посоли, поперчи, додай олію, пропущену через прес часник і перемішай.
Баклажани промий від солі та обсуши. Сир (сулугуні, моцарелла) наріж пластинками, помідори поріж кружальцями.
У розрізи в баклажанах викладай скибочку сиру, кружальце помідора і змащуйте приготованим соусом. Запікайте при температурі 200 градусів 30 хвилин.
Після запікання змасти соусом, що залишився, і подавай до столу.
Раніше ми писали про смачний рибний “Наполеон” рецепт дня.
Обговорення