• Останні
  • У тренді
Полуничне варення та джеми: перевірені сезонні рецепти для зимового затишку

Полуничне варення та джеми: перевірені сезонні рецепти для зимового затишку

24.06.2025
керівника ветеранського простору

Рада ветеранів Тернопільської області подала кандидатуру керівника ветеранського простору

17.11.2025
У INSHOES Чорна п’ятниця стартує на тиждень раніше — у нас Секретна п’ятниця

У INSHOES Чорна п’ятниця стартує на тиждень раніше — у нас Секретна п’ятниця

17.11.2025
випадок африканської чуми свиней

У Збаразькій громаді підтвердили випадок африканської чуми свиней

17.11.2025
сонячні панелі для бізнесу

Як підприємства знижують витрати на електроенергію завдяки сонячній генерації

17.11.2025
великі бики

У Підволочиську по дорозі гуляли великі бики

17.11.2025
будівництво біля храму

На території церкви Петра у Тернополі затіяли будівельні роботи

17.11.2025
нові втрати серед військових

Від середи Тернопільщина втратила 11 захисників

17.11.2025
Тернопільщина розширює міжнародну співпрацю

Тернопільщина розширює міжнародну співпрацю

17.11.2025
«Епік, уходиш? Ну і п….й»: У Тернополі вивісили банер через зміну «Епіцентром» домашнього стадіону в УПЛ

«Епік, уходиш? Ну і п….й»: У Тернополі вивісили банер через зміну «Епіцентром» домашнього стадіону в УПЛ

17.11.2025
Шахістка з Тернопільщини стала срібною призеркою на турнірі в Польщі

Шахістка з Тернопільщини стала срібною призеркою на турнірі в Польщі

17.11.2025
Тернопільськa митниця: діяльність, виклики, можливості – відкритa лекція для студентів ЗУНУ

Тернопільськa митниця: діяльність, виклики, можливості – відкритa лекція для студентів ЗУНУ

17.11.2025
«Якщо можеш бути корисною – треба служити»: історія зв’язківки Оксани Кос із Тернополя

«Якщо можеш бути корисною – треба служити»: історія зв’язківки Оксани Кос із Тернополя

17.11.2025
Понеділок, 17 Листопада, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Полуничне варення та джеми: перевірені сезонні рецепти для зимового затишку

Опубліковано Газета Місто
24.06.2025

Полуниця — це справжній смак літа, який можна зберегти на весь рік завдяки варенню та джемам. Соковиті ягоди стануть ідеальним доповненням до млинців, тостів чи чаювання з рідними. Пропонуємо п’ять перевірених рецептів, які додадуть магії вашим зимовим вечорам.

Класичне полуничне варення

Інгредієнти: 1 кг полуниць, 800 г цукру, 1 ст. л. лимонного соку.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Пісний капусняк

Як готували капусняк наші бабусі: традиційний пісний рецепт

15.11.2025
борщ з грибами

Пісний борщ з лісовими грибами

10.11.2025

Приготування: Помийте ягоди, видаліть хвостики, засипте цукром і залиште на 3–4 години. Варіть на слабкому вогні 25 хвилин, знімаючи піну. За 5 хвилин до кінця додайте лимонний сік. Розлийте в стерилізовані банки та закатайте.

Джем із базиліком

Інгредієнти: 1 кг полуниць, 700 г цукру, 10–12 листків базиліка, 1 ст. л. лимонного соку.

Приготування: Подрібніть ягоди блендером, змішайте з цукром і варіть 15 хвилин. Додайте нарізаний базилік і лимонний сік, проваріть ще 5 хвилин. Розлийте в банки. Цей джем ідеально смакує з сиром.

Варення з м’ятою та апельсином

Інгредієнти: 1 кг полуниць, 750 г цукру, 10 листків м’яти, сік і цедра 1 апельсина.

Приготування: Засипте ягоди цукром на 3 години. Варіть 20 хвилин, за 5 хвилин до кінця додайте м’яту та апельсинові сік і цедру. Розлийте в банки. Чудово пасує до випічки.

Варення з імбиром

Інгредієнти: 1 кг полуниць, 700 г цукру, 20 г тертого імбиру, 1 ст. л. лимонного соку.

Приготування: Засипте ягоди цукром на 2 години, варіть 20 хвилин. Додайте імбир і лимонний сік, проваріть 5 хвилин. Розлийте в банки. Пряний смак ідеальний до печива.

Джем із чіа

Інгредієнти: 1 кг полуниць, 600 г цукру, 2 ст. л. насіння чіа, 1 ст. л. лимонного соку.

Приготування: Подрібніть ягоди, варіть із цукром 15 хвилин. Додайте чіа та лимонний сік, проваріть 5 хвилин. Розлийте в банки. Густий джем смакує з йогуртом.

Поради: Використовуйте стиглі ягоди, стерилізуйте банки 10 хвилин при 100°C. Для густоти додайте 10 г пектину на 1 кг ягід. Зберігайте в прохолодному місці.

Читайте нас в Google News
Теги: варенняджемдобірка рецептівполуницярецепт
Share25ShareSend

Пов'язані публікації

підлива з м’ясом

Простий рецепт томатної підливи з м’ясом (відео)

04.11.2025
бульйон

Простий рецепт ідеального курячого бульйону

31.10.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля різдвяне Опілля різдвяне Опілля різдвяне
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Кухня ССО: Педан, Кацурін, Гаваї та фіш-енд-чіпс (відео) 17.11.2025
  • Учитель з Тернопільщини уроки проводив з фронту (відео) 17.11.2025
  • Ветеран з Тернопільщини керує агродронами та навчає інших 17.11.2025
  • Тернопільський обласний перинатальний центр відвідав Василь Князевич 16.11.2025
  • У Тернополі волонтерський центр “Бункер С” відновив свою роботу 16.11.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.