Президент України Володимир Зеленський вручив орден «За заслуги» ІІ ступеня Валерiю Федорейку
На Тернопiльщинi вiйськовий отримав 5 рокiв ув’язнення за ДТП, в якiй постраждала дитина
Молодь Тернопільщини отримала Премію Кабінету Міністрів України за вагомий внесок у розбудову країни
Неправильна сушка феном: чому ваш об’єм волосся зникає, і як це виправити
Тихий
Укрaїнці можуть зaлишитися без зaрплaт і пенсій, якщо ЄС зупинить фінaнсувaння, – Шмигaль
Депутати Зборівської міськради зняли з посади секретаря Олександра Парація
попелиця
ліниві вареники
Рецепт для міста: домашній сільський хліб, як з печі
Микола Люшняк – співавтор законопроєкту про мобілізацію, який пропонує реорганізувати ТЦК
тaбір

Пестициди — це отруйні речовини, якими обробляють рослини, з метою знешкодження шкідників. Завдяки їм ми можемо купувати цілий рік свіжі овочі та фрукти, інформує Ukr.Media.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Однак ці речовини токсичні та можуть нашкодити здоров’ю людини. Нутриціологи розповідають, що рівень цієї шкоди залежить:

  • від дози,
  • типу пестициду,
  • шляхи його проникнення в організм,
  • дефіцитного стану по мікро мікронутріентам людини,
  • загального стану здоров’я.

В організм людини пестициди потрапляють переважно через їжу. Найчастіше це відбувається через неправильне очищення продуктів.

До основних ознак отруєння пестицидами, які містяться в їжі, відносять:

  • головний біль,
  • слабкість,
  • кожний зуд,
  • утруднення дихання,
  • розлад ШКТ (блювання, діарея).

Існують дієві способи звільнення від пестицидів:

Вимочування зменшує кількість пестицидів та нітратів. Овочі та фрукти потрібно покласти в ємність із водою та залишити на годину. Така процедура допоможе видалити велику кількість пестицидів із поверхні продуктів. Після цього слід обов’язково ополоснути у проточній воді та просушити. У воду можна додати сік 1 лимона, яблучний оцет та кілька ложок солі, — радять фахівці.

Зелень слід вимочувати у сольовому розчині. Пропорція: 1 столова ложка солі на 1 літр води. Також після вимочування зелень потрібно промити та просушити. Овочі, зелень, салати слід вимочувати 1 годину, картоплю — 8-12 годин, коренеплоди — від 3 годин.

Віддавайте перевагу органічним та сезонним продуктам.

Використовуйте спеціальні органічні біорозкладні засоби, доступні в магазинах.

Недостатньо ретельно стежити за раціоном харчування, важливо правильно обробляти їжу від пестицидів. Як ми писали вище, вони дійсно можуть бути небезпечними для організму, тому намагайтеся не нехтувати цими елементарними правилами.

Джерело: Ukr.Media

Пов'язані публікації