Цей рецепт тушкованого кролика вам обов’язково сподобається своєю простотою приготування та насиченим смаком. У рецепті використовується свіжий тим’ян, відомий в Україні як чебрець; сьогодні його легко знайти на полицях зелені у великих супермаркетах, але ви сміливо можете замінити свіжий сушеним.
1 кг печериць1 шт лимон ( вичавити сік )150 мл курячого або овочевого бульйону150 гр консервованих томатів кусочками3 гілочки тим’яну (чебрецю)75 гр масла1 зубець часнику2 шт маленькі цибулини сіль, перецьсіль, перець
Почистити і дрібно нарізати цибулю. Печериці помити і нарізати плястерками. Скропити лимонним соком.
В каструлі з товстими стінками, яку можна ставити в духовку, розтопити половину масла і обсмажити шматки кролика до золотавого кольору. Дістати їх з каструлі і відкласти.
Розтопити решту масла в тій самій посудині і обсмажити нарізану цибулю та розчавлений часник протягом 3 хв, додати печериці. Готувати разом протягом 10 хв, тоді покласти назад шматки кролика.
Додати консервовані помідори, бульйон, чебрець, посолити, поперчити і накрити кришкою. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і готувати протягом 1 год.
Ідеально смакує з відвареною шматками картоплею.