• Останні
  • У тренді
майонез

Класичний рецепт домашнього майонезу

11.01.2025
вирок у справі щодо ветерана Володимира Савчука

Тернопільський суд оголосив вирок у справі ветерана Володимира Савчука

17.11.2025
Свято малюка

Тернопільський перинатальний центр «Мати і дитина» відзначив День передчасно народжених дітей

17.11.2025
Степан Куйбіда

«Повертаюся додому»: Степан Куйбіда пояснив причину звільнення з посади заступника начальника ТОВА

17.11.2025
Степан Куйбіда

Степан Куйбіда звільнився з посади першого заступника начальника Тернопільської ОВА

17.11.2025
розмив земляного полотна

На Тернопільщині ремонтують дорогу через розмив полотна

17.11.2025
інвестиційні плани

На Тернопільщині планується будівництво трьох сучасних фермерських комплексів

17.11.2025
Читай українське

Тернопільська письменниця Зоряна Биндас розповіла про участь у фестивалі «Читай українське»

17.11.2025
керівника ветеранського простору

Рада ветеранів Тернопільської області подала кандидатуру керівника ветеранського простору

17.11.2025
У INSHOES Чорна п’ятниця стартує на тиждень раніше — у нас Секретна п’ятниця

У INSHOES Чорна п’ятниця стартує на тиждень раніше — у нас Секретна п’ятниця

17.11.2025
випадок африканської чуми свиней

У Збаразькій громаді підтвердили випадок африканської чуми свиней

17.11.2025
сонячні панелі для бізнесу

Як підприємства знижують витрати на електроенергію завдяки сонячній генерації

17.11.2025
великі бики

У Підволочиську по дорозі гуляли великі бики

17.11.2025
Вівторок, 18 Листопада, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Класичний рецепт домашнього майонезу

Опубліковано Вірослава Їжак
11.01.2025

Майонез давно став невід’ємною частиною кулінарної культури багатьох країн світу. Цей універсальний соус, приготований в домашніх умовах, суттєво відрізняється від промислових аналогів своїм натуральним смаком та користю для організму.

майонез
Ілюстративне фото з мережі.

Історія виникнення майонезу

Історія майонезу бере початок у 1756 році на острові Менорка, де французький герцог Рішельє керував облогою міста Маон. Після захоплення міста місцевий кухар приготував для герцога соус на основі оливкової олії та яєчних жовтків. Назва “майонез” походить від назви міста Маон (mahonnaise). За іншою версією, соус винайшов особистий кухар герцога, намагаючись урізноманітнити меню під час облоги.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Пісний капусняк

Як готували капусняк наші бабусі: традиційний пісний рецепт

15.11.2025
Сочевиця з овочами

Рецепт пісної, але поживної сочевиці з овочами

13.11.2025

Класичний рецепт домашнього майонезу

Для приготування ідеального домашнього майонезу потрібно:

  • 2 свіжих яєчних жовтки (кімнатної температури)
  • 250 мл рафінованої соняшникової олії
  • 1 чайна ложка гірчиці дижонського типу
  • 1 чайна ложка лимонного соку
  • дрібка солі
  • щіпка білого перцю

Особливості приготування

Процес приготування вимагає певних навичок та уваги до деталей.

Яйця мають бути кімнатної температури. Олію додавати дуже повільно, спочатку по краплях. Збивати міксером на середній швидкості або вінчиком. Усі інгредієнти повинні мати однакову температуру.

Етапи приготування:

  • Жовтки збити з гірчицею та сіллю до однорідності.
  • Почати додавати олію тонкою цівкою, постійно збиваючи.
  • Коли маса почне густіти, можна прискорити додавання олії.
  • Додати лимонний сік та спеції.
  • Збивати до бажаної консистенції.

Секрети ідеального майонезу

  • Використовувати лише свіжі яйця.
  • Дотримуватися кімнатної температури всіх інгредієнтів.
  • Додавати олію поступово.
  • Не припиняти збивання під час всього процесу.
  • Зберігати в скляній посудині в холодильнику.

Варіації та додаткові інгредієнти

Базовий рецепт можна урізноманітнити додатковими інгредієнтами:

  • Часник для часникового майонезу.
  • Зелень для прованського варіанту.
  • Васабі для гострого азійського смаку.
  • Печений перець для копченого аромату.
  • Трюфельна олія для вишуканого смаку.

Термін та умови зберігання

Домашній майонез зберігається в герметичній тарі в холодильнику до 5 днів. Важливо використовувати чисту ложку при кожному використанні та не допускати потрапляння сторонніх продуктів у соус.

Читайте також: Рецепт найсмачнішого оселедця та історія закуски.

Рецепт найсмачнішого оселедця та історія закуски

Читайте нас в Google News
Теги: домашній майонездомашня кухнякласичні рецептикулінарні рецептисмачносоуси
Share15ShareSend

Пов'язані публікації

борщ з грибами

Пісний борщ з лісовими грибами

10.11.2025
підлива з м’ясом

Простий рецепт томатної підливи з м’ясом (відео)

04.11.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля різдвяне Опілля різдвяне Опілля різдвяне
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • «Опілля» створило передчуття свята, яке вже можна посмакувати 18.11.2025
  • Історія зв’язківки Оксани Кос із Тернополя 17.11.2025
  • Захисник з Тернопільщини став повним кавалером ордена За мужність 17.11.2025
  • Кухня ССО: Педан, Кацурін, Гаваї та фіш-енд-чіпс (відео) 17.11.2025
  • Учитель з Тернопільщини уроки проводив з фронту (відео) 17.11.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.