• Останні
  • У тренді
майонез

Класичний рецепт домашнього майонезу

11.01.2025
курячий супчик з галушками

Курячий супчик з галушками

05.07.2025
липневе підживлення

Чим підживити буряк та моркву в липні для якісного врожаю

05.07.2025
Петро Михальчук

На 87-му році життя відійшов знаний педагог і науковець з Тернопільщини Петро Михальчук

05.07.2025
Дністровський каньйон

Науковці виявили рідкісні рослини і скам’янілості біля Джурина та Нічлави

05.07.2025
Василем Дацишиним

У Залозецькій громаді на Тернопіллі прощаються з Василем Дацишиним, якого вважали зниклим безвісти

05.07.2025
2025

У Тернополі 2286 вiйськовослужбовцiв отримали допомогу на спорядження, – Сергій Надал

05.07.2025
Олександр Парацій

Секретаря Зборівської міськради звинуватили у вимаганні «відкатів» від ветеранів

05.07.2025
Тернопільщина туристична: Кременець — місто, яке вміє дивувати

Тернопільщина туристична: Кременець — місто, яке вміє дивувати

05.07.2025
Роман Довбенко

Активіст з Тернопільщини Роман Довбенко виграв суд проти АТБ

05.07.2025
На Тернопільщині стартує молодіжний табір «Гуркіт» для розвитку та патріотичного виховання

На Тернопільщині стартує молодіжний табір «Гуркіт» для розвитку та патріотичного виховання

05.07.2025
Прокуратура

Прокуратура Тернопільщини вимагає відшкодувати 173 тис. грн за незаконну вирубку дерев у «Дністровському каньйоні»

04.07.2025
Пенсійний фонд назвав умови призначення пенсії військовослужбовцям

Полiцiя розпочала кримiнальне провадження щодо посадовця мiськради Зборова за вчинення шахрайств з ветеранами

04.07.2025
Субота, 5 Липня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Класичний рецепт домашнього майонезу

Опубліковано Вірослава Їжак
11.01.2025

Майонез давно став невід’ємною частиною кулінарної культури багатьох країн світу. Цей універсальний соус, приготований в домашніх умовах, суттєво відрізняється від промислових аналогів своїм натуральним смаком та користю для організму.

майонез
Ілюстративне фото з мережі.

Історія виникнення майонезу

Історія майонезу бере початок у 1756 році на острові Менорка, де французький герцог Рішельє керував облогою міста Маон. Після захоплення міста місцевий кухар приготував для герцога соус на основі оливкової олії та яєчних жовтків. Назва “майонез” походить від назви міста Маон (mahonnaise). За іншою версією, соус винайшов особистий кухар герцога, намагаючись урізноманітнити меню під час облоги.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

курячий супчик з галушками

Курячий супчик з галушками

05.07.2025
«гнізда» з макаронів з фаршем

«Гнізда» з макаронів з фаршем, помідорами і сиром

30.06.2025

Класичний рецепт домашнього майонезу

Для приготування ідеального домашнього майонезу потрібно:

  • 2 свіжих яєчних жовтки (кімнатної температури)
  • 250 мл рафінованої соняшникової олії
  • 1 чайна ложка гірчиці дижонського типу
  • 1 чайна ложка лимонного соку
  • дрібка солі
  • щіпка білого перцю

Особливості приготування

Процес приготування вимагає певних навичок та уваги до деталей.

Яйця мають бути кімнатної температури. Олію додавати дуже повільно, спочатку по краплях. Збивати міксером на середній швидкості або вінчиком. Усі інгредієнти повинні мати однакову температуру.

Етапи приготування:

  • Жовтки збити з гірчицею та сіллю до однорідності.
  • Почати додавати олію тонкою цівкою, постійно збиваючи.
  • Коли маса почне густіти, можна прискорити додавання олії.
  • Додати лимонний сік та спеції.
  • Збивати до бажаної консистенції.

Секрети ідеального майонезу

  • Використовувати лише свіжі яйця.
  • Дотримуватися кімнатної температури всіх інгредієнтів.
  • Додавати олію поступово.
  • Не припиняти збивання під час всього процесу.
  • Зберігати в скляній посудині в холодильнику.

Варіації та додаткові інгредієнти

Базовий рецепт можна урізноманітнити додатковими інгредієнтами:

  • Часник для часникового майонезу.
  • Зелень для прованського варіанту.
  • Васабі для гострого азійського смаку.
  • Печений перець для копченого аромату.
  • Трюфельна олія для вишуканого смаку.

Термін та умови зберігання

Домашній майонез зберігається в герметичній тарі в холодильнику до 5 днів. Важливо використовувати чисту ложку при кожному використанні та не допускати потрапляння сторонніх продуктів у соус.

Читайте також: Рецепт найсмачнішого оселедця та історія закуски.

Рецепт найсмачнішого оселедця та історія закуски

Читайте нас в Google News
Теги: домашній майонездомашня кухнякласичні рецептикулінарні рецептисмачносоуси
Share13ShareSend

Пов'язані публікації

Закарпатський бограч

Смак Закарпаття: як приготувати справжній бограч за класичним рецептом

27.06.2025
Як приготувати медову пахлаву: простий рецепт з волоськими горіхами

Як приготувати медову пахлаву: простий рецепт з волоськими горіхами

25.06.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • На Тернопільщину з ворожого полону повернулися двоє захисників 05.07.2025
  • На війні загинув захисник Руслан Цимбалістий з Тернопільщини 05.07.2025
  • Кандидат історичних наук Володимир Хорват Брославський на фронті 05.07.2025
  • Відійшов у засвіти викладач ТНПУ Петро Михальчук 05.07.2025
  • Тернопільська випускниця Юлія Наконечна склала НМТ на 200 балів 05.07.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.