• Останні
  • У тренді
квашення

Класичний рецепт квашеної капусти

24.10.2024
рейтинг шкіл

Школа з Тернопільщини серед лідерів рейтингу шкіл України за НМТ-2025

17.09.2025
музею музичних інструментів

У музей на Тернопільщині привезли унікальний інструмент з Африки

17.09.2025
затримали директора коледжу

Після справи про корупцію – нова підозра у хабарі для директора коледжу

17.09.2025
У колективі Тернопільської митниці – нові спеціалісти

Тернопільськa митниця оформилa мaйже 36 тисяч митних деклaрaцій

17.09.2025
проводилися обшуки

Обшуки у начальника Держгеокадастру Тернопільської області: що наразі відомо

17.09.2025
Тернополянин Тарас Бурак презентував поетичну збірку «Останній написаний лист»

Тернополянин Тарас Бурак презентував поетичну збірку «Останній написаний лист»

17.09.2025
Жителя Теребовлянщини  підозрюють в отриманні 500 доларів США хабаря

Жителя Теребовлянщини  підозрюють в отриманні 500 доларів США хабаря

17.09.2025
На залізничній станції села Озерна під Тернополем потяг смертельно травмував чоловіка

На залізничній станції села Озерна під Тернополем потяг смертельно травмував чоловіка

17.09.2025
зграю вовків

У Микулинецькій громаді на Тернопільщині помітили зграю вовків

17.09.2025
«Сили мені надавали вдалі бойові операції наших воїнів» – таксист з Тернополя, а тепер боєць ЗСУ Іван Кошляк

«Сили мені надавали вдалі бойові операції наших воїнів» – таксист з Тернополя, а тепер боєць ЗСУ Іван Кошляк

17.09.2025
У Кременці померла відома освітянка та ексдепутатка Ольга Тугарова

У Кременці померла відома освітянка та ексдепутатка Ольга Тугарова

17.09.2025
Укрпошта

Жодних дефолтів: в Укрпошті прокоментували хвилю публікацій у ЗМІ

17.09.2025
Середа, 17 Вересня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Класичний рецепт квашеної капусти

Опубліковано Вірослава Їжак
24.10.2024

Квашена капуста – традиційна страва української кухні, яка не лише смачна, але й багата на вітаміни та корисні речовини. Правильне квашення капусти зберігає її хрумкість та приємний кисло-солоний смак.

Квашення капусти – це давня традиція української кухні, що бере свій початок з часів, коли люди шукали способи зберігати овочі на зиму. Завдяки природному процесу ферментації капуста не лише зберігається тривалий час, але й набуває особливого смаку, багатого на корисні бактерії.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Квашена капуста

Коли квасити капусту: найкращий час і перевірений рецепт

13.09.2025
рулету з лаваша з сиром і грушею

Рецепт рулету з лаваша з сиром і грушею

11.09.2025
квашення
Ілюстративне фото з мережі.

Інгредієнти

На 10 кг білокачанної капусти знадобиться:

  • Морква – 1 кг
  • Сіль кам’яна – 200-250 г
  • Кріп (зонтики) – 3-4 шт
  • Лавровий лист – 5-6 шт
  • Чорний перець горошком – 15-20 шт
  • Вода для розсолу – за потреби

Підготовка капусти

Капусту слід вибирати пізніх сортів, щільну та свіжу. Качани очищають від верхніх листків та шаткують тонкими смужками. Моркву натирають на крупній тертці або нарізають соломкою.

Процес квашення

  • Нашатковану капусту змішують з морквою та сіллю.
  • Масу ретельно перетирають руками до появи соку.
  • Додають спеції.
  • Щільно укладають в емальовану або дерев’яну ємність.
  • Зверху кладуть цілі капустяні листки.
  • Притискають чистим дерев’яним кружком і встановлюють гніт.

Особливості ферментації

Оптимальна температура для ферментації – 18-22°C. Через добу капусту протикають дерев’яною паличкою до дна для виходу газів. Перші 3-4 дні – активна ферментація, після чого капусту переносять у прохолодне місце (до +10°C).

Готовність капусти визначають за характерним кисло-солоним смаком та хрумкою консистенцією, зазвичай через 5-7 днів.

Рецепт лінивих котлет з капустою

Рецепт лінивих котлет з капустою

Читайте нас в Google News
Теги: заготовки на зимуквашена капустарецептсмачнотрадиційні рецептиукраїнська кухняферментація
Share160ShareSend

Пов'язані публікації

біляші без замісу

Біляші без замісу на кефірі, молоці або воді

09.09.2025
Cafe-Bar 67

У центрі Афін вже 13 років працює українське бістро уродженки з Тернопільщини

07.09.2025
Завантажити ще
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • У війську розповіли про нові можливості Контракту 18-24 17.09.2025
  • Товарообіг Тернопільщини перевищив 1,2 млрд доларів США 17.09.2025
  • На Тернопільщині засудили військовозобов’язаного за ухиляння від мобілізації 17.09.2025
  • На Тернопільщині відбудеться фестиваль пам’яті Героя України Віктора Гурняка 17.09.2025
  • В громаді поблизу Тернополя помітили зграю вовків 17.09.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.