• Останні
  • У тренді
квашення

Класичний рецепт квашеної капусти

24.10.2024
26 загиблих

Родина втратила батька і дитину: у Тернополі публікують світлини загиблих

20.11.2025
тернополянин Ігор Черепанський

Тернополянин біля завалів другу добу чекає на звістку про прабабусю

20.11.2025
розрядили бойову частину російського безпілотника

У Тернополі вибухотехніки знешкодили бойову частину БпЛА у Тернополі

20.11.2025
День захисту дітей

У Тернополі 20 листопада вшанували загиблих після атаки дітей

20.11.2025
Під завалами у Тернополі є діти, – Сергій Надал

Під завалами у Тернополі є діти, – Сергій Надал

20.11.2025
Власники транспортних засобів, які постраждали від атаки, можуть безкоштовно відновити втрачені документи

Власники транспортних засобів, які постраждали від атаки, можуть безкоштовно відновити втрачені документи

20.11.2025
Тернополяни несуть квіти й іграшки до зруйнованого обстрілом РФ будинку

Тернополяни несуть квіти й іграшки до зруйнованого обстрілом РФ будинку

20.11.2025
Тернопіль після ворожої атаки: Станом на 10:00 20 листопада – 26 загиблих, 93 поранені

Тернопіль після ворожої атаки: Станом на 10:00 20 листопада – 26 загиблих, 93 поранені

20.11.2025
Мешканці ще трьох будинків у Тернополі зможуть перейти на індивідуальне опалення

Відновлення теплa у Тернополі зaтримується: п’ять будинків тa дитсaдок без опaлення через ворожу aтaку

20.11.2025
СБУ розпочaлa кримінaльне провaдження зa фaктом мaсовaного обстрілу Тернополя

СБУ розпочaлa кримінaльне провaдження зa фaктом мaсовaного обстрілу Тернополя

20.11.2025
Муніципальні інспектори виявили продаж алкоголю неповнолітнім у Тернополі

Муніципальні інспектори виявили продаж алкоголю неповнолітнім у Тернополі

20.11.2025
Олена Шуляк

Олена Шуляк: Держава виплатить 6,5 тис. грн для тих, хто цього найбільше потребує

19.11.2025
Четвер, 20 Листопада, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Класичний рецепт квашеної капусти

Опубліковано Вірослава Їжак
24.10.2024

Квашена капуста – традиційна страва української кухні, яка не лише смачна, але й багата на вітаміни та корисні речовини. Правильне квашення капусти зберігає її хрумкість та приємний кисло-солоний смак.

Квашення капусти – це давня традиція української кухні, що бере свій початок з часів, коли люди шукали способи зберігати овочі на зиму. Завдяки природному процесу ферментації капуста не лише зберігається тривалий час, але й набуває особливого смаку, багатого на корисні бактерії.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

чанахі

Рецепт пісних чанахі з квасолею і сушеними грибами

18.11.2025
Пісний капусняк

Як готували капусняк наші бабусі: традиційний пісний рецепт

15.11.2025
квашення
Ілюстративне фото з мережі.

Інгредієнти

На 10 кг білокачанної капусти знадобиться:

  • Морква – 1 кг
  • Сіль кам’яна – 200-250 г
  • Кріп (зонтики) – 3-4 шт
  • Лавровий лист – 5-6 шт
  • Чорний перець горошком – 15-20 шт
  • Вода для розсолу – за потреби

Підготовка капусти

Капусту слід вибирати пізніх сортів, щільну та свіжу. Качани очищають від верхніх листків та шаткують тонкими смужками. Моркву натирають на крупній тертці або нарізають соломкою.

Процес квашення

  • Нашатковану капусту змішують з морквою та сіллю.
  • Масу ретельно перетирають руками до появи соку.
  • Додають спеції.
  • Щільно укладають в емальовану або дерев’яну ємність.
  • Зверху кладуть цілі капустяні листки.
  • Притискають чистим дерев’яним кружком і встановлюють гніт.

Особливості ферментації

Оптимальна температура для ферментації – 18-22°C. Через добу капусту протикають дерев’яною паличкою до дна для виходу газів. Перші 3-4 дні – активна ферментація, після чого капусту переносять у прохолодне місце (до +10°C).

Готовність капусти визначають за характерним кисло-солоним смаком та хрумкою консистенцією, зазвичай через 5-7 днів.

Рецепт лінивих котлет з капустою

Рецепт лінивих котлет з капустою

Читайте нас в Google News
Теги: заготовки на зимуквашена капустарецептсмачнотрадиційні рецептиукраїнська кухняферментація
Share162ShareSend

Пов'язані публікації

Сочевиця з овочами

Рецепт пісної, але поживної сочевиці з овочами

13.11.2025
борщ з грибами

Пісний борщ з лісовими грибами

10.11.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля різдвяне Опілля різдвяне Опілля різдвяне
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Український Червоний Хрест на Тернопільщині прозвітував за 5 років роботи 19.11.2025
  • Тернопіль пережив наймасштабнішу атаку від початку війни 19.11.2025
  • Тернопільські митники знову провели корпоративний День донора 18.11.2025
  • У INSHOES Чорна п’ятниця стартує на тиждень раніше 18.11.2025
  • Тернопільські митники провели відкриту лекцію для студентів ЗУНУ 18.11.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.