Шукаєте універсальний соус, який підійде до будь-якої страви та стане справжньою зіркою вашого святкового столу? Пропонуємо вам рецепт неймовірно смачного та простого у приготуванні соусу з кропу, який точно не залишить байдужим жодного гостя. Рецептом поділились на сторінці “Українська бабуся” у Фейсбук.
Чому цей соус такий особливий
Скільки не ставлю цього соусу на святковий стіл, він завжди закінчується швидше інших. Все через те, що він підходить і до м’яса, і до риби, і до будь-якого овочевого гарніру – соус з кропу простого і готується швидко.
Можна впоратися за 5 хвилин. Смак у нього яскравий, з освіжаючою кислинкою. Консистенція густа, можна і на хліб намазати. Теж дуже смачно.
Інгредієнти для ідеального соусу
- Кріп – 300 гр ( без товстих стебел )
- Лимон – 1 шт.
- Олія – 3 ст. л. ( краще оливкова )
- Гірчиця – 3 ст. л. ( краще діжонска )
- Часник – 1-2 зубчика ( або за смаком )
Покроковий процес приготування
Кріп вимити і відрізати товсті стебла. Вони для соусу будуть грубуваті. Краще використовувати тільки гілочки. Гілочки нарізати на більш дрібні частини і скласти в чашу блендера.
Натерти цедру з цілого лимона. Але тільки верхню жовту частину. Біла частина шкурки точно не потрібна. Від неї соус буде сильно гірчити.
Видавити в кріп сік половини лимона. Влити оливкову або будь-яку іншу олію. Але оливкова краще.
Додати гірчицю. Гірчицю краще взяти діжонску. Вона менш гостра і не така гірка як звичайна. А ще вона трохи солодкувата. І це робить соус більш гармонійним. Але якщо такої немає, то можна використовувати будь-яку іншу. Але тільки не саму гірку.
Додати пару зубчиків часнику. Можна і більше, і менше. Це до смаку. Часник ми зазвичай придавлюємо плоскою стороною ножа і потім чистимо від лушпиння.
Залишається просто все розбити блендером буквально за 10 секунд. Ні солі, ні перцю додавати не потрібно.
Ось такий соус. Зберігається він в холодильнику кілька днів. Тому зробити його для святкового столу можна і заздалегідь. І навіть якщо не заздалегідь, то це займе реально не більше п’яти хвилин.
Раніше ми писали про вишукані, але прості рецепти страв з різних сортів риби.
Обговорення