Ділимося дуже смачним рецептом огіркового супу “по-польськи” – я завжди його готую, коли хочеться смачного супу.
Інградієнти:
М’ясо на кістці – 500 гр.
Вода – 2-2,5 л.
Сіль – 1 ч.л.
Цибулина – 1 шт.
Лавровий лист – 2 шт.
Картопля – 3 шт.
Огірки солоні чи мариновані – 5 шт. (500 гр)
Огірковий розсіл – 150 мл.
Морква – 1 шт.
Цибулина – 1-2 шт.
Соняшникова олія – 2 ст.л.
Сіль – 1 ч.л.
Чорний перець – за смаком
Сметана – 3-4 ст.л.
Борошно – 1 ч.л.
Вода – 100 мл.
Зелень – за смаком
Приготування:
Приготуємо м’ясний бульйон. Беремо каструлю 3,6 літрів, заливаємо воду і кладемо м’ясо на кістці.
При необхідності знімаємо накип, як тільки накип перестане з’являтися, додаємо сіль одну чайну ложку, кладемо цибулину і лавровий лист. Варимо до готовності м’яса на маленькому вогні.
У мене за часом займає півтори години, все залежить від м’яса, курка буде готова за хвилин сорок.
Як м’ясо буде готове вийняти шумівкою в окремий посуд, а в бульйон кладемо порізану і промиту картоплю.
На сковороді обсмажити цибулю до напівпрозорості, потім додати моркву і обсмажити ще пару хвилин.
Кладемо в каструлю і відразу додаємо натерті огірки та вливаємо розсіл.
Варимо до готовності овочів хвилин 7.
Відокремимо від кісток м’ясо і додаємо в суп, додаємо сіль, чорний перець.
Сметану змішаємо з гарячою водою і додаємо 1 ст.л. борошна, ще раз перемішаємо.
Вливаємо в готовий суп, доводимо до кипіння і варимо ще хвилини.
Додаємо зелень за смаком (щоб зелень не втратила свій колір додайте дрібку соди разом із зеленню).
Смачного!
Обговорення